Ženeva by Loka

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Preveč ste napisali, da bi lahko vse komentiral.

Izpostavil pa bi kljub temu enih par stvari.

1. Kupci passata ne bodo nikoli gledali 159, ker jim ni namenjena. Zato je tudi oblikovana bolj drzno in pogumno, tako da ni večini všeč za razliko od passata.

2. Kupci alfo bodo alfe vedno kupovali zaradi voznih lastnosti, ki jih le ta ponuja. Tako da prosim ne Primerjat kakšnih passatov prejšnje generacije (s pol togimi premami) z 156, ker to zgolj priča, da niste obeh peljali. Glede BMWjev tudi pri isti ceni, vsaj pri prejšnih seriji 3, ne. Sem jih vozil več kot 10 različnih testnih, pa se nato nihče od naju z mano ni odločil za serijo 3. Jaz ne za 318d, mama ne za 320d. Ker sva bila oba mnenja, da je edini vreden nakupa 330i, ali pa vsaj 325i. Kasneje sem jaz še vozil GTA in lahko rečem, da niso samo male alfice boljše od primerljivih bimerjev, ampak tudi GTA od 330 turinga. Vsaj kar se vožnje tiče.

3. Za prodajo 159 pa se jaz vseeno ne bi bal, ker mnoge bo prepričala, sigurno pa Alfa nikoli ne bo množičen izdelovalec avtomobilov. Hvala bogu.

4. Glede motorjev pa prosim res ne govorit neumnosti. Alfin 2.0 JTS je motor z največ navora v svojem razredu in največjo močjo pri 6400 obratih. Novi 2.2 JTS je spet daleč najmočnejši motor v svojem razredu, prvega zasledovalca pušča zadaj več kot 15 konjev in kar nekaj Nm, novi 3.2 pa je prav tako v vrhu razreda, kar s4e pa navora tiče pa brez konkurence (336Nm).
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Teo, poglej, Alfin 2.0 JTS niti malo nima največ navora v svojem razredu(203Nm ni ne vem kakšen dosežek) Že Xsara VTSga je mela toliko! Laguna 2.0 t ima več navora, BMW 320i ima več navora in še bi lahko naštevali. Sploh pa Passat 1.8T! Alfo 1561.8 sem prevozil po dolgem in počez. Povem lahko to, da je en klump od avta. Kakovost materialov v notranjosti in natančnost izdelave je totalno v k...., kvaliteta izdelave mahanike tudi. Zavore odpovejo, menjalnik gre v franže, ležaji na glavni gredi pri 100.000km in podobno. Sploh ne bi več našteval. Sploh pa oprema na nuli! Doma imamo Passate in so pravi trpežni stroji,pa tudi športnosti jim ne manjka, če primerjam Alfo. Z vsakim smo prevozili čez 300.000km in nismo meli nobenih problemov. Avto, na katerega se lahko zaneseš, če z njim pravilno ravnaš.

Glede prodaje modela 159 se ne bi sekiral, ker vem, da se bo dobro prodajal, sploh pa bodo rabljeni spet podcenjeni na našo srečo, saj si jih bomo lahko lažje privoščili.
Največja napaka je pa ta, da so Breri in 159 namenili skoraj identični nos, kar bo spet oba modela preveč skomercializiralo in Brera dejansko ne bo naredila takega učinka, kot bi ga morala.

Samo primer Italijanske šlampavosti. Moj brat je kupil novega Stiloja JTD MultiJet. Motor je vreden same pohvale, ampak je preglasen in robat. Karoserijski stiki, da te glava začne bolet. Materiali v notranjosti, čisti poraz. Ko se pelješ čez luknje, gre moja stara Dedra tišje. Ma če se ne bodo Italijančki malo prijeli v roke, bo porazno!

Včasih so Italijani znali delat avtomobile!
Slika
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

Dragi veloce, 2.0 JTS ima 206 Nm navora in 166Ps pri 6400 obratih.

Zdaj pa prosim najdi motor iz tega razreda, ki ima več navora in ki ima pri 6400 obratih še vedno 184Nm navora.

Pa pade pijača za tvojo najdbo takoj. Glede 156 pa smo imeli kakšno tudi pri nas doma pa so bile izkušnje popolnoma drugačne. :wink:
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Dragi Teo :mrgreen: :mrgreen: , Meni navor pri milijon obratih ne pomeni nič. Važen je navor v nizkih obratih, da se lahko normalno in ležerno pelješ brez pretikanj. JTS sem vozil in do 3000 obratov je motor prelen, kar meni ne ustreza.
Slika
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

Veloce, vprašal sem te kateri 2.0 motor ima več absolutnega navora????

Prosim, ker si prej tako opletal, da ga sedaj najdeš.

Lahko pa ti tdi povem še, da pri 6400 obratih nima noben razen JTS še toliko navora (184Nm).
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Glej, teorija in podatki so eno, ko avto sprobaš, je pa stvar realna in vidna. JTS je izredno športen motor, sam proti staremu 2.0 ts v nizkih obratih bolj len. Ko sem se vozil, me je motilo to, da si lahko pedal do konca stisnil, pa se ni nič zgodilo, dokler ni prilezel na 3000 obratov, potem pa je začel vleči kot nor. To me je mal motilo. Zato so mi bolj všeč turbo motorji, ki lepo in zvezno vlečejo že od 1800-2000 obratov.

Absolutni navor?? Kaj si mislil s tem?
Slika
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

veloce napisal/-a:Glej, teorija in podatki so eno, ko avto sprobaš, je pa stvar realna in vidna. JTS je izredno športen motor, sam proti staremu 2.0 ts v nizkih obratih bolj len. Ko sem se vozil, me je motilo to, da si lahko pedal do konca stisnil, pa se ni nič zgodilo, dokler ni prilezel na 3000 obratov, potem pa je začel vleči kot nor. To me je mal motilo. Zato so mi bolj všeč turbo motorji, ki lepo in zvezno vlečejo že od 1800-2000 obratov.

Absolutni navor?? Kaj si mislil s tem?
Veloce imaš prav kar si napisal, samo s tistim prej, da ima kakšen drug motor s prostornino 2.0 večji navor kot JTS pa si fejst mimo udaril in lepo bi bilo, če bi to priznal.

Absolutni navor pa sem mislil najvišji navor, ki ga motor dosega.
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Čaki mal. A si ti zdej mislil na navor pri največjih obratih? A sem tu mimo udaril? Mogoče. Sam kot sem ti že povedal, je meni merilo navor med 2500-4500 obratih. Jaz tako ali tako ne gonim avtomobilov na maksimum, ker mi je to totalen nesmisel. Važna mi je ležerno-dinamična vožnja. Tu jaz uživam in tu me je JTS razočaral. Moja stara 75 2.0 TS je imela navor lepše razporejen.
Slika
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kontakt:

veloce napisal/-a:Čaki mal. A si ti zdej mislil na navor pri največjih obratih? A sem tu mimo udaril? Mogoče. Sam kot sem ti že povedal, je meni merilo navor med 2500-4500 obratih. Jaz tako ali tako ne gonim avtomobilov na maksimum, ker mi je to totalen nesmisel. Važna mi je ležerno-dinamična vožnja. Tu jaz uživam in tu me je JTS razočaral. Moja stara 75 2.0 TS je imela navor lepše razporejen.
Veloce, najvišji navor, ki ga motor dosega je zelo enostavno razumljiv pojem. Vsaj tistim, ki jih malo zanima avtomobilizem, kar ne dvomim, da tudi ti spadaš med njih.

Glede vožnje pa je tako, alfisti navadno ne vozijo preveč ležerno, se ti ne zdi. :wink:
Uporabniški avatar
IztokFranko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: LJ, KK
Kontakt:

fantje ne se kregat, alfa 159 se bo odlično prodajala in kdo bo kupil passata se mi pač smili.
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Dejstvo je, da je navor na strani dvoventilskih motorje, visoki obrati pa na strani štiriventilskih. Zato tudi lenost štiriventilcev pri nizkih obratih. Se strinjate? Če ne, povejte protiargumente.

Veloce, BMW-ja 320 spet ne moreš primerjat z 2.0 JTS, ker ima BMW zdaj 2,2 literski motor, oznako x20 pa so obdržali.
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

IztokFranko napisal/-a:fantje ne se kregat, alfa 159 se bo odlično prodajala in kdo bo kupil passata se mi pač smili.
Mi se ne kregamo, ampak usklajujemo mnenja. To o smiljenju in podobno pa raje zadrži zase. Če je nekomu Passat všeč, ga bo kupil in se sigurno nobenmu zaradi tega ne bo smilu. Take izjave, da je nekdo izostal, se smili, nima okusa in podobno ne pašejo sem. Vsak ima pravico povedat svoje mnenje, ampak v mejah normale. Pljuvanje pa res ni priimerno. Pa brez zamere.
Slika
Lancia
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Sam neki, z JTS motorjem sem prevozil skor 6000km.
1. po tovarniških podatkih doseže največji navor 206Nm pri že 3250 obratih, kar je za tak motor, ki se z lahkoto vrti do 7000 obratov odličen rezultat.

2. po mojih občutkih motor dobro vleče že od 2000 obratov - v 4. in 5. prestavi iz 2000 obratov komot pospešuješ. V nižjih obratih vleče bistveno bolje kot Kappa 2.0. Nad 3000 obrati pa že zelo lepo vleče.
To me je zelo navdušilo pri tem motorju.

Na liter prostornine ima ta motor mislim da največji navor in to v uporabnih vrtljajih!!
Veloce lahko si mel ko si vozil JTS premalo oktanski bencin, sej avto se komot pele na 95, vendar v slovenskem bencinu običajno ni 95 oktanov, pač pa manj, to pa se pri moči pozna.

Pa ne primerjat po navoru turbo motorjev z atmosferci, prosim!!! :)

Potem lahko tut jest rečem Lancia Thesis 2.0 Turbo ki ima 185KM in 308Nm pri 2000 obratih ima 1000x boljši motor kot BMW 520i. In nisem dosti falil, ampak motorja sta si različna. Variabilna turbinca pa dela čudeže. Vleče v 6. prestavi od 2000 obratov zelo lepo in omogoča vožnjo pri 200km/h z 4400 obrati ali pri 130 z 2700!!! nizka poraba!!
BMW stoji pred garažo, Alfa Romeo pa te čaka.
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ptuj

Mater ste eni pičke, Alfa 159 je odlicen avto in mislim, da človek ne kupi avta zaradi "armaturke"! Armaturka je menda zadnja stvr, ki vpliva na kvaliteto voznje, kje te zivite...!
Zadnjič spremenil GEISTERFAHRER, dne Po Mar 14, 2005 1:02 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
Lancia
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Ko smo že pri zanesljivosto Passatov vem iz izkušenj znancev povedati, da so čedalje slabši. Meu eden 2,5 TDI v 200kkm zmetal v avto 7kEUR za popravila. Med drugim mu tudi glava šla, itd, od tega ga je 4x pustil v tujini na cesti - na koncu ga je skoraj zažgal.
Potem drugi je redno menjaval roke na 50kkm, itd, itd. Tudi nemcem se krepko dogaja.
BMW stoji pred garažo, Alfa Romeo pa te čaka.
Odgovori
  • Informacija