Ali ima kdo izkušnje s "chip tuningom" 1,9 JTDM motorja na Alfi 159 SW pri RSR-u ?
Zanima me ali je vredno investirati 650 € v povečanje moči in navora ki jih obljubljajo.
Kaj pa poraba ?
Torej jst sem pri RSR-u chipnil mojo 147-ko 1.9JTD pa se res izjemno pozna, navora je sedaj ogromno in avto pospešuje odlično napram prej.
Poraba je več ali manj ista kot prej tako da to sploh ni problem ,je pa res mal veliko 650 eur, jst sem plačal 280, je pa tako, da če prideta dva skupaj je 30%popusta, vsaj takrat je bilo.
Aja pa še to: Od chipanja sem prevozil ~25.000km pa za enkrat ni še nobenih problemov s kakšnim drsenjem kuplunge ipd.
Jaz imam narejeno optimizacijo ampak v Avstriji.
Vsekakor preveri ali ti pri tunanju popravijo parametre, ki vplivajo na DPF filter. Sicer boš imel probleme.
Razlika pa je neverjetna.
Če te zanima kaj več pa na ZS.
alfi147 napisal/-a:Torej jst sem pri RSR-u chipnil mojo 147-ko 1.9JTD pa se res izjemno pozna, navora je sedaj ogromno in avto pospešuje odlično napram prej.
Poraba je več ali manj ista kot prej tako da to sploh ni problem ,je pa res mal veliko 650 eur, jst sem plačal 280, je pa tako, da če prideta dva skupaj je 30%popusta, vsaj takrat je bilo.
Aja pa še to: Od chipanja sem prevozil ~25.000km pa za enkrat ni še nobenih problemov s kakšnim drsenjem kuplunge ipd.
a drsenje kuplunge naj bi bil problem? še kaj drugega? resno razmišljam da bi jo čipnil a me je malce strah kakih hecnih pi**arij, ki bi se lahko posledično pojavile....
Na jest sm mojo 156 1.9 jtdm chipal pri SKN pa se skor lucka za masino prziga pri velikih hitrostih 210+, pa smo probal ene 5x nalozit, tako da bom dal nazaj na 140km pa konc.. pa nevem al je kej z masino dejansko narobe al z chipom !?
Sektor 13 napisal/-a:Na jest sm mojo 156 1.9 jtdm chipal pri SKN pa se skor lucka za masino prziga pri velikih hitrostih 210+, pa smo probal ene 5x nalozit, tako da bom dal nazaj na 140km pa konc.. pa nevem al je kej z masino dejansko narobe al z chipom !?
-tile SKN se skoz hvalijo na avtomobilizem.com,očitno niso takšni maherji