Nova Alfa Romeo Giulia

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

Malo preveč se ti mudi, vse boš izvedel, ko bo za to čas.
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
Uporabniški avatar
legenda1979
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: AR 159 2.0 jtdm

Saj res, kam se vam pa mudi, saj še niti eno leto ni od tega, ko je bila predstavljena vas pa že zanima kdaj bo v prodaji :lol: :lol:
159 2.0 jtdm
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mah, amaterji so pri prodaji. Ni samo v Sloveniji tako, da uvozniki in pooblaščeni prodajalci nimajo konkretnih informacij, tudi drugod po Evropi se potencialni kupci pritožujejo, da ne dobijo nobenih konkretnejših informacij s strani prodajalcev. Loleki, naredijo (po številkah in papirju sodeč) končno pravo Alfo, potem zamudijo z lansiranjem več kot pol leta (določeni motorji in oprema bojo na voljo šele na koncu leta, torej vse skup zamuja 1,5 leta), ves čas so skopi z informacijami, in tako naprej... Narediti premium vozilo je eno, imeta pa premium marketing in prodajne storitve pa nekaj povsem drugega. Sigurno so izgubili že delež kupcev ki so se naveličali več kot pol letnega čakanja in kupili BMW-ja 3 ali A4ko. Npr. nekdo ki je junija lani želel naročit QV, jo bo dobil letos maja, kar je skoraj leto dni!

In povsem pričakovano dobijo kritike po internetu, forumih... ampak potem se vedno najdejo apologeti tipa THOR, ki ne glede na vsako napako proizvajalca radevolje le to upravičujejo. Ko jim pa zmanjka izgovorov zakaj je kot je, pa se oprijemo najbolj patetičnega izgovora: "itak nimaš denarja da bi jo kupil, kaj se sploh oglašaš".

Dobra/smiselna/poglobljena kritika s strani javnosti, medijev in potencialnih kupcev je ne samo zaželjena, ampak nujna, in proizvajalec ji mora prisluhnit, če se želi konstantno izboljševat in izpopolnjevat.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Altmann

THOR napisal/-a:Malo preveč se ti mudi, vse boš izvedel, ko bo za to čas.
Se to nanasa mogoce na moj post? V kolikor se, te vljudno prosim, da mi razlozis, kako to mislis, "mudi", ker ne zastopim posta.

Ce ni v vezi mojega posta, lepo mirno spreglej moj post :D

p.s.
Zdajle sem preveril v nadzorni, namrec, ze Februarja sem ti poslal ZS glede Alfe 33. A sem sedaj videl, da verjetno nisi dobil, ker sporocila ni niti pri meni vec.
Moderatorji, bi kaj vec znali povedati?
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Vedno bolj se mi dozdeva, da sem imel prav, ko sem napisal, da bo gulia preden pride na trg ze zastarela. Mogoce bodo na trg pred originalom plasirali že facelift gulio.
Uporabniški avatar
SchumacherM
Alfist
Alfist
Kraj: Velenje

Dobr da se ti dozdeva. Čimprej poslat prošnjo za vodjo razvoja v fabriko, forumske sile so ipak več kot ovi heroji ki delajo avte.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

SchumacherM napisal/-a:Dobr da se ti dozdeva. Čimprej poslat prošnjo za vodjo razvoja v fabriko, forumske sile so ipak več kot ovi heroji ki delajo avte.
"ovi heroji ki delajo avte" So zjebali Lancio in alfo, ki je zadnjih 20 let le opoldanska "beri" majhna senca Kie in podobnih pred toliko leti no-name znamk.
Veliko grmenja in malo dežja.

"Bog ne daj" (da me proti verska komisija ne bo preganjala sem dal v narekovaje), da se pojavijo še kakšne napake na giulii. S tem si bodo zabili zadnji "cimper" žebelj v krsto.

Sam si želim vse najboljše alfi in njenim "prihajajočim" modelom. Želel bi si kupiti še kakšno alfico s katero bi trgal alsfalt in lizal nexen gume!
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Kere baite alfasan posta, nea se fukaj čuj :lol:
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Lahko pa gledaš tudi z druge strani odlične PR mašine. Tesla je dobila za še nepredstavljen dejanski izdelek Model 3 275.000 prednaročil in zaslužila 200mio dolarjev s produktom, ki niti obstaja še ne. Gre za podjetje, ki je v vseh letih svojega obstoja napravilo manj kosov avtomobilov kot so jih zdaj prednaročili, pa še ti so imeli precejšnje napake (samovžigi, polnilne postaje explodirale, baterije odpovedale, zelo omejena infrastruktura in servisna mreža itn), poleg tega podjetje kot samo ni še nikoli napravilo niti enega dolarja dobička, ampak je v vseh teh letih v rdečih številkah. Mnogi poznavalci so tudi močno skeptični, da je sposobna tako masovne proizvodnje (glede na dosedanje dosežke).

Toda ljudje so prednaročili 275.000 kosov avtov in za to položili svoj denar. Prve avte naj bi dobili čez par let, če sploh (če ne bo šla prej v stečaj, v primeru, da jih država neha subvencionirati/ podoben časovni okvir je bil s skoraj vsemi modeli, model S je bil recimo naročen 2009 in dostavljen 2012). Ocene so, da bodo zadnje kose od teh prvih prednaročil izdelali šele leta 2020, če sploh. Bi vi čakali 4 leta na predplačan avto?

To je izjemna PR mašina, ni kaj. Enako kot zdaj igra VW na strune sentimentalnosti v svojih spotih o tem kako je folk z njimi rasel in odraščal ter jim stal ob strani skozi življenjsko pomembne dogodke (khm, itak ...). Aja, naj omenim, da je Tesla tožila in izgubila tožbo proti Top Gearu, ker so jih pokritizirali glede Roadsterja? #-o

Alfa takšne PR propagandne mašine nima. In jaz osebno sem ji prekleto hvaležen za to, pa čeprav nisem potencialna stranka za noben njihov trenuten model.
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Lizard bravo majstore :) bi tvoje kritike držale, če tvoje bučke nebi vedno mešale hrušk in jabolk.
TopFlink tebi ja, vse ob pravem času, pa ja razumeš :) pa nisem dobil ps :cry:
Alfasan tega avta za 7251e še dolgo ne boš kupil!

Pa resno ne razumem zakaj bi g rabila facelift, kaj pa se je spremenilo zdaj v pol leta? Vse nove krepe ki jih naredi švabska industrija izgledajo skoraj identično, ter sila pusto, o korejcih ne bom izgubljal besed. Pa se ja zavedate kdo bo sploh končni kupec alfe? Nove seveda.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kot za enkrat kaže nekaj časa še ne bo kupcev nove giulie.
Švabska jajca in Korejce pa lahko kupiš za vsakem vogalom.

Strinjam se, da je za 7251 eur še dolgo ne bom kupil. Toda tudi za 40000+ je ne moram kupiti. Ker še ni dobavljiva!!
Uporabniški avatar
MAXTER
Alfa Freak
Alfa Freak

200 mio tesla ni pokasirala ker je bil polog na rezervacijo 1000 dolarjev pa se ti so ob prekinitvi povracljivi:

https://www.teslamotors.com/support/mod ... on-deposit
Altmann

Samo se @THOR-u odgovorim, potem pa neham smetiti :mrgreen:

Hja @THOR, naceloma se strinjam s tabo. A to ob "pravem casu" lahko da velja zate!
Jaz moram biti do konca Septembra fixno odlocen, kaj bom storil. Vmes me dva meseca ne bo v Europi, mesci pa sam ves kako letijo.
Zatorej, ja, mudi se mi. :(

Nic nisva zamudila, ker nisi dobil ZS. Sem v tem casu ze zvedel, da ni taksna, kot jo iscem :)

Skorajda za v rubriko; "saj ni res..... "
Ravno danes so priceli po radiu (SWR1) z mocno ofenzivo oglasevanja Giuliette. Ponujajo jo na Leasing za obrok 199€/mesec. Nisem preverjal nic ostalih podrobnosti, ker me ne zanima.
A ze ta cena pomeni, da je padla v rang Fiest, Cors, Kij, VW Polov in podobnega... (govorim glede na visino obroka), kar se drugace pomeni, da zalog ne morejo prodati. Zal :cry:

Tudi to spada v "vse ob svojem casu"
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ne glede če se mudi ali pa ne, ali imaš pare ali ne, jo boš kupil ko bo za to prišel čas. Vsak bi rad videl, da bi bila že od lani na cestah, pa je pač ni. Sprijaznit se bo treba in počakat. Ne bo nič pomagalo jamranje/pametovanje/trolanje po forumu. Boljše pa da bo avto top, pa če tudi drugo leto. Saj vmes lahko komot kupimo nemške voze in potem še ful dobro prodamo, ker držijo ceno. Kvarijo se ne in tudi servisi so ugodni.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

MAXTER napisal/-a:200 mio tesla ni pokasirala ker je bil polog na rezervacijo 1000 dolarjev pa se ti so ob prekinitvi povracljivi:

https://www.teslamotors.com/support/mod ... on-deposit
275.000 pologov krat 1000$ je 275mio dolarjev oziroma 241mio evrov. Plus porast vrednosti delnice za nekaj % kljub stalni izgubi(lanska je bila 890mio dolarjev po podatkih Tesle).
Zaklenjeno
  • Informacija