Olje

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
fr3nk
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Sevnica

a je vredu za AR Valvoline Durablend HC 10W40 ?
al ni primern? :doubt: :doubt:
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

fr3nk napisal/-a:a je vredu za AR Valvoline Durablend HC 10W40 ?
al ni primern? :doubt: :doubt:
Za kater avto s katerim motorjem??
Emperor of The Dark Realm
fr3nk
Alfa Member
Alfa Member

Alfa Romeo 156sw, 1.9JTD 85kw, letnik 2005
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Tega valvoninea fotr uporablja v Vectri 1.8... Kasneje ga je začel dajat tudi v Cliota 1.2 namest elfa in tam je opazna razlika.
fr3nk
Alfa Member
Alfa Member

TribesMan@

a je potem vredu Valvoline olje za italjansko dušo?
dromly
Alfist
Alfist
Kraj: Šmarje-sap

Valvoline je zakon za ople in ostale motorje od 90-99l(kako se obnese v novejših nimam izkušenj)+pocen je sam jaz mam izkušnje sam z 10-40W Pa pač poraba olja ti pade na minimum pa zelo lepo brni pri mrzlem motorju... Če je pa za alfo good pa ne vem :roll: Dej pokus pa poročaj :D
Hm kača je šla ostal mi je samo še križ in težave... bed carma:) (PIŠI KAKO PRIĆAŠ) JTD POWER!!!!!!!
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

fr3nk napisal/-a:TribesMan@

a je potem vredu Valvoline olje za italjansko dušo?
Veliko boljša izbira če že Valvoline bi bil Durablend Diesel 5W40. Če se ti ravno ne valja sod v garaži potem raje kupi olje za dizelske motorje ker imajo prilagojeno formulacijo.
Emperor of The Dark Realm
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Ker je bilo vedno veliko vprašanj in nejasnoti glede olj in njihovo porabo in zakaj do le te pri menjavi olja pride, vam prilagam nekaj koristnih informacij......
Lowrenc napisal/-a: Že dolgo je tega, kar sem nekje slišal, da, če ti motor kuri preveč olja, da zamenjaš znamko olja in je to začasna rešitev. Daleč od tega, da bi imel probleme s porabo olja ampak me zanimajo razmišljanja zakaj tako in, če je kdo že preizkusil to?
Brumer napisal/-a: O tem je bilo že veliko napisanega,pa ti bom nakratko šenkrat razložil,pa ni nujno,da kdorkoli moj nasvet UPOŠTEVA ali se trudi to oporekati. Vedno ko si kupiš nov motor vozi z oljem,ki ti ga predpiše proizvajalec ali z boljšim npr.sintetičnim (vol sintetik) viskoznost pa naj ostane identična olju ki ga predpiše proizvajalec.Namreč,če si kupil rabljen motor,ki je bil vožen z slabšim oljem (mineralnim ali 1/2 sint.)potem ostani na enakem olju,kajti če boš nalil v tak star motor dobro(drago-kvalitetno)olje se ti bo poraba sigurno ZELO povečala.Nebi ti to nadolgo razlagal,ker se sigurno vsaj 1/2 forumašev s tem nebo strinjala,kajti danes vsak gleda na kvantiteto ne na kvaloteto. Če bi rad še natančneje informacije me pokliči na GSM ali mi pošlji PM.
NejcZ napisal/-a: To bo verjetno to.. v našem starem Audiju 100-tki, 93 letnik, 10 let nazaj, je bilo skos neko poceni pol sintetično olje, avto ga ni pil nič, prek 200k km.. potem pa je enkrat dal fotr sintetiko notr, neko hudo olje je kupo res, nevem točno več katerega in je začel kar pošteno pit.. za tem zopet "navadno" olje in je laufalo ko šus :) Tako da nekaj resnice bo že na tem :)
Brumer napisal/-a: Nejc ne samo nekaj resnice-tako pač je in avto bi šel kot šus tudi z dobrim oljem samo pri stari mašini je to res nepotrebno kupovat drago olje kajti,če je poraba,ki je z slabim oljem nastala veliko prej kot bi z dobrim oljem s porabo se moraš pač sprijazniti.Zato jaz vedno pravim,če si kupiš NOV motor ga vozi čim dlje z dobrim-dragim -sintetičnim oljem(nešparaj pri olju) in samo tako ga boš dolgo vozil in motor nebo imel porabe olja pri seveda normalni uporabi ne pa da ga namestu pregrevaš,pališ gume,ženeš brez obremenitve v visoke obrate še sploh,če je motor zračno hlajen in nikoli v visoke obrate dokler se motor nesegreje na delovno temperaturo.

Ps: vsak motor ima z zračnostjo med obročki dozirano porabo olja(zračnost je 0,03-0,05mm) in če nov motor voziš s SLABIM cenenim oljem (brez dragih aditivov) se ta prostor med obročkom in batom zamaši z garežom in posledično motor laufa z zelo malo porabo olja teoretično cilindri niso dovolj podmazani,kar pomeni večjo obrabo: bata-batov,sten cilindra in obročkov.Zato,ko daš spet dobro olje se ta garež očisti in takrat začne taka mašina rabit olje in vsak pametnjakovič pravi,da je pač olje krivo za večjo porabo in trdi da je sintetika slabša od mineralnega olja ali pol sintetike.Ustvari pa je krivo samo to,da je ta motor bil predolgo vožen z slabim nekvalitetni oljem.To kar sem ti tu napisal ti marsikateri dober mehanik NEZNA razložit lahko pa mi verjameš.Komentarjev od HOBI mehanikov pa nepotrebujem! ! !
Vir: www.motosvet.com
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

a bi lahko dal agip sint 2000 v 2.4 motor, namesto selenie ki se je do sedaj notr točila, agipa dobim dosti ceneje kot selenio?
Pepo
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

kovach napisal/-a:Pozdravljeni, sicer obstaja aktualna tema za olje samo,sem jaz ustvaril še eno. Zanima me katera olja dajete v šestake,mehanik mi je rekel da se je dajala sintetika-logično. Zanima me katera olja dajete notri? LP
Jaz sem dajal po vrsti Castrol TXT (mi je motor delal še najbolj čudno, pa še pil je relativno veliko), Selenia Star (Dal Zega, zelo v redu olje), Selenia WR (ker nisem uspel dobiti Selenie Star), zdaj Agip extra HTS (zdi se mi enako kot Selenia, poraba slab liter na 10 kkm). Menjava običajno na dobrih 10 kkm. Ne vem, razen castrola, ki me ni navdušil, kakšnih razlik pravzaprav ni.
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

saj verjetno je samo v viskoznosti fora, da je ista, pa da res ni kaka made in fušnruhlnbahnjkk fimra
Uporabniški avatar
ToMi`
Alfist
Alfist
Kraj: Ruše

71,64 € za 5l selenie 20K, če ni to rop pri belem dnevu #-o

p.s. je tu kdo tak ki dila selenia olje pa bi bil pripravljen dobavljat to za nadaljno prodajo?
you cannot be a true petrolhead until you've owned an alfa. J. C.
dromly
Alfist
Alfist
Kraj: Šmarje-sap

Ja udri sirotinja... Kaj čmo pač mi se se sekiramo za vsak €
Hm kača je šla ostal mi je samo še križ in težave... bed carma:) (PIŠI KAKO PRIĆAŠ) JTD POWER!!!!!!!
Odgovori
  • Informacija