Kaj še preostane?...

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Ozi napisal/-a:
alro napisal/-a:...če že vem da bo moj naslednji avto tudi Alfa sem fanatik ?
.
To že mal na fatanika vleče, če iščeš kaj takšnega kar znamka trenutno ni očitno sposobna ponudit :roll: in ja vem....ti si zdaj iz teh "let" in boš verjetno posegel po 1.9JTDm...
Ne ti meni " si teh let" ker boš še prehitro na mojem mestu :lol: .
Če iščeš nekaj kar ti znamka ne nudi, je prav da zamenjaš znamko, po drugi strani pa si mislim, da če se imaš za alfista boš vedno našel Alfo zase. Najbolj lovska pa mi je ta, ko nekdo reče "ja saj ta in ta Alfa bi mogoče še bila zame ampak je predraga". Se pravi da ponudba je, samo ni za "tvoj" žep. Itak pa ne bomo prišli nikoli temu do konca, saj ima mogoče vsak po svoje prav. Glej, veš da se ne kopam v denarju, sploh sedaj gre denar v cement namesto v avtomobile, zato pa bom racionalen in se bom še nekaj let vozil z 156, potem pa jo zamenjal za 159 sw, če bo le mogoče za TI, če se ne premislim bo skoraj sigurno 1.8 TBi (ne 1.9 jtdm :wink: ). Ok alternativa bo 2.4 jtdm :mrgreen: .

Pa noben mi ni na rep stopil in verjemi da mi je najmanjši problem napisat poimensko na koga leti post 8) . Mogoče je res, da marsikaj kar sem napisal izgleda kot da leti na Unicorna čeprav ni bilo tako mišljeno, tako da se bom naslednjič bolj potrudil :mrgreen: .

transformator napisal/-a:Uf ta tema je pa polna matuzalemskih postov...clovek more prav po kokice it, da se prebije cez.
:lol:

Drugače pa tudi jaz recimo da razumem kaj hoče Unicorn povedat, samo mogoče način ni pravi, ker če bi vse to govoril ko bi sedeli za mizo bi bilo eno, tako pa napiše esej na katerega bi moral odgovarjati in spraševati po točkah, a kaj ko narediš prvi "refresh" je že 25 postov vmes ki ti dvignejo pritisk :lol: .

Unicorn napisal/-a:tisti krog ljudi ki se razumemo in dobro vemo kaj kdo misli... morebiten spor bomo pa reševali mimo Itak spora ni, vseeno pa lahko kakšno rečemo v tej smeri ker v jeseni po vsej verjetnosti prihajam v tvoje konce. Al pa tut ne - glavno da se dobimo kaj in pustimo debato na forumu.
Itak da spora ni :mrgreen: . Če prideš kaj na zahod pa rade volje častim :cheers: ali pa gremo zraven še kaj dobrega :eatchichen: :mrgreen:. Sicer sem tudi jaz obljubil Oziju, da pridem kaj v vaše konce na obisk a ne vem kdaj mi bo uspelo, saj vsak vikend delam kaj pri bajti in je še dolga preden bo končano. Moja mi pa itak visi stalno za vratom če ne gre to bolj hitro, tako da me kdaj prime da bi kar :hi:- in se zvrnil nekam v kot :lol: .

Aja, da ne pozabim :mrgreen: :

Fanatiki oz. alfisti so:

1.) Alfista
2.) AR164TB - verjetno Extra Alfist-fanatik,vozim Alfe že 25 let
3.) minimi
4.) serpenx
5.) Teo
6.) Turtle ...ki še vedno ve, ali je ta tema sama sebi namen
7.) Uroš
8.) GTAm
9.) alro
Slika
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Huh...sem napisal, da me moti to, da ni več vsaka Alfa "hitra", ampak je treba zato plačati kar poštene vsote - 60k € + drobiž za predelavo - je pa malo divja in tudi jaz potem raje vržem to v cement kot pa v avto. Za "normalno" ceno zaenkrat ne vidim stock Alfe, ki bi mi iz samih performansov naježila kožo.

Mogoče pa v prihodnosti :D
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Glede na to, da si že 7 let lastim alfe, lahko mirne vseti rečem, da sem alfist, čeprav včasih kako besedo proti rečem 8)

alfisti so:

1.) Alfista
3.) minimi
4.) serpenx
5.) Teo
7.) Uroš
8.) GTAm
9.) alro
10.) Foggy
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Fanatiki oz. alfisti so:

1.) Alfista
3.) minimi
4.) serpenx
5.) Teo
7.) Uroš
8.) GTAm
9.) alro
10.) Foggy

Ciao Alfista :mrgreen:

p.s. sem popravil, ker se je en pridevnik izgubil.... :firedevil:
Slika
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

... kar ste se dogovorili da me boste tako zaustavli?

Kaj imajo fanatiki/alfisti opraviti s to temo?

...kako očitno in pričakovano za takšen forum - če ne moreš kaj pametnega povedat, pa te napisano vseeno žuli, raje odpelješ temo v čisto X vode...

Pa bodite fanatiki/alfisti, če to želite in se naštevajte v temo namesto da bi kot posledico morda odprli drugo temo. Dejstvo ostaja.

Očitno pa tudi adminom paše da se tema "ubije" na ta način - tako kot že ničkolikokatera - z OFT.
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Unicorn napisal/-a:... kar ste se dogovorili da me boste tako zaustavli?

Kaj imajo fanatiki/alfisti opraviti s to temo?

...kako očitno in pričakovano za takšen forum - če ne moreš kaj pametnega povedat, pa te napisano vseeno žuli, raje odpelješ temo v čisto X vode...

Pa bodite fanatiki/alfisti, če to želite in se naštevajte v temo namesto da bi kot posledico morda odprli drugo temo. Dejstvo ostaja.

Očitno pa tudi adminom paše da se tema "ubije" na ta način - tako kot že ničkolikokatera - z OFT.
Ubistvu sem čakal tale tvoj odgovor, a sedaj daj meni ti v par besedah razloži, končni namen tvoje teme, pa brez zamere.
Aja, ogni se stvarem, ki si jih že pisal in daj v par besedah izli na ekran, čemu vprašanje v naslovu teme?
Jaz sem ga razumel kot retorično in vsak odgovor povsem sam sebi namen. Zame bi bilo dovolj, če bi se ta tema zaprla oz. zaklenila takoj po tvoji objavi (lahko bi bila tudi sticky).

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak

OK

Želel sem vzpodbuditi debato na forumu - vsekakor sem jo, a totalno zgrešeno. Tudi sam nosim del krivde, ker nisem takoj direktno napisal namena.

1. se vam ne zdi, da je naenkrat polno alfistov "za pol leta"?. Kupi se avto, ki bo prebiranju foruma nosi 3 napake. Ko te odpravim, imam pravzaprav super in zanesljiv avto. Avto crkne. Popravim. Rabljen avto crkne že petič in mi je dovolj. (Ok, karikirano, pa upam da vseeno razumete). Vsega mi je dovolj in iz prejšnjega razglabljanja kako je avto super nastane raje kako je avto sranje, crkuje,.... potem kadarkoli takšen človek sreča kolega je pa zopet: samo Alfe ne, ker so jajc. Torej razglabljanje o nadavtu rabi protiutež - rabi nekaj realnega. Poveličevanje pelje le v večje zaničevanje - oboje pa je škodljivo za znamko

2. od desetih tem jih je 8: js sm pa to tjunal, gremo na čipanje, črne šipe, kje se dobijo poceni felge. Žal sem totalen bedak in od foruma pričakujem tudi kakšno zares tehnično. Kaj paše, kje dobit, kako popravit, kako nekaj deluje,... Smo res avtomobilističen forum - smo pa tudi A.L.F.A forum in dajmo se bolj posvetit temu. OOOooooo, kako "lep" avto! Super - dokler vse dela. Ko pa ne, ga pa lahko samo serviser spravi skup za (&/=/&%$%$€ pa še ta je šalabajzer in ne ve točno kaj dela.

...zaenkrat samo ti dve točki da ne bo izgledalo ravno da sem se umaknil - ampak enostavno nimam časa. Drugače post pišem od jutra in do objave... po par minutk, ko je čas - sedaj pa je "na en dah" spisano :wink:

...aja - bilo je napisano tudi v smislu alternative.
Če se postaviš v kožo lastnika 3 avtov (Alf) in začneš enkrat (kot sem js zadnjič) na listek pisat čisto vse zadeve, ki jih je treba na teh 3 avtih popravit ker niso več 100%. Potem daj pa zraven še registracijo za GTA in Spider ter jasno - zavarovanje. Sešteješ skupaj - JASNO da ti totalno poči film. Zakaj? Ker je nastal A4 list popisan na obeh straneh - 3/4 pisanja so bile pa banalne "malenkosti" ki stanejo gore denarja ali pa časa.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Unicorn pa si razmisljal da bi imel samo en avto? Ker ne vem kje vam denar za vzdrzevanje, registracijo, zavarovanje treh avtov + motorja. Pa je poleg vsega nastetega treba se zivet, iti na kak dopust, smucanje,... stanovanje/hiša!

Meni z enim avtom pa nimam slabe place , komaj znese. Lani sem naredil izpit za A katergorijo...ma si motorja enostavno ne morem privoscit. No lahko bi nabavu kako zadevo, sam ne mislim zivotarit zarad tega. Ko si nekaj zazelim, moram en lep cas sparat.

Pa se opravicujem ker je spet offtopic, sam ce bi imel samo en avto in motor mislim da bi lazje prenasal te "izredne servise" :?

LP
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Dobra plača je relativna stvar... za nekoga je to 1.000, za drugega 10.000...

Očitno ma unicorn _RES_ dobro plačo da vzdržuje celo konjenico :P
Uporabniški avatar
AR164TB
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Kraj: Rakovnik

Točno to sem hotel napisati,kar je napisal Creed.Zakaj trije avti?
Tvoj prvi post,s katerim si odprl to temo se mi je zdel popolnoma na mestu in tudi sam bi razmišljal podobno kot ti,če bi bil v tvoji situaciji.
Ampak sam ne bi prišel nikoli v tvojo situacijo.Nikoli namreč ne bi poleg dveh alf kupil še tretjo in to GTA.Po moje si storil napako,mislim,da se celo tega zavedaš in zdaj si vso svojo jezo izlil na forum in s tem naredil medvedjo uslugo marsikateremu kvazi Alfistu.In nisem se oglasil zaradi tvojega pisanja,ampak zaradi naslednjih postov.
Potem pa je tu še 159-ka,ki ste jo kupili novo in imate z njo probleme.To pa je druga pesem in to pa je težko opravičljivo.Je kar nekaj lastnikov 159-k na forumu,ne vem sicer kdo vse je kupil novo,vem samo za Uroša in kot vem nikoli ni pisal o kakih težavah z avtom.Večkrat sem že napisal,da je zame merilo pri ocenjevanju kvalitete avta zgolj tisti,ki je kupil nov avto in ga pravilno vzdrževal,ne pa tisti,ki je kupil avto,ki je zamenjal že ne vem koliko lastnikov ali pa samo enega,ki pa ga ni vzdrževal.
Meni je Alfa pač pisana na kožo,morda tudi zato,ker sem se 20 let ukvarjal z športom in bil že nekje od 14 leta motorist.Cuore Sportivo?
Seveda ne več,ampak to me ne moti,ko sem bil mlajši bi morda me.Ali pa tudi ne,saj so časi danes povsem drugi,kot pred 25 leti,ko sem si kupil prvo Alfo.Sem že napisal,da je danes zame vse kar je preko 200-250 KM čisto preseravanje.Zato bom vedno našel nek model v ponudbi Alfe zase,zaenkrat razmišljam o 169,če pa je ne bo še tako kmalu,pa bom razmišljal o Spiderju ali Breri,saj bova kmalu z ženo ostala sama in limuzine ne bom potreboval.
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Giulietta 1750 TBI TCT QV
Stelvio 2.0 Turbo 280 AT8 Q4 Super
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak

Magari mi ni treba opravičevat svojega finančnega stanja...

Tri Alfe so, kot v podpisu jasno znano:
1. Alfa Romeo 75 1.8 carb (čaka da se je usmilim in vtaknem noter 2.0 TS) darovalka tudi že stoji pred hišo
2. Alfa Romeo Spider 2.0 TS
3. Alfa Romeo 156 SW GTA

Add 1:
Zadevica stoji v garaži in čaka na totalno obnovo - torej je nevozna, ker je trenutno razdrta na prafaktorje. Recimo da bo počasi 1 leto, odkar je v takšnem stanju. Pomanjkanje časa pač. Ne gre od hiše za noben denar, ker je resnično zadnja prava Alfa. Pač totalno bedast avto, ampak nekaj na njej me privlači... ne znam opisat. Se je lotim danes ali čez 10 let - denarja me ne stane nič... vrednost je v denarju enaka 0.

Add 2:
Žena... punca... karkoli (sva skupaj 8 let in kakih 6+ let živiva skupaj) jo uporablja. Bilo je rečeno da gre stran, saj sem sam rabil malo večji avto zaradi potreb glede dela. Ona je ni marala, tako da je samo čakala na odhod. Blo je tu in tam kakšno popravilo... tudi bedarije, ampak sem se "dal zraven" in porihtal. Bedarije so nanesle stroške, draga pa se je zaljubila vanjo. Ok... recimo 10l porabe namesto 8l ter registracija v par € razlike v primerjavi na "cenejši" avto. Spiderja si lastim že od maja 2004 in točno vem kako in kaj. Prevoženih je za 2.0 TS že čez totalno nemogočih (po besedah nekaterih) 200k in je čisto ok. Cena recimo ob morebitni prodaji... bodimo realni... 3k€. Kupil bi avto za recimo 8k€, pa ne bi vedel pri čem sem. Torej je ostala pri hiši.

Add 3:
Za svoje potrebe "rabim malo več prostora". Karkoli večje od Spiderja je bilo OK. Iskal sem 166 2.4, 3.0, 3.2 a takrat ni bilo kaj pametnega. Kot Alfist niti pomisliti nisem hotel na kaj drugega kot Alfo Romeo. 156 so mi bile neke všeč ... SW mi je bil vedno lep, a skoraj vse zjahane ali pa sumljivega porekla. Recimo da sem več kot pol leta iskal avto. Odločitev je bila za majhen avto za njeno uporabo, občasno (ko bodo takšne obveznosti) pa bom sam sedel za volanom. Dobro. Budžet se je nenormalno višal iz dneva v dan... in po "treznem" razmisleku je bila odločitev za 166. Sem si jo želel, lahko sem si jo privoščil, dobra mi je bila - zakaj pa ne. In sem iskal 166. Nič pametnega. Ker pa sem že prišel do 3.2 in tujine - to je pa itak GTA, zakaj pa ne bi te? Iskal, obupal, našel. Nasmešek na obrazu? Ja in ne. Ampak pustimo to...

Finance so moja stvar. Delam od jutra do večera (včasih tudi celo noč) in temu primerni so tudi dohodki. Če dobro pomislim, so še premajhni. Kaj bi še radi? Računalniško programiranje in prodaja računalnikov ter opreme. Morda odprem še kafič... Sem aktiven. Delam, dokler morem/moram... potem bodo pa drugi delali zame. To si vedno govorim a glede na to kakšen tip človeka sem niti ne verjamem več. Bom delal do smrti verjetno - a delam zame. Kar naredim, je moje - in ker delam kot budala, si potem tudi privoščim kaj. Ker sem petrol-head so to pač zadeve na notranje izgorevanje. Ker sem zaljubljen v Alfo Romeo so to pač Alfe. Po strcu motorist... prodajam chopperja in kupujem strast svojega življenja - AfricaTwin. :wink: S tem motorjem (ki je skoraj kot nov) sem letos napravil manj kot 30 kilometrov!!!! Kupil pa novo gumo ter aku. Ni časa... ni interesa več zanj. Zagotovo pa je najlepši EN500 v SLO.
V avte res zmečem ogromno denarja in časa - ampak me tudi draga razume... pa tudi že familija me. Po hektičnem dnevu se pač prileže kaj z avtom. Meni paše in tako pač je. Trenutno mi denar za vzdrževanje ni problem - ste me narobe razumeli v tistem postu (ali pa sem se bedasto izrazil) - problem je, da me jezi da vedno kaj butastega crkne. In to kar crkne stane milijon€. Ni mi tak grozen problem odkartat 400€ za LMM, jezi me ker je crknil in ker stane toliko. Denarja ne serjem in do njega ima še vseeno nek odnos. Zaslužiti ga moram! Torej ga cenim. Dobro se zavedam da dam za LMM toliko, kolikor tašča zasluži z delom cel mesec... katastrofa, vem. A takšen pač je svet v katerem živimo.
In ta "listek" mi je dvignil pritisk. Zavedam se, da bo stalo veliko... a se bom na koncu počutil dobro - problem je OBSEG teh in glupa VSEBINA popravil/lista.

Še kaj? :wink:
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

in kaj naj pišem v tehnični forum, če pa sam ne prepoznam razloga za okvaro, če se kaj pokvari?

ponavadi pridem do mehanika in mu rečem, to popravi/zamenjaj in odpeljem.
večino informacij pa sem dobil na temu in drugih alfa forumih, kjer so uporabniki imeli iste simptome in okvare.

in še enkrat. si se pozanimal za LMM pri podjetju Avtoelektronika?

meni ga je nord zaračunal po polni ceni, v podjetju avtoelektronika pa so mi povedali, da sem po 9letih imel še originalni LMM #-o (meni pa čudno zakaj avto nima nobene moči... :roll: )

lahko pa Alfisti/fanatiki začnejo v tehničnem forumu pisat dnevnik kaj vse so že popravili na alfi in kaj je še v okvari?
za 50€/mesec pa lahko vsak dobi titulo Alfist 8)
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak

Očitno potem post za tehniko ni letel nate, ampak na tiste ki bi pa morda vedeli v čem je problem da nekaj crkne.

Za LMM sem se pozanimal sam po internetu. V kolikor je firma super-duper naj o tem pove na svoji strani in naj bo vsaj kot zadetek na prvih 10 straneh v guglu. Kod za zamenjavo je toliko da glava peče - enemu dela to, drugemu ne. Js nimam časa vsak dan gledat kaj in kako lahko popravim. Ko se krivec napake ugotovi je to TO. Išče se drug. Cena novega originala je bla tam nekje 400€ - v kolikor si pri njih pustil starega, je bila cena dokaj nižja.

Titulo Alfist itak imajo že vsi, ki so sedeli v tej znamki ali pa je od kolegove sosede stric enkrat imel sodelavca s 33. :mrgreen:

Zdaj so/smo samo še fanatiki 8)
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Samo mi res ne da miru ta lmm za 400€ :oops: :oops: :oops: . Ok, meni že če stane 100€ je dvakrat preveč za "en kos plastike in še kaj" ki bo itak prej ali slej spet crknil :| (recimo da ne ... upanje zadnje umre pravijo). Sicer pa original lmm je znamke BOSCH, zato me zanima če se Boschevi lmm -ji v Alfah res več kvarijo kot se recimo v bmw -jih (se mi ne sanja kdo vse ima bosch elektroniko pod havbo zato je bmw izbran čisto naključno) ? Če se, pomeni da Alfa kupuje BOSCH elektroniko 2., 3., 4. klase oziroma drugače povedano škart poceni robo ? Če se ne, kaj je potem sploh Alfa kriva da se to sranje kvari ?

Drugače pa se očitno da dobiti take dele tudi za manj denarja. Dve leti nazaj mi ga je moj mehanik zrihtal preko enega znanca, direktno iz Nemčije, original BOSCH v original škatli za 140€ če se ne motim. Kjerkoli sem takrat vprašal je bila cena blizu 300€, še v Udine (IT) sem klical v skladišče od Boscha in je bila cena 260€ + davek :? . So mi hoteli tudi pri nas prodati "original" za 180€ a sem kmalu videl da je fake :doubt: . Uglavnem 400€ je res #-o .
Slika
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

pri LMMju je tako. ce das ponaredek oz kao ala originale ( obnovleni fabrisko ) ne dela dobro motor. ne vlece kot bi mogu nima niti koncne hitrosti velike. ce mas pa LMM za 400eur je pa to zihr LMM z st. 0 280 217 111 . :D
Odgovori
  • Informacija