Povečanje moči JTD-u / Chip tuning / Čipiranje

Izgled Alfic, povečanje moči
Odgovori
B|ind
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Novo mesto

kukec napisal/-a:
B|ind napisal/-a:Kako je pa kaj s kajenjem po čipanju ?
Znančeva čipana ibiza ko jo zahodi na polno iz izpuha rukne črn oblak :roll:
je kera od teh od znanca? :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=fIgmT46iIbA sam tdi že serijsko kadi, tako da.....
Katastrofa.
Ne kadi ravno tako.. zakadi samo ko jo na polno zahodi, nekaj podobnega kot v posnetku le malo manj. Potem pa če jo tišči sicer kadi ampak nič kritičnega.
Uporabniški avatar
coolbits
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Brera 2008 2.4 154kw
Kraj: Sežana

Res, da je največja moč možna pri razmerju s precej dima... ampak pri tunanju se da to vse zmenit in naredit.
Večina tunerjev te tudi vpraša koliko dima ti je še sprejemljivo recimo... lahko je tudi nič. :)
Meni samo en redek puhec spusti, ko pohodim pa ko menjam... preden se turbina zavrti, pol pa nič... to je to.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Tole s posnetka so slavni portugalski tunerji...

Na portugalskem je zelo "in" da avto kadi (se ne zajebavam)... :roll:
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

p**** tako je meni kadilo ko se je cev od turbota snela :mrgreen: :lol:

LP
KikiTron
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Celje

Ima kdo mogoče izkušnje z nakupom tuning fajla preko spleta kot recimo tukaj: http://tuningfiles.com/ :?:

Deluje tako, da si samo dol potegneš orginal fajl z ECU-ta in jim ga pošlješ, nato pa ti ga tunajo in pošljejo. Potem pa si ta nov fajl naložiš nazaj na ECU.

Ne delajo tako podobno pri nas tisti, ki nimajo valjev?
Kiki
Uporabniški avatar
coolbits
Alfa Freak
Alfa Freak

To so generični tuningi... nekaj dela ni pa narejeno za specifičen motor ampak na splošno.
Podobno dela večina tunerjev ja, nekateri boljši pa pol ta fajl še prilagodijo za tvoj motor.
KikiTron
Alfa Member
Alfa Member

Sem kontaktiral to firmo http://tuningfiles.com/ in jim poslal svoj original fajl, ki sem ga prebral z gallettom 1260 in so mi odgovorili:

" We have made the modifications at the file you sent us, which was original to your car. When we modify it based on your file we approve that file with the stated amount of horsepower extra.

If you take your car on the dyno and run it once original, then you can upload the new flash file and you will see that your car has increased by 29hp. That is what is the gain of your car ".
Kiki
Uporabniški avatar
coolbits
Alfa Freak
Alfa Freak

Seveda to velja za nov neobrabljen motor drugače. Moral bi jim še povedat, če imaš blindiran EGR recimo, pa izpuh in katalizator ni več nov... injektorji obrabljeni in mogoče malenkost zapackani od goriva itd...

Vsak motor je mal drugačen, odvisno načina od vožnje, goriva pa kje se je večinoma vozilo... avtocesta ali po mestu...itd.

No moč vseeno pridobiš tud z datoteko iz neta... reklamacija pa je vprašanje.
Probaš lahko :)
KikiTron
Alfa Member
Alfa Member

@coolbits hvala za odgovor, se mi je kar zdela da bo tako. Oni tako ne morejo vedet kakšen je motor v trenutnem stanju :roll:

Edino, če bi se parametri sproti spreminjal v ECU-tu glede na obrabo motorja in drugih elementov :mrgreen:
Kiki
Uporabniški avatar
coolbits
Alfa Freak
Alfa Freak

ECU že tako sproti spreminja in prilagaja pritisk turbine in količino goriva glede na dano situacijo... ob nižjem pritisku zunaj bo tudi pritisk turbine nižji recimo in čim je pritisk nižji je manjša količina zraka in tako tudi manjša količina goriva... to vse ECU sam računa.

Nemoreš pa limiter turbine dvignit pri že obrabljeni turbini toliko kot bi ga lahko pri novejši recimo.

Problem pri teh generičnih tuningih je, da obrabe ne gledajo ampak sam dvignejo pritisk za 10%, gorivo za 15% recimo... in to je to.
Če je to optimalno za tvoj motor je pa vprašanje.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

KikiTron kolk pa računajo za tak file?
KikiTron
Alfa Member
Alfa Member

Za moj tuningfail so mi dali ceno 120EUR.
Kakšna se ti zdi cena ?
Kiki
Uporabniški avatar
coolbits
Alfa Freak
Alfa Freak

Ni tako hudo drago po mojem... ampak glede na to, da ti ne testirajo zmogljivosti in verjetno ne dobiš garancije... ne vem.

Za 300€ ti pri nas tunajo + test drive in če nisi zadovoljen, dobiš original fajl + keš nazaj oz niti ne plačaš.

Z nekaj truda si sam preurediš fajl :)
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

KikiTron napisal/-a:Za moj tuningfail so mi dali ceno 120EUR.
Kakšna se ti zdi cena ?
Sicer si se zatipkal, ampak si kr zadel bistvo :D

Tudi slovenski tunerji (večina) uporabljajo že pripravljene mape... mene ne bi blo strah to da je motor "obrabljen" - jst bi se raje vprašal kdo je delal mape in kakšna je vsebina.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kdo je delal mape ne boš nikoli vedel... vsebina je pa ponavadi žalostna in na ravni malo boljšega tuning boxa...
Odgovori
  • Informacija