Lučka za olje - 2.0 JTDm

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
sejmon
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Pomurje

tu je pod sliko 16
https://www.fiatdalys.lt/en/catalog/par ... 0/oil-pump" onclick="window.open(this.href);return false;

kataloška je ok, po sliki pa je kvadratna.
71 749 352
A lahko kdo potrdi to?
Uporabniški avatar
Xin
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfa Romeo 159 2.0
Kraj: Novo mesto

ko sem jaz to zadevo naročal je bila ista zmešnjava kot pri tebi... V programu, kjer mehaniki naročajo razne dele je bilo tesnilo na izgled povsem drugačno od tega "pravega", zato sem jim rekel naj lepo naročijo po kataloški številki, čeprav izgleda drugačne oblike in je bilo na koncu ok.. stane okoli 15-16e, kataloška pa je ta kot si napisal, drugače pa imaš nekaj komentarjev višje sliko tesnila v originalni embalaži s kataloško številko. Po moje ne morte zgrešit.. lp
Maco87
Alfa Junior
Alfa Junior

Xin napisal/-a:ko sem jaz to zadevo naročal je bila ista zmešnjava kot pri tebi... V programu, kjer mehaniki naročajo razne dele je bilo tesnilo na izgled povsem drugačno od tega "pravega", zato sem jim rekel naj lepo naročijo po kataloški številki, čeprav izgleda drugačne oblike in je bilo na koncu ok.. stane okoli 15-16e, kataloška pa je ta kot si napisal, drugače pa imaš nekaj komentarjev višje sliko tesnila v originalni embalaži s kataloško številko. Po moje ne morte zgrešit.. lp

bom rekel da po kataloški te hvala ! :D
Maco87
Alfa Junior
Alfa Junior

imam pa še eno vprašanje glede menjalnika ! pri 2.0 jtdm 136km, na čase se mi zdi pri menjavanju malo glasen ? pa občasno se sliši kot neko žvižganje možno da zaradi olja ? ker sem tudi slišal da bi naj tile imeli včasih probleme z menjalniki lahko. P.s. katero olje se uporablja za menjalnik (če je kaj posebnega? ) ( sem novi lastnik 14 dni zato še ne poznam zvokov in raje vprašam kot pa čakam kaj bo )
Rippy
Alfa Junior
Alfa Junior
Vozilo: Alfa Romeo 159
Kraj: Brežice

Hm ne vem kateri menjalnik naj bi imela šibkejša 2.0. Čutiš vibracije ali cukanje v kateri koli prestavi (na sami prestavni ročici), ko daš ali odvzameš gas? Če je tudi to prisotno bo šlo za slabe ležaje in M32 menjalnik. Priporočam ti, da ne pritiskaš v teh "slabih" prestavah, dokler ne obnoviš.

Možno je tudi, da slišiš turbino.
Maco87
Alfa Junior
Alfa Junior

Rippy napisal/-a:Hm ne vem kateri menjalnik naj bi imela šibkejša 2.0. Čutiš vibracije ali cukanje v kateri koli prestavi (na sami prestavni ročici), ko daš ali odvzameš gas? Če je tudi to prisotno bo šlo za slabe ležaje in M32 menjalnik. Priporočam ti, da ne pritiskaš v teh "slabih" prestavah, dokler ne obnoviš.

Možno je tudi, da slišiš turbino.
Cukanja ni prestavna rocica je mirna. Ko sem v prestavi pa se peljem ne vem 50-70 zvizga ko dam iz prestave in tudi dam po gasu ne zvizga....to me najbolj skrbi. Pa ni to zaj tako zvizganje da bi preglasil radio pac mogoce sem preobcutljiv na nove zvoke pac izklopil sem radio in ventilacijo pol pa poslusal vse.
sejmon
Alfa Member
Alfa Member

Xin napisal/-a:ko sem jaz to zadevo naročal je bila ista zmešnjava kot pri tebi... V programu, kjer mehaniki naročajo razne dele je bilo tesnilo na izgled povsem drugačno od tega "pravega", zato sem jim rekel naj lepo naročijo po kataloški številki, čeprav izgleda drugačne oblike in je bilo na koncu ok.. stane okoli 15-16e, kataloška pa je ta kot si napisal, drugače pa imaš nekaj komentarjev višje sliko tesnila v originalni embalaži s kataloško številko. Po moje ne morte zgrešit.. lp
vidim da si menjal tesnilo...si moral sneti izpušno cev ali gre mimo?
Maco87
Alfa Junior
Alfa Junior

sejmon napisal/-a:
vidim da si menjal tesnilo...si moral sneti izpušno cev ali gre mimo?

hehe nisem še ... zaj čakam da bo mel mehanik čas . samo jermene sem zamejat dal , drugače pa bo potrebno sneti izpušno cev ja ... kolker je rekel ... pa na žalost so baje vijaki na karterju malo slabši in se boji da se bodo odlomili ( zato tudi takrat ni menjal ker ni mel časa vse to narediti ).. tako da je še čakam
SIMONCELLI
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: alfa 159 2.0jtdm

kako slabi vijaki.ali pobrani. tapravi nastavek je potrebno imeti pomojem ga je strah ker tam pri menjalniku sta mislem da 2 vijaka ko se moraš malo znajdet da jih odviješ
Maco87
Alfa Junior
Alfa Junior

SIMONCELLI napisal/-a:kako slabi vijaki.ali pobrani. tapravi nastavek je potrebno imeti pomojem ga je strah ker tam pri menjalniku sta mislem da 2 vijaka ko se moraš malo znajdet da jih odviješ
niso pobrani boji se da se bodo odlomli . ( ni mel toliko časa če bi se to zgodilo da bi mogo vrtat ostanek vijakov iz ohišja )
Uporabniški avatar
legenda1979
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: AR 159 2.0 jtdm

Ne vem, zakaj bi se kar tako zlomili. Do sedaj se še nobenemu od nas, ki smo to menjali, ni zlomil noben
159 2.0 jtdm
SIMONCELLI
Alfa Member
Alfa Member

bres straha nič se nebo zlomilo
sejmon
Alfa Member
Alfa Member

torej brez demontaže izpuha ne gre :?
SIMONCELLI
Alfa Member
Alfa Member

5min dela pa je prvi izpuh oz.cev dol ce pa negre pa vijake porežeš pa nove daš in to je to če je to problem se da zasprut rešt
Uporabniški avatar
Xin
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfa Romeo 159 2.0
Kraj: Novo mesto

zakaj te pa tako skrbi avspuh? bodi vesel da ni treba polosovine še poleg snemat pa še kaj drugega, ker gre jedva mimo :-k
Odgovori
  • Informacija