Iskreno povedano ne vem zakaj je ribnilo. Motor je od zadnjega, enakega incidenta imel 70k km, zanimivo je presnjemu lastniku ribnil pravtako na 70k km. Avto se je rihtal pri zegi in lahko recem da je bil od nakupa do danes v odlicnem stanju, ter bi bil pripravljen dati levo jajce za garancijo.
Od danes naprej mi ni nic vec jasno.
prejle sem slisal od skorajda vseh, nekaj podobnega kot:
"pa ravno tebi, pa tako si ga pazil in ogreval vsaj 10-15km!"
Sem ga. Tudi danes sem ga. Do AC imam kakih 25km, prvo polovico poti prizanesljivo do 2500rpm, naslednjo do recimo 5k rpm, pa se to na teh vrtljajih prestavim v visjo prestavo.
Na AC pa sem ji ocitno dal preveliko nalogo.
Po posredovanju blokade vrtljajev v peti prestavi (230km/h), sem normalno popustil plin kmalu zatem pa se je oglasil ratatatatata... ki je bil v zacetku jako podoben zvoku pocenega kolektorja oz. izpuha nekje do katalizatorja. tak rezek zvok pac.
Dokler nisem zacutil vibracije tudi na pedalu sklopke pri ustavljanju sem imel se upanje da je samo izpuh.
No ni bil.
Dejanska skoda ni znana. Pocakal bom pac na frej dvigalo, da odprem in vidim pri cem smo.
Ce imam veliko sreco so zanic samo ojnicni lezaji in pridem jako poceni skozi. Ce je nimam je zanic glavna-kolenasta gred, moznost je celo da je med drugim in tretjim lezajem torzijsko pretrgana.
Olje je bilo nazadnje menjano pred 3.000km januarja. Nalil sem enako olje kot prej, to je AGIP Extra HTS 5W-40, oljni filter sem kupil original na servisu. Ja olja je bilo dovolj, ker pri zadnji menjavi ga ni v 9.000km spila niti deciliter, sedaj pa sem nazadnje preverjal manj kot 200km nazaj.
Kakorkoli, nekaj bo treba narediti v smeri ponovne mobilnosti. Opcij je vec, naprej pa porocam v aktualnih temah, ali v tej, ali pa v podforumu galerija/video v moji temi.
za konec pa povem samo se, da je z motorjema 32301 (114kW) in 67204 (110kW) nekaj mocno narobe, ceprav tega nisem verjel vse do danes.
Mogoce je pa AGIP extra HTS 5W-40 samo zanic olje.
Ironicno pri vsem skupaj je to, da sem peljal kolega po nov menjalnik za 145 box, ki mu ga je razbilo par ur prej.
seveda bi se ustavil se na srecanju, pa mi ni ratalo.
sozalje tut od mene
pa prov dons k bi koncno lahko vidu tvojo alfico na srecanju ribne
upam da bos mel cim manj stroskov in da se z mojim motorjem ne zgodi kaj podobnega!
krucy tudi moje sožalje čeprav sva na istem,moja se trenutno rihta (GENERALNA)in upam da jo v torek ali sredo dobim nazaj,mi je pa zaribal ojnični ležaj,ker je pa motor ravno odprt in razkopan bom pa še menjal sklopko in batne obročke,bom pa poročal kakšni so bili stroški,upam da prideš čimceneje skozi!!!
Sej pri meni je tudi bilo ravno nekaj takega....prejsnji lastnik tudi avto pazil in vse.Tudi ko sem jo kupil sem jo 1 mesec pocasi "uvajal" v mal vecje obremenitve.Ampak ocitno to ni blo dovolj, ker je meni pravtako pri 210km/h (po stevcu) v 5 prestavi(se kar nekaj manjkalo do blokade) avto ko sem spustil gas zacel delat ratatata in tresenje v pedal od sklopke
Zanimivo je to, da sm avto prvic malo bolj pognal pa se to na kratko in ni zdrzal.
Aja pa olje je bilo notri Agip Sint 2000.Fotru je 16v laufalo vsak teden po 2x na 200+km/h pa ni nikoli blo nic z motorjem...se zdej se pelje po lj.Notri je imel pa selenio racing pravtako mam to olje v Q4-ki in glej ga zlomka tudi pri tisti ni nikoli blo nic z masino kljub vsaketolki voznji z 200+.No ne bom reku, da je zdej krivo olje al kej takega seveda sam kaj pa ves.....
Drugace je pa bivsi lastnik moje 33-ke delal eno veliko napako in sicer je avto preden se je odpeljal grel na mestu toliko casa da je lahko sel vmes na kofe.....to je slabo Predvsem to krivim.
Mene bolj skrbijo 1.7 16v motorji ampak ednin folk ki ga poznam s 16v ribato motorji je tu na forumu drugi ,ki si lastijo te motorje niti ne jamrajo glede tega.
Glede Alanovega avta in motorja je pa tko avto je ratu dirkalnik bo treba začet uporabljat dirkalne rešitve (Alan sprav se narest dry sump) čene bo skoz ribato.
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me )