Debate o podvozju 147

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Ne to samo kaže da so v originalu alfe čist previsoko nasajene.
Ne pomaga pa niti to da je originalno vzmetneje roko na srce, totalno zanič.
Vedno sem se spraševal kako uspe raznim BMWjem in Audijem da imajo tako udobno vožnjo hkrati pa še vedno dovolj športno... Zdaj ko sem menjal amortizerje in fedre mi je čist jasno.

Alfini fedri so totalno preveč trdi. Amortizerji pa ne nudijo dovolj blaženja da bi podvozje sploh lahko delovalo usklajeno tako kot je treba. Kar dobiš je razbijajoče trdo podvoje. Sicer po spolirani cesti je super, povsod drugje pa je totalen pogreb.

Odkar sem zamenjal kar ne morem verjet da je avto lahko tako udoben na tako luknjastih cestah po katerih se vozim. Seveda pa hkrati drži ko svina v ovinku...

Prej sem imel občutek da mi bo na vsaki malce večji luknji odneslo pol avta...
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

@TribesMan

Zdaj pa že malo pretiravaš z svojim hvaljenjem na eni strani in blatenjem na drugi strani. Povsem razumljivo da si navdušen s predelavo, vendar še vedno imaš osebni avtomobil znamke AR z dizelskim agregatom in ne dirkalnika. Drugače je pa tudi serijski avtomobil povsem vozen in mu prav nič ne manjka (ne velja za športne navdušence). Po tvojih trditvah bi človek sklepal, da se je z Alfo praktično nemogoče varno prepeljati iz točke A v točke B.

@Gregson, čestitke za nakup in upam da boš zadovoljen. Sicer bo malo trdo, izgled bo pa 1A in tudi gripa ne bo primanjkovalo (bo že prej žena vreščala :mrgreen: )
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

TribesMan napisal/-a:Ne to samo kaže da so v originalu alfe čist previsoko nasajene.
Ne pomaga pa niti to da je originalno vzmetneje roko na srce, totalno zanič.
Vedno sem se spraševal kako uspe raznim BMWjem in Audijem da imajo tako udobno vožnjo hkrati pa še vedno dovolj športno... Zdaj ko sem menjal amortizerje in fedre mi je čist jasno.

Alfini fedri so totalno preveč trdi. Amortizerji pa ne nudijo dovolj blaženja da bi podvozje sploh lahko delovalo usklajeno tako kot je treba. Kar dobiš je razbijajoče trdo podvoje. Sicer po spolirani cesti je super, povsod drugje pa je totalen pogreb.

Odkar sem zamenjal kar ne morem verjet da je avto lahko tako udoben na tako luknjastih cestah po katerih se vozim. Seveda pa hkrati drži ko svina v ovinku...

Prej sem imel občutek da mi bo na vsaki malce večji luknji odneslo pol avta...
Slika
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Ta kritika Tirbesmana je čisto neupravičena.... 147 ima zelo dobro podvozje, prav tako vzmetenje ni slabo. Na serijskih vzmeteh se avto pelje zelo spodobno, proti konkurenci celo zelo zelo dobro (vzamemo konkurenco približno istega modelnega letnika). Res je, da se z nadgradnjo vzmeti/amortizerjev lega bistveno še izboljša, vendar je serijsko podvozje dobro tudi za normalna športna izživljanja in kakšen hitreje odpeljan ovinek. Predlagam ogled kakega testa, kjer je bilo podvozje v 147 vedno zeloo pohvaljeno.
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

o lej ga Karol, sosed moj, a majo Patrije tud trda podvozja?
Zadnjič spremenil Gregson007, dne Sr Apr 29, 2009 2:41 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Foggy napisal/-a:@TribesMan

Zdaj pa že malo pretiravaš z svojim hvaljenjem na eni strani in blatenjem na drugi strani. Povsem razumljivo da si navdušen s predelavo, vendar še vedno imaš osebni avtomobil znamke AR z dizelskim agregatom in ne dirkalnika. Drugače je pa tudi serijski avtomobil povsem vozen in mu prav nič ne manjka (ne velja za športne navdušence). Po tvojih trditvah bi človek sklepal, da se je z Alfo praktično nemogoče varno prepeljati iz točke A v točke B.

@Gregson, čestitke za nakup in upam da boš zadovoljen. Sicer bo malo trdo, izgled bo pa 1A in tudi gripa ne bo primanjkovalo (bo že prej žena vreščala :mrgreen: )
Foggy, GTAm nikjer nisem reku da je avto kakršen koli dirkalnik, ker ni, nikjer nisem rekel da avto ni bil vozen, ker je bil, če ne drugega sem naredil z njim 60kkm v letu in pol. Tudi zelo dobro se je držal, če je bila cesta gladka ko špegu bi lahko reku da je podvozje odlično. V primerjavi z originalnimi podvozji raznih Golfov ipd je kar se tega tiče v veliki prednosti.
Je pa zadeva čist preveč trda in neudobna za vsakodnevno fjakanje po slovenskih razfukanih cestah. Na žalost je večina cest po katerih se jaz vozim popolnoma drugačna kot tiste recimo v okolici Gorjanskega... In v takih pogojih lahko čisto upravičeno rečem da je bilo originalno podvozje za take pogoje na cesti slabše kot večina konkurenčnih.

Aja. In boli me k**** če tebi ne diši dizel, ker meni ne diši na vsake 60kkm preventivno menjati jebenie ojnične ležaje, OK?
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Nasvet: take a deeeeeeep breath in se ne razburjaj, ker ni potrebe.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kar ste zdaj naredili s tole cepitvijo teme je to da nima nič več nobenega smisla...

al pa če bi zbrisal vseskup...
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

ah kje, zdj bo šele smisel dobilo vse skupaj :wink:
jaz sem prosil da se prestavi v drugo temo poste od tam naprej kjer so malo ušli s poti
....to be continued
Slika
Uporabniški avatar
andreiro
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Dravograd

here we go again =D> .... ma ni je več teme tu na forumu ko se ne sprevrže v prepir...
bivša alfica
145 1.6 boxer
Uporabniški avatar
matkeg
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Šentjernej

Sicer sam imam 156 ne vem ali je isto podvozje kot pri 147 bi se pa strinjal s TribesMan, podvozje je precej trdo in ne kaj prida udobno seveda se to še bolj pozna na slabih cestah ker imam par odsekov slabe ceste blizu doma in se človk kmal zjoka k se pele po tistih jamah!Sam mislim da je recimo AUDI A4 2003 precej bolj udoben in ne slišiš takega ''POKANJA''!
Tko se men zdi je pa res če se peleš po ACju je pa večina podvozij dobrih!
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-ne vem fantje kaj vi to kritizirate,službeno vozim marsikaj,pa komaj čakam,da se usedem v svojo alfo,tudi zaradi udobja v vožnji :wink:
-res pa je,da alfe imajo občutljivo podvozje,ampak glede trdote-udobja eni res buče kvasite #-o
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pa dobro, ovinki gor dol, lega in udobje pa nevem kaj se. Jaz bi bil ze vesel, ce bi moje podvozje ostalo brez pokanja, skripanja in ropotanja vec kot 1000km :mrgreen:

"Vecni optimist!"

Saj vem, najverjetneje sem marsikomu polepsal dan s tem postom... :)

LP
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Že pri serijski alfi je tako, da je na račun boljše vodljivosti kompromis pri udobju. Tako kot pri hondi recimo.
BMW ima res serijsko podvozje boljše kar se tiče udobja...nemci malo bolj dimenzionirajo vse, posledično so stroški proizvodnje višji, seveda tudi cena za končnega uporabnika.

Udobna alfa ravno ni, to je verjetno vsem kristalno jasno. Ampak alfe pa res ne kupiš zaradi udobja, ravno temu se odrečeš kot alfist (izjema 166,159).

Jaz ne krivim alfice, temveč naše ceste, ki so poraaaaz. Ko pa alfica pride tja, kjer je doma, torej na Cesto z velikim C, tam je le še nasmešek na obrazu. :D Tam me vsakič znova navduši in vedno znova me spomne, zakaj sem zaljubljen vanjo.
Dame v štiklicah se ne vlači po luknjah. ;) In jaz mam rad dame v štiklicah, zato jim odpuščam finočo. :mrgreen: Rabijo res več pozornosti, kot navadne kmečke dekline, a vsaj ni monotono to razmerje. :)

Če mi pa ta veza presede, si bom pa omislil kako nemško možačo v gojzerje obuto. :lol:
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Treba je vedet da je recimo če je že govora o 147ki avto zelo star in ima že pošteno brado napravm konkurenci.

Mislim pa da nisem še bral testa o katerikoli AR ki ne bi pohvalil vodljivosti in podvozja...

Leta delajo svoje...
Odgovori
  • Informacija