Preveč ste napisali, da bi lahko vse komentiral.
Izpostavil pa bi kljub temu enih par stvari.
1. Kupci passata ne bodo nikoli gledali 159, ker jim ni namenjena. Zato je tudi oblikovana bolj drzno in pogumno, tako da ni večini všeč za razliko od passata.
2. Kupci alfo bodo alfe vedno kupovali zaradi voznih lastnosti, ki jih le ta ponuja. Tako da prosim ne Primerjat kakšnih passatov prejšnje generacije (s pol togimi premami) z 156, ker to zgolj priča, da niste obeh peljali. Glede BMWjev tudi pri isti ceni, vsaj pri prejšnih seriji 3, ne. Sem jih vozil več kot 10 različnih testnih, pa se nato nihče od naju z mano ni odločil za serijo 3. Jaz ne za 318d, mama ne za 320d. Ker sva bila oba mnenja, da je edini vreden nakupa 330i, ali pa vsaj 325i. Kasneje sem jaz še vozil GTA in lahko rečem, da niso samo male alfice boljše od primerljivih bimerjev, ampak tudi GTA od 330 turinga. Vsaj kar se vožnje tiče.
3. Za prodajo 159 pa se jaz vseeno ne bi bal, ker mnoge bo prepričala, sigurno pa Alfa nikoli ne bo množičen izdelovalec avtomobilov. Hvala bogu.
4. Glede motorjev pa prosim res ne govorit neumnosti. Alfin 2.0 JTS je motor z največ navora v svojem razredu in največjo močjo pri 6400 obratih. Novi 2.2 JTS je spet daleč najmočnejši motor v svojem razredu, prvega zasledovalca pušča zadaj več kot 15 konjev in kar nekaj Nm, novi 3.2 pa je prav tako v vrhu razreda, kar s4e pa navora tiče pa brez konkurence (336Nm).