No moj rekord je pa 1050km z enim rezervarjem. Lani na roadtripu po Italiji. Mi je ze neki casa piskalo da ni nafte in ko sem se koncno odlocu da grem tankat je bla bencinska taka da, ce bi mi pistolo dal na glavo nebi su tja tankat!! Tko da sem se odlocu da grem na naslednjo bolj "clovesko" pumpo. Sam je ni in ni blo. Pa se cez neke hribe smo se pelal tko da sem se po hribu dol sem se spuscu v "leru"
Tanku sem pa pol neki cez 60L....62L ce se prav spomnem
Saj se da naresti 1000km in več, samo to je res na varianto konstantna hitrost 90 pa nič ali zelo malo prehitevanja pa nič mesta. Meni z večinoma mestno vožnjo trenutno - čipana - žre 7,8. Sem že dosegel 6,3 pretežno po mestu in obvoznici ampak to je mučenje in za avto in zame.
Najmanj je pa pokazalo 1.9l/100km na zaviralnem pasu na obv., trenutne seveda.
Je pa kar natančna zadeva tale števec za porabo.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Ne ne nobenega prehitevanja ni blo. Tko kot si napisal. Pac konstantna voznja do 90kmh. Saj ves da na dopustu se ne hiti ampak uziva v lepotah....taksnih in drugacnih
Povprečje vseh tankov do sedaj imam 6.5l/100km, najbolj ugodno je bilo 6.1, najmanj 7.2.
Trenutni tank je pa vidt da bo podrl rekord, saj imam trenutno na potovalnem racunalniku napisano 5.0l/100km. Pozna se da avto parkiram v garazi in da je zunaj nekoliko topleje, kar pomeni hitrejse ogrevanje motorja. Aja... potovalni mi pa laze nekje 10-15%... kaze premalo. Tko da ce bo poraba ta tank ~5.7 bom kr zadovoljen. Je pa to taka kulturna voznja, s prehitevanji in vsem. Profil je pa nekje 20km lokalnih cest in vmes vasi (po vaseh grem vedno po omejitvah) potem nekje 18km avtoceste in 4km mesta... Za domov pa obratno. Vcasih pa se kaksna pot v neznano... ampk vecina je sluzba in domov.
Upam, da bodo dali v juniorja 1.3 mjet. Se kar ne morem načuditi kako malo porabi. Glede na to, da je v GM koncernu (Opel, Fiat) ne bi smelo biti težav.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
bass napisal/-a:Saj se da naresti 1000km in več, samo to je res na varianto konstantna hitrost 90 pa nič ali zelo malo prehitevanja pa nič mesta. Meni z večinoma mestno vožnjo trenutno - čipana - žre 7,8. Sem že dosegel 6,3 pretežno po mestu in obvoznici ampak to je mučenje in za avto in zame.
Najmanj je pa pokazalo 1.9l/100km na zaviralnem pasu na obv., trenutne seveda.
Je pa kar natančna zadeva tale števec za porabo.
-kar realno povedano,s vožnjo po mestu je zelo teško prit pod 8L,po podeželjskih cestah,pa brez težav dosežeš 5L
Alfaspider napisal/-a:Upam, da bodo dali v juniorja 1.3 mjet. Se kar ne morem načuditi kako malo porabi. Glede na to, da je v GM koncernu (Opel, Fiat) ne bi smelo biti težav.
tu pri nas na pošti majo pando 1.3mjet, pa jim poraba ne pade po 10l