100% zvišanje kazni...

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Štore

dromly napisal/-a:PS: ni 20e ampak 50e sam dokles se postopki vlečejo ti plačuješ samo poštnino. LP
No potem si verjetno zelo srečen ko moraš na koncu plačati stroške enih 4-ih pritožb, celotno kazen in še kake zamudne obresti če izgubiš. In po moje pritožbo zaradi varnostnega pasa boš sigurno zgubil, ter te bo na koncu koštalo cca. 400€. In vse zaradi principa da se je treba pritožit. Po moje je bolje takoj plačat 60€ in mirna bosna, naslednjič pa se privezat in je zadeva rešena.

Pa še nekaj si zapomnite in presodite če se je vredno pritožit za vsako pizdarijo: Ko vam policaj prisodi kazen je višina kazni taka kot jo je sam določil. Ko pa se pritožite, se znesek skensla in vam v obravnavi sodnik lahko prisodi kazen v razponu ki je predpisan za ta prekršek, kar lahko pomeni da boste na koncu plačali dosti več, kot je bila kazen.
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
dromly
Alfist
Alfist
Kraj: Šmarje-sap

Bearex napisal/-a:
dromly napisal/-a:PS: ni 20e ampak 50e sam dokles se postopki vlečejo ti plačuješ samo poštnino. LP
No potem si verjetno zelo srečen ko moraš na koncu plačati stroške enih 4-ih pritožb, celotno kazen in še kake zamudne obresti če izgubiš. In po moje pritožbo zaradi varnostnega pasa boš sigurno zgubil, ter te bo na koncu koštalo cca. 400€. In vse zaradi principa da se je treba pritožit. Po moje je bolje takoj plačat 60€ in mirna bosna, naslednjič pa se privezat in je zadeva rešena.

Pa še nekaj si zapomnite in presodite če se je vredno pritožit za vsako pizdarijo: Ko vam policaj prisodi kazen je višina kazni taka kot jo je sam določil. Ko pa se pritožite, se znesek skensla in vam v obravnavi sodnik lahko prisodi kazen v razponu ki je predpisan za ta prekršek, kar lahko pomeni da boste na koncu plačali dosti več, kot je bila kazen.
Mi deluješ kot optimist z izkušnjami (PESIMIST) Pač po moji računici te "pas" stane 120e polna kazen + 50 povprečnina pri sod. za prekrške + 2x pot na sodišče + 4x 1eur poštnine če obupaš tik pred višjim sodiščem. Čeprav tukaj se strinjam z BEAREXom in za pas jz ne bi pošiljal pritožbe k je polovička kr zelo ugodna pač za tak majhen znesek to preboliš se drugič pripneš in dvomim da se ma smisel jajcat po sodiščih pač naj vsak presodi sam kaj je smiselno. LP
Hm kača je šla ostal mi je samo še križ in težave... bed carma:) (PIŠI KAKO PRIĆAŠ) JTD POWER!!!!!!!
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

btw: Luni je bil sarkasticen.
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Če misliš da tole govorim iz lastnih izkušenj se motiš, sam takih problemov nimam (knock, knock) mam pa kolega ki je delal ravno to o čem ti zdaj govoriš.

So ga ustavli totalno nažganga in je napihal 1,8 (po starem zakonu). Kazen je bla 100 kSIT + odvzem izpita. Jaz sem mu svetoval naj plača kazen čimprej in da tudi izpit čimprej nazaj ker ga bo na ta način lahko šel prej delat. Sploh pa smo vsi vedeli da je kriv, ker res prevečkrat rad pogleda v kozarec in se potem vozi z avtom. Jaz osebno sem mislil da bo to dobra lekcija za njega da bo dvakrat pomislil če se bo še kdaj usedel za volan.

No seveda me ni poslušal in je raje poslušal nasvet nekega znanca, ki mu je tako kot ti govoril naj se pritoži, ker to bo sigurno dokazano da je bila kaka napaka v postopku, itd.
No on je potem mislim da vložil 4 pritožbe (za vsako plačal 5000 SIT), normalno da pritožbe ni dobil, prav tako primer ni zastaral in je na koncu moral vse lepo plačati. Kazen z obrestmi, vse vloge pritožb, sodne stroške in še neko povprečnino. Skupaj je naneslo mislim da cca. 50-60 kSIT dodatka na prvotno kazen + izgubo izpita in delanje novega izpita. Ne vem če se komu splača, ampak kar je najbolj narobe pri teh postopkih je to da se človek iz njih nič ne nauči.
Moj kolega se je iz tega naučil, da se lahko za vsak prekršek pritožiš in ga veselo pije naprej in tako se je zgodilo, da je pozneje bil udeležen v prometni nesreči kjer je spet napihal 1,8. Seveda mu je spet grozil odvzem + kazen +... A glej ga zlomka, saj se da pritožiti in seveda je izkoristil to možnost. Ta zadeva ne vem kako se je končala, on je upal na zastaranje postopka, ampak meni se to ne zdi prav.
Če za vse veljajo isti predpisi se kaj iz izrečenih kazni nauči, ne pa takoj iskati rešitev v stilu, jaz nisem kriv.
Skratka za mene je tole z pritožbami samo ena potuha in čisto nič drugega.
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
dromly
Alfist
Alfist

krucymucy napisal/-a:btw: Luni je bil sarkasticen.
  Pač sarkazem je pri teh razpravah skoraj samoumeven ker se vedno najde nekdo, ki se igra pravičneža&poštenjaka a v resnici je GNOJ EN! (Pa to NE leti na bearexa+ostale ampak splošno!!!!!!) Men deljuje njegovo mnenje o tem pesimistično... PS: jaz se držim nasvetov mojega profesorja (Mag prava+še česa) in v njegove peizskušene recepte ne dvomim. Kje se je pa tvojemu kolegu zataknilo pa ne vem :? pač z nekaterimi o tej temi nikoli ne bom našel skupnega jezika...
Zadnjič spremenil dromly, dne Po Jun 23, 2008 6:52 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Hm kača je šla ostal mi je samo še križ in težave... bed carma:) (PIŠI KAKO PRIĆAŠ) JTD POWER!!!!!!!
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Stari, meni se to enostavno ne da. Prekrškov pa ne delam pogosto, vsaj tako ne, da bi me dobili. O:)
Je že padla kakšna manjša kazen, za parkiranje, pa enkrat za polno črto (bavarc-burek.press) :D , to je pa več ali manj to. Alko-nikoli napihal čez mejo, sem pa pihal že miljavženkrat, v enmu tednu celo 3X. Oprema je tudi vedno vsa.
Tako imam čisto vest in miren spanec.

Lahko bi se pa šel pa huligana pa doma za hobi pisal pritožbe, samo en problem je...jaz mam dosti boljših hobijev. :lol:
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
AR164TB
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Kraj: Rakovnik

Ja,lepo je ,da lahko na forumu zvem toliko poučnega .
Bi rekel,da so kazni za nekatere še prenizke.
ALFETTA 1.6
GIULIETTA 1,6
164 V6 TB SUPER
166 3.0 SUPER
AR Brera 3.2 JTS Q4
Giulietta 1750 TBI TCT QV
Stelvio 2.0 Turbo 280 AT8 Q4 Super
dromly
Alfist
Alfist

AR164TB napisal/-a:Ja,lepo je ,da lahko na forumu zvem toliko poučnega .
Jz sem študent jz že tko nič nimam :)
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

dromly napisal/-a:
AR164TB napisal/-a:Ja,lepo je ,da lahko na forumu zvem toliko poučnega .
Jz sem študent jz že tko nič nimam :)
Dokler sem bil sam odvisen od dela preko študentskega servisa, sem si z 200 konjsko alfo privoščil 10km/h čez omejitev, ker sem vedel, da kaj več preprosto ne bo dobro za moj budget.

Tukaj se bom popolnoma strinjal z AR164TB, za nekatere so kazni še prenizke.
Emperor of The Dark Realm
dromly
Alfist
Alfist

JA SEM DOJEL!!!
vuso
Alfist
Alfist

To s temi pritožbami se je vaš profesor delal norca, kako naš sistem deluje.V dosti primerih gre res tako in na koncu ljudje vlagajo zahteve za varstvo zakonitosti in ustavne pritožbe zaradi parkiranja.
V teoriji je seveda možno, da se zadeva res lepo konča, ampak če boš samo jokal kako si bogi ti sigurno ne bodo napisali oprostilne sodbe še manj pa zavrnilne. Za minorne prekrške je sigurno boljše plačat vse skup.
Sicer ne poznam postopka v katerem odločajo o teh zadevah, ampak na pamet bi rekel, da zastaranje med samim postopkom ne teče.Me pa lahko kdo popravi.
vuso
Alfist
Alfist

Iz zakona o prekrških
42. člen - Zastaranje pregona
(1) Postopek o prekršku ni dopusten, če pretečeta dve leti od dneva, ko je bil prekršek storjen.
(2) Zastaranje ne teče v času, ko se po zakonu postopek o prekršku ne sme začeti ali nadaljevati.
(3) Zastaranje pretrga vsako dejanje organa, pristojnega za postopek, ki meri na pregon storilca prekrška. Po vsakem pretrganju začne teči zastaranje znova, vendar pa postopek o prekršku v nobenem primeru ni več mogoč, ko poteče dvakrat toliko časa, kolikor ga zahteva zakon za zastaranje postopka o prekršku.
(4) Zastaranje se pretrga tudi, če stori storilec v času, ko teče zastaralni rok, enako hud ali hujši istovrstni prekršek.

Absolutni zastaralni rok za prekršek je 4 leta.pretrganje zastaranja pomeni, da se zastaralni roki začnejo šteti znova.

44. člen - Zastaranje izvršitve sankcije

(1) Izrečene sankcije za prekršek se ne smejo začeti izvrševati, če pretečeta dve leti od dneva, ko je odločba, s katero je bila sankcija izrečena, postala pravnomočna.
(2) Zastaranje ne teče v času, ko se po zakonu sankcije ne morejo izvrševati.
(3) Zastaranje pretrga vsako dejanje sodišča ali organa, pristojnega za izvršitev, ki meri na izvršitev sankcije. Po vsakem pretrganju začne teči zastaranje znova, vendar pa se sankcije ne smejo začeti izvrševati po preteku štirih let od dneva, ko je odločba, s katero je bila sankcija izrečena, postala pravnomočna.

Uglavnem v vsakem primeru si najebal.Absolutni zastaralni rok je enak za pregon in za izvršitev sankcije in to je 4 leta.Čim je sprožen postopek (in v roku 2 let od prekrška je sprožen) se zastaranje pretrga in padeš na absolutnega (4 leta).
Kaj se splača presodite sami :wink:
dromly
Alfist
Alfist

Jaz osebno na karto zastaranja ne bi šel nikoli(sodniki so nesposobni sam jih absloutni rok rešuje ali pa tud ne).Menim da je najlažje dokazovat "nedolžnost" ter če to ne gre skozi se gremo reveža in po ustavi samo pred zakonom vsi enaki. Ali smo pa presodite sami #-o
vuso
Alfist
Alfist

In kako bi se ti zgovarjal na neenakost v primeru prekrška?Ali pa nedožnost?V kakšnem smislu to misliš?Tudi razne napake pri postopku so verjetno zgolj relativna kršitev in v teh primerih moraš verjetno ti dokazovat vzročno zvezo med samo kršitvijo in odločitvijo organa.
dromly
Alfist
Alfist

A janković pa ti sta enaka? Ej teh postopkov je na miljone pač dobro zate da si "priden" ostali mogoče niso pač ponudim nasvete ter predlagam opcijo , ki jo sami preučijo ali jim odgovarja. Opišem kaj in kako če se ne strinjaš je to pravilno in pohvalno ampak ne miniraj mojih izjav brez realnih argumentov! Ter raje pripiši svoje in podaj kulturno mnenje ter me še o čim poduči. PS: govoril sem predvsem o teoriji kajti prakse osebno nimam veliko! LP
Zadnjič spremenil dromly, dne Po Jun 23, 2008 7:00 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori
  • Informacija