Napihljive sedeze sem imel ze pred leti v E34 in jih imam tudi sedaj v alfi, tako, da to ni ravno neka novotarija in domena propelerjev... Glede opreme pa res ne vem kaj bi se clovek sploh lahko rad in ne more 159 ponuditi. OK kaksna moznost izbire razlicnih letvic ne bi skodovala, kaksna barva notranjosti vec verjetno tudi ne. To je pa z moje strani to.Bjorn napisal/-a:Se najde kar nekaj opreme, ki rečeš "uau, to pa je neki spešl", recimo pri bmw-ju, ko lahko "napihneš" sedež, da te bol oprime, samo lepo prosim, ne pa pisat, da je i-drive neki tako naprednega, da je zaradi tega alfa zanič. Zaradi i-driva so armature bmw-ja ratala faking dolgočasne.

Alfa ima napihljive sedeže? e34 520i ima napihljive klopca sedeže? lepo te prosim. Pokaži sliko.punkfan napisal/-a:Napihljive sedeze sem imel ze pred leti v E34 in jih imam tudi sedaj v alfi, tako, da to ni ravno neka novotarija in domena propelerjev... Glede opreme pa res ne vem kaj bi se clovek sploh lahko rad in ne more 159 ponuditi. OK kaksna moznost izbire razlicnih letvic ne bi skodovala, kaksna barva notranjosti vec verjetno tudi ne. To je pa z moje strani to.Bjorn napisal/-a:Se najde kar nekaj opreme, ki rečeš "uau, to pa je neki spešl", recimo pri bmw-ju, ko lahko "napihneš" sedež, da te bol oprime, samo lepo prosim, ne pa pisat, da je i-drive neki tako naprednega, da je zaradi tega alfa zanič. Zaradi i-driva so armature bmw-ja ratala faking dolgočasne.

Ta politika se zdi tudi meni nerazumljiva. Se posebej pa bode to, da 147 ne dobi ne 2.0JTS niti 2.2JTS, ki bi odlicno pasal tudi v GT... Roba je na policah, zakaj je ne vzamejo?TribesMan napisal/-a:O motorjih verjamem ko vidim. Vendar glede na to da je 1.9 JTTD v Saabu na voljo že več kot pol leta, in da bi bila njegova vgradnja v 159, v katerem se vrti dimenzijsko praktično identičen agregat, zelo enostavna, pa se Fabriziu zgleda ne da s prstom mignit... je vseskupi zlo zlo mal verjetno, da bomo ugledali v 159 karkoli novega. Še za GTA močno dvomim da sploh bo kdaj.

bmw IMA klopco v osnovni opremi, to si tudi ti imel v 520 in nobenih napihljivih sdežev, lepo te prosim. Klopca ima tudi naslonjalo drugače. In taki so bmw-jevi sedeži. Druga zgodba so pa njihovi športni sedeži.punkfan napisal/-a:Bjorn: "Klopce" ravno ne, tudi ne vem zakaj bi to hotel kdo imet, imata pa oba naslone...

So true...KobolM napisal/-a: "Jaz sem elektro tehnik, kupu bom 320d"
"Jaz sem SP z tremi zaposlenimi, kupu bom 330d"
"Jaz sem d.o.o. z 12 zaposlenimi, kupu bom 335i"
"Jaz sem direktor, kupu bom 530d za službo in M3 za ob nedeljah"

Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Vse višje cene nafte in surovin, nižanje vrednosti dolarja, vpliv svetovne finančne krize in upočasnjevanje ameriškega gospodarstva so ustvarile zelo težke razmere na trgu, tožijo pri BMW.
[Slabi časi za BMW]
Največji svetovni proizvajalec luksuznih avtomobilov BMW je v drugem četrtletju ustvaril za 507 milijonov evrov čistega dobička, kar je za 48 odstotkov manj v primerjavi z enakim obdobjem lani, poroča Bloomberg. Prav tako je za 14,6 milijard evrov upadla prodaja na 14,7 milijard evrov.
"Poslovna klima v avtomobilski industriji se je močno poslabšala v zadnjih nekaj tednih," so sporočili iz BMW. Vse višje cene nafte in surovin, nižanje vrednosti dolarja, vpliv svetovne finančne krize in upočasnjevanje ameriškega gospodarstva so ustvarile zelo težke razmere na trgu, poudarjajo.
Cena delnice padla na raven pred sedmimi leti
Delnica je na frankurtski borzi padla za 10,8 odstotka, kar je največ v zadnjih sedmih letih. Analitik Unicredit Bank v Münchnu Georg Stuerzer priporoča takojšnji nakup delnice, saj prihodnje leto nakup zaradi valutnih tveganj in cen dobrin ne bo lažji. Zjutraj se je cena delnice sicer zvišala na 26,15 evra.
Predstavnik BMW Marc Hassinger pa je dejal, da napoved za letošnje leto, da bo dobiček pred davki znašal 3,78 milijarde evrov, ne drži več.
Večja bo prodaja bmx x6 in mini
BMW je napovedal tudi zmanjšanje proizvodnje in dvig cen. Prav tako bodo avtomobile z ameriškega trga preselili na bolj dobičkonosne trge, kar bo povzročilo še večji upad prodaje v letošnjem in prihodnjem letu.
Izvršni direktor družbe Norbert Reithofer ocenjuje, da tudi naslednje leto težko in polno izzivov. Večje prihodke so sicer napovedali na vzhodnoevropskih in azijskih trgih, načrtujejo pa tudi, da se bo povečalo povpraševanje za modeloma bmw x6 in mini.
Od leta 2003 je nemški proizvajalec z novimi različicami avtomobilov povišal letne prihodke za 4,5 milijarde evrov. Zaradi vse višjih cen bencina, pa se potrošniki odločajo za manjše in bolj varčne avtomobile. Prav zaradi novega trenda, je prodaja znamke mini v drugem četrtletju narasla za 13,5 odstotka, medtem ko je prodaja vodilne znamke bmw narasla za 2,3 odstotka.
Še naprej bodo odpuščali
Izvršni direktor načrtuje zmanjšanje porabe za šest milijard evrov. V njem je vključeno tudi odpuščanje 8.100 delavcev. Od lanskega septembra so že odpustili štiri tisoč začasno zaposlenih delavcev in 1.500 redno zaposlenih.
lizard napisal/-a:Vse višje cene nafte in surovin, nižanje vrednosti dolarja, vpliv svetovne finančne krize in upočasnjevanje ameriškega gospodarstva so ustvarile zelo težke razmere na trgu, tožijo pri BMW.
[Slabi časi za BMW]
Največji svetovni proizvajalec luksuznih avtomobilov BMW je v drugem četrtletju ustvaril za 507 milijonov evrov čistega dobička, kar je za 48 odstotkov manj v primerjavi z enakim obdobjem lani, poroča Bloomberg. Prav tako je za 14,6 milijard evrov upadla prodaja na 14,7 milijard evrov.
"Poslovna klima v avtomobilski industriji se je močno poslabšala v zadnjih nekaj tednih," so sporočili iz BMW. Vse višje cene nafte in surovin, nižanje vrednosti dolarja, vpliv svetovne finančne krize in upočasnjevanje ameriškega gospodarstva so ustvarile zelo težke razmere na trgu, poudarjajo.
Cena delnice padla na raven pred sedmimi leti
Delnica je na frankurtski borzi padla za 10,8 odstotka, kar je največ v zadnjih sedmih letih. Analitik Unicredit Bank v Münchnu Georg Stuerzer priporoča takojšnji nakup delnice, saj prihodnje leto nakup zaradi valutnih tveganj in cen dobrin ne bo lažji. Zjutraj se je cena delnice sicer zvišala na 26,15 evra.
Predstavnik BMW Marc Hassinger pa je dejal, da napoved za letošnje leto, da bo dobiček pred davki znašal 3,78 milijarde evrov, ne drži več.
Večja bo prodaja bmx x6 in mini
BMW je napovedal tudi zmanjšanje proizvodnje in dvig cen. Prav tako bodo avtomobile z ameriškega trga preselili na bolj dobičkonosne trge, kar bo povzročilo še večji upad prodaje v letošnjem in prihodnjem letu.
Izvršni direktor družbe Norbert Reithofer ocenjuje, da tudi naslednje leto težko in polno izzivov. Večje prihodke so sicer napovedali na vzhodnoevropskih in azijskih trgih, načrtujejo pa tudi, da se bo povečalo povpraševanje za modeloma bmw x6 in mini.
Od leta 2003 je nemški proizvajalec z novimi različicami avtomobilov povišal letne prihodke za 4,5 milijarde evrov. Zaradi vse višjih cen bencina, pa se potrošniki odločajo za manjše in bolj varčne avtomobile. Prav zaradi novega trenda, je prodaja znamke mini v drugem četrtletju narasla za 13,5 odstotka, medtem ko je prodaja vodilne znamke bmw narasla za 2,3 odstotka.
Še naprej bodo odpuščali
Izvršni direktor načrtuje zmanjšanje porabe za šest milijard evrov. V njem je vključeno tudi odpuščanje 8.100 delavcev. Od lanskega septembra so že odpustili štiri tisoč začasno zaposlenih delavcev in 1.500 redno zaposlenih.

Group revenues for Q2 2008 totalled €17 billion, an 11.8% increase over the same period in 2007, with all industrial businesses contributing to the increase. Group trading profit for the second quarter was €1,131 million, representing an increase of €185 million (+19.6%) over the same period in 2007. The trading margin improved to 6.7% from 6.2%.

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost