Connect NAV+ firmware

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

wodp napisal/-a:Naknadno se ne splaca. Zadeva za tak denar ni dovolj spodobna.

Ce bi imel tvojo situacijo bi se raje odlocil za dober avtoradio z zaslonom po moznosti divx predvajanje, bluetooth povezava ipd... skratka da pase v dvojni din.

Pri alfi pa se ocitno zaplete ze pri softwarskih upgradih - no sej ni samo pri alfi, nasplosno 'vgrajene' naprave v avtomobilih povzrocajo otezkoceno posodabljanje...

Krepko razmisli o connect nav+. Ce zelis najprej sprobati v zivo ti rade volje pokazem.

Lp M.
Ma kar se tice divx mi je bedarija...kaj bom sedel v avtu in gledal na 10cm zaslon film :? Gre se mi zaradi estetskega videza (original je le original) in to da ima moznost predvajanja mp3. Zdaj imam zamenjan avtoradio in ne izpade najleps, pa se volanske komande ne delajo. Kar pa se tice same navigacije pa imam obcutek da se te vgrajene navigacije ne obnesejo najbolje proti garminom in TTu. Govorim obcutek, ker si ne lastim ne ene ne druga navigacije.

Bomo pa sprobal na kakem srecanju...ni hudic da se bo kdo z connect nav+ prikazal na Alfa rallyju :wink:

LP
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Macau, SAR China

wodp napisal/-a:aaxxx, a se je dalo kako odpraviti nedelovanje?

Nisem se dobil nobenih info od francoza :( .

M.
Nič novega zaenkrat. Avto je na servisu, navi pa zaenkrat še noče delat.
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Creed napisal/-a:
wodp napisal/-a:Naknadno se ne splaca. Zadeva za tak denar ni dovolj spodobna.

Ce bi imel tvojo situacijo bi se raje odlocil za dober avtoradio z zaslonom po moznosti divx predvajanje, bluetooth povezava ipd... skratka da pase v dvojni din.

Pri alfi pa se ocitno zaplete ze pri softwarskih upgradih - no sej ni samo pri alfi, nasplosno 'vgrajene' naprave v avtomobilih povzrocajo otezkoceno posodabljanje...

Krepko razmisli o connect nav+. Ce zelis najprej sprobati v zivo ti rade volje pokazem.

Lp M.
Ma kar se tice divx mi je bedarija...kaj bom sedel v avtu in gledal na 10cm zaslon film :? Gre se mi zaradi estetskega videza (original je le original) in to da ima moznost predvajanja mp3. Zdaj imam zamenjan avtoradio in ne izpade najleps, pa se volanske komande ne delajo. Kar pa se tice same navigacije pa imam obcutek da se te vgrajene navigacije ne obnesejo najbolje proti garminom in TTu. Govorim obcutek, ker si ne lastim ne ene ne druga navigacije.

Bomo pa sprobal na kakem srecanju...ni hudic da se bo kdo z connect nav+ prikazal na Alfa rallyju :wink:

LP
GTAm-ja pocukaj za rokav, ko ga vidiš. On ima Connect NAV+ v svoji 147-ki.
Photoblaz
Alfa Member
Alfa Member

Zivjo! Zanimam se za nakup rabljene Alfe GT, pa imajo nekatere notri ta sistem z navigacijo in telefonom.
A mi lahko kdo kaj več o tej stvari pove, predvsem:
-Kako se sploh poveže telefon s sistemom v avtu(Bluetooth)?
-Ima navigacija podporo TMC v tujini?
-Že obstaja karta Slovenije in ostalih držav vzhodnje Evrope?
-Prikazuje poleg telefona in navigaciej tudi boar computer, oziroma kaj vse?
-Če nadgradim software da bere Mp3-je, je med poslušanjem MP3-jev navigacija onemogočena, ker pač ni vstavljenega CD-ja z navigacijo?

Za posredovane informacije se vam že v naprej zahvaljujem.
Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak

Photoblaz napisal/-a:Zivjo! Zanimam se za nakup rabljene Alfe GT, pa imajo nekatere notri ta sistem z navigacijo in telefonom.
A mi lahko kdo kaj več o tej stvari pove, predvsem:
-Kako se sploh poveže telefon s sistemom v avtu(Bluetooth)?
-Ima navigacija podporo TMC v tujini?
-Že obstaja karta Slovenije in ostalih držav vzhodnje Evrope?
-Prikazuje poleg telefona in navigaciej tudi boar computer, oziroma kaj vse?
-Če nadgradim software da bere Mp3-je, je med poslušanjem MP3-jev navigacija onemogočena, ker pač ni vstavljenega CD-ja z navigacijo?

Za posredovane informacije se vam že v naprej zahvaljujem.
Lep pozdrav!
Evo na kratko:

1. NE
2. DA
3. DA, samo sta pokrita samo LJ in MB
4. radio, BC, navi, telefon
5. ne počni tega če nočeš imeti dodatnih stroškov. Jaz vem da ne bom več delal nadgradenj. Navi dela tudi če ni CD-ja, ampak samo po preračunani poti. Če zaviješ vstran rabiš spet CD

LP
Uporabniški avatar
wodp
Alfa Member
Alfa Member

Photoblaz napisal/-a: -Če nadgradim software da bere Mp3-je, je med poslušanjem MP3-jev navigacija onemogočena, ker pač ni vstavljenega CD-ja z navigacijo?
Tudi ce ne nadgradis in poslusas 'navaden' cd je navigacija onemogocena... onemogocena v smislu, da ne vidis mape, satelite se vedno sprejema ipd...

... Je pa slovenija bogo pokrita (LJ in MB, pa se to povrsno...).

M.
Photoblaz
Alfa Member
Alfa Member

Bom uporabi lkar ta thread, ker je ravno govora o Connect Nav+.

Avto sem dobil brez CD-ja z navigacijo, oziroma kakršnegakoli CD-ja.
Zdaj pa me zanima ali imajo CD-ji z mapami kaj povezave z updatom naprave, ali so CD-ji z mapami v bistvu samo podatki z mapami/zemljevidi?
Če prav razumem vse kar sem prebral, obstaja:
1.Setup CD (ki naredi kaj?)
2.Upgrade CD?
3.Različni CD-ji z različnimi mapami/zemljevidi(kje iskat in kaj iskat za "nakup" najnovejših CD-jev?)

Odgovore in informacije lahko tu ali pa na PM, če preveč onesnažujem firmware upgrade thread.

Extra hvala!
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Napiši prosim še o katerem avtomobilu je govora ? GT, 147, ..... ?
Slika
Uporabniški avatar
wodp
Alfa Member
Alfa Member

Photoblaz napisal/-a:...
1.Setup CD (ki naredi kaj?)
2.Upgrade CD?
3.Različni CD-ji z različnimi mapami/zemljevidi(kje iskat in kaj iskat za "nakup" najnovejših CD-jev?)

Odgovore in informacije lahko tu ali pa na PM, če preveč onesnažujem firmware upgrade thread.

Extra hvala!
1. setup cd je za spreminjanje nastavitev (jezik z glasovnim vodenjem)
2. upgrade cd nadgradi sistem na novejso verzijo in pri dolocenih modelih podpira dodatne stvari (pri moji Alfi 147 2006 sem dobil mp3 predvajanje!)*
3. navi cdji so vec al manj cdji z vecimi mapami, katere sluzijo kot kartografija

*s tem updatom je treba delati zelo previdno. potrjeno deluje na novem Connect nav+ sistemu na 147ki pa GT, za druge ti ne upam trditi, ker je uporabnik aaxxx imel hude tezave pri updatu starejsega sistema.

to je to na kratko, ce ti kaj ni jasno sporoci. je pa to generalno povedano, ker ne vem za kaksen tip avtomobila gre (in sistema).

lp M.
Photoblaz
Alfa Member
Alfa Member

Avto je GT.

Kako pa je potem s temi mapami, kaj iskat? Si predstavljam da so na večih CD-jih, ker je CD tako majhen medij (skoda da ni DVD podpore :)

Pa še malo vprašanj, ker so navodila v IT:
1. kaj lahko počnem s tem voice recognitionom(torej rabim SetupCD za spremembo v Anglescino)?
2. kako in kje urediti sim-kartico za telefon (ali deluje to sploh OK)?
3. Se bi dal okje kakšna angleška navodial dobit na netu?
Uporabniški avatar
wodp
Alfa Member
Alfa Member

Photoblaz napisal/-a:Avto je GT.

Kako pa je potem s temi mapami, kaj iskat? Si predstavljam da so na večih CD-jih, ker je CD tako majhen medij (skoda da ni DVD podpore :)

Pa še malo vprašanj, ker so navodila v IT:
1. kaj lahko počnem s tem voice recognitionom(torej rabim SetupCD za spremembo v Anglescino)?
2. kako in kje urediti sim-kartico za telefon (ali deluje to sploh OK)?
3. Se bi dal okje kakšna angleška navodial dobit na netu?
Iskati navteq Alfa 147 cd-je :) - ce zelis lahko poiscem, nekje imam 2008 verzijo (slo vkljucena, ampak bolj bogo).

1. stisnes gumb med voznjo in reces Alfici kaj naj naredi. pac v tistem jeziku katerega imas izbranega. primer: *klik* --> 'CD Player' --> 'Play' ... in zacne igrati cd...

2. sim kartica je klasicna kartica, to je tista, katero dobis ob nakupu nove sim (mala sim se odlomi iz nje...). ce rabis za avto, potem je ne odlomi in enostavno vstavi v rezo. Teleon seveda deluje :lol: , ne vem zakaj ne bi :D.

3. navodil sicer nimam oz so v ITA, lahko ti pa kaj tak pomagam... malo se poigraj pa probaj s poizkusanjem :D

lp M.
Uporabniški avatar
wodp
Alfa Member
Alfa Member

Kateri letnik mas GT?

LP
Photoblaz
Alfa Member
Alfa Member

avgust 2004

Wodp-> imaš PM
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak

Photoblaz napisal/-a:avgust 2004

Wodp-> imaš PM
Prijateljski nasvet. Ne dalaj upgrada na MP3. Jaz bom ob 500€ za novo.
Edina dobra novica, ta bo podpirala MP3-je

LP
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Tukaj je še eden, ki odsvetuje upgrade. Gre hitro kaj narobe.

aaxxx misliš, da dobimo kaj od Fabriziotev :lol: :lol: :lol:

Upam, da pride čim prej, ker se mi že malo meša brez muzike v avtu.
Odgovori
  • Informacija