Žica ročne zavore

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No jest sem jih na GTjki sam menjal in lahko potrdim, da so tiste iz Motomata (čeprav jih nisem kupil tam) popolnoma enake tistim, ki so original.
Enake pomeni popolnoma enake kar se tiče dimenzij in materialov in po mojem so iz iste fabrike.
Cene so pa že kot je bilo napisano.
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

Da malo obudim staro temo.Pri 147ki bom moral menjati vsi tri pletenice.
Torej obe dve na podvozju (ker sta rjavi), dejansko pa mi problem dela pletenica od ročke ročne zavore pa do razdelilca kamor prideta priključeni pletenici za posamezno kolo.

Nevem kako se nej izrazim vendar mislim, da se mi je na pletenici, ki pride pritrjena na ročko premaknil omejevalec (bunkica) pri razdelilcu na podvozju.
Posledica tega je, da lahko ročko sedaj brez vsakega upora zategnem do konca brez efekta.

Torej ali je že kdo menjal to pletenico? Ali moram zaradi tega odstraniti vso plastiko v notranjosti (sredinski "greben") okoli ročke?
Bi bil zelo hvaležen za kakšne napotke.

Hvala,
lp
Alfist2000
Alfa Junior
Alfa Junior

Tistale zajla neoriginal iz motomata je zdržala 3 leta.... in sedaj isti problem, tko da očitno ni ista kot originalna.

Obe zajli sta original skupaj 90 eur + menjava (servis). Je pa tale zadeva 'superfajn' konkretno pri 147-ki.... kar lep strošek. Zadevo so pri Alfi še tako bedno sknstruiral, da je ta žica, ko je zmontriana čudno zavita, in tam se zlo rada guma, ki je okrog žice natrga.... tko da...

Samo levo al pa samo desno menjat pa... ne vem no, to ne moreš glih, ker ena je zrustana, druga pa nova, kako boš potem obe istočasno naštelal, nemogoče.

Dodaten problem je, da ti avto ne bo šel čez tehničnega, pa če se na glavo postaviš, tud če maš veze. Ker danes je bolj kot ne vse računalniško vodeno in so rezultati na papirju. Tko da, v vsakem primeru.... 100 evrčkov gre bye bye, v nasprotnem primeru se ti maščuje slej ko prej ;) Sovražim to pri tem avtu.
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Na vsakem avtu, ko sem enjal zajle za ročno, sem nalil olja not, da je na drugi strani ven priteko, pa je bilo to na Yugeci 55 ko je zajla čist gola - pleh na pleh al tu na 166, ko sem dal za obe zajli 3 mesce nazaj 28€ oblečene v "teflon". Olja not da ven pride na drugi strani pa ne zamrzne ne zrjavi, ne zariba n zriba in posledično tud ne pretrga.
Olje v zajle, olje v zajle in še 1× olje v zajle. Vzame pa ti 1h nekje preden jih dodobra "natankaš".
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.ph ... sc&start=0

Podobna tema. It. ''Tefloni'' so mi zdržal 3 leta potem pa sta zajli na obeh straneh počili pri koncu. Tudi prijele so slabo in precej so se raztegnile.

Sedaj so gor ATE... in res dobro primejo. Imam jih pa komaj pol leta tako da je prehitro za zaključke. Se pa vsaj manj raztegujejo.
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Jaz imam na mojem avtu že 4. leto tele zajle pa še vedno vse BP! Je pa teflonska prevleka znotraj bovdna in na samo površini pletenice! Pa okrog 30€ za obe sem plačal!

Slika
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

Zategnem hitr rocno in micken kao poc in rocna gre kot da ne bilo zajle
V prazno
Kaj se je lahk strgalo ? Pretrgalo
super
Uporabniški avatar