1. Ko je avto hladen in ga prižgem spredaj desno na sovoznikovi strani začne nekaj pokati. Sliši se kot kakšen jermen po 2 minutah preneha in če ugasnem avto in ga na novo prižgem se pokanje ne pojavi ponovno.
Pred pol leta je bil menjan mikro jermen in napenjalec mikro jermena.
2. Me zanima če kdo ve kje bi se dalo dobiti poceni motorček za zadnji brisalec. Brisalec je začel vedno počasneje in z večjim naporom brisati zato sklepam da se je pokvaru motorček za brisalec ali bi bilo možno da je tudi kaj drugega? Sedaj se sploh ne premakne več.
Hvala ti mislm da imam isti problem kot si ga imel ti koliko si dal za servis?
Čeprav jaz imam glavni jermen menjan pri 130 000km sedaj ima avto
182 000km.
ni mus da ti je motorček crknil, tole lahko preveriš, da ga snameš, ter odpreš. Priključiš na 12v in vidiš če dela. Enak problem je bil pri meni, stvar je pa bila ta, da so tisti vzvodi v škatli od motorčka zaštekali, jaz sem vse razstavil, spucal in full namazal. Brisalec dela brez problemov.
Sunec napisal/-a:ni mus da ti je motorček crknil, tole lahko preveriš, da ga snameš, ter odpreš. Priključiš na 12v in vidiš če dela. Enak problem je bil pri meni, stvar je pa bila ta, da so tisti vzvodi v škatli od motorčka zaštekali, jaz sem vse razstavil, spucal in full namazal. Brisalec dela brez problemov.
Hvala ti mislm da imam isti problem kot si ga imel ti koliko si dal za servis?
Čeprav jaz imam glavni jermen menjan pri 130 000km sedaj ima avto
182 000km.
Jermenica pride med 130-150€ odvisno od proizvajalca, za menjavo boš dal pa nekje med 20-30€.