Nastavitev šob za pranje stekla - AR 147 / 156 / GT

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
thunderbolt
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Zasavje

Oj

Kako se pri 156 nastavijo te šobe, da nesejo nekako na sredino šipe. Men brizgajo zelo nizko in pol ni efekta, kako bi jih malo "dvignu" :?:

Lp
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

thunderbolt napisal/-a:Oj

Kako se pri 156 nastavijo te šobe, da nesejo nekako na sredino šipe. Men brizgajo zelo nizko in pol ni efekta, kako bi jih malo "dvignu" :?:

Lp
S strani v šobi je plastičen vijak s katerim direktno nastavljaš višino curka.
Nastavi jih tako, da curek zadane steklo malo pod zgornjim robom, saj bo med vožnjo zaradi toka zraka curek zadel steklo nižje.
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
thunderbolt
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zasavje

Aha, hvala, sm vidu tist vijak, se mi je zdel, da bo to, sam nism upu :mrgreen:
mikko
Alfa Member
Alfa Member

Kako se pa naredi, da bi šobe bolj razpršile tekočino ? Ker meni gre precej v curek, in pol mi hitro zmanjka te tekočine. Pa kako se te šobe levo desno nastavi ?
Uporabniški avatar
G0lden
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor

Spet je tukaj čas, ko bomo dost kurli vitrex in že lani mi je šlo neznosno na živce, da mi te šobe brizgajo tekočino tako rekoč že skoraj preko avta in na zadnjo steklo. Ajde, če se vozim 130 ni problem, dobim idealen curek direktno na vetrobran, pri počasnji vožnji pa perem stekla tistemu za sabo in moram če želim kaj od tega dobiti tudi na svoje steklo parkrat nežno potapkati po ročici..

Kolikor sem pogledal ni nikjer v šobi videt kakšnega mehanizma za uravnavanje višine curka, je namreč v celoti iz plastike (ne najdem nobene fajne fotke na googlu) in nimam kje kaj za nastavljat..

Kakšna rešitev ali začnem kar razmišljat o dodatnih stroških?

Hvala
Slika
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

Pri meni je na vsaki šobi en vijak na strani za regulacijo.
Uporabniški avatar
Ziga.
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Celje

Binji napisal/-a:Pri meni je na vsaki šobi en vijak na strani za regulacijo.
x2

Noter v šobi je taka os ki ima tri luknjice in to os lahko reguliraš gor dol kak ti paše :)
italiano è il migliore <3
Uporabniški avatar
G0lden
Alfa Freak
Alfa Freak

Hvala, sem našel te vijake... Včeraj sem jih v polmraku že spregledal ampak je tudi s temi svinjsko težko nastavit prš tako, da dejansko "špukne" na steklo in mi še ni 100% uspelo naredit tako, kot si bi človek želel. Zdaj če potapkam ročko mi dokaj natančno špricne na steklo, če pa držim pa mam spet mokro zadnje steklo :lol:

Če nič drugega lahko komu operem spoliran avto za sabo (kakega novega Passata). Sej ne delam tega, to tud mene ob živce spravi, nevem kak je en folk zabit, da gre špricat šipe ko vidi za sabo čist avto, ponavadi se to zgodi vedno, ko ga operem in grem prvič na cesto :evil:
Slika
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kaj mislis da vsi gledajo v vzvratno ogledalo ce je slucajno za njim na sveze opran avto :lol:

Ce bi rad nastavil šobe, najk ti kolega/žena/mama/tašča/Ludvik IV drzi rocko za spricanje, ti pa takrat nastavis in je. Pa ne bo spricalo tja v tri dni.

LP :mrgreen:
Uporabniški avatar
G0lden
Alfa Freak
Alfa Freak

Dober predlog, bom kupo dans 3 litre vitreksa pa se gremo tuširat, vabljen :lol:
Slika
Piki
Alfist
Alfist
Vozilo: AR 156 SW 2.4 JTD 10V
Kraj: Ljubljana

Creed napisal/-a:Kaj mislis da vsi gledajo v vzvratno ogledalo ce je slucajno za njim na sveze opran avto :lol:

:lol:
Uporabniški avatar
G0lden
Alfa Freak
Alfa Freak

Piki napisal/-a:
Creed napisal/-a:Kaj mislis da vsi gledajo v vzvratno ogledalo ce je slucajno za njim na sveze opran avto :lol:

Neboš verjel tega ampak osebno za sabo vedno preverim, če je za mano kak avto in koliko je oddaljen. Če je preblizu raje počakam in si operem steklo (če ni prevelike katastrofe), ko imam za sabo 10-15m luknje. Spet ena moja butasta načela ampak ne morem mimo njih...
Slika
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Hm, jaz sem to že malo gledal, pa mi ni jasno kako spremeniti curek na voznikovi strani, ker mi ko so brisalci dol šprica direktno v njih, ko pa se začnejo gibat, mi gre pa čez avto..kaj v takem primeru narediti? :roll:
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

G0lden napisal/-a:
Piki napisal/-a:

Neboš verjel tega ampak osebno za sabo vedno preverim, če je za mano kak avto in koliko je oddaljen. Če je preblizu raje počakam in si operem steklo (če ni prevelike katastrofe), ko imam za sabo 10-15m luknje. Spet ena moja butasta načela ampak ne morem mimo njih...
Ce bi imel šobe pravilno nastavljene, nebi nikoli gledal v ogledalo ali bos koga zmocil :wink:

Pa vlij samo vodo v rezevar, da ne bos vsega vitrexa porabil
LP
sport
Alfist
Alfist
Kraj: P.G.

Jest mam pa mal drugačen problem:

2 curka mi špricata točno v brisalce dokler se ne sprožijo, en curek pa nese veliko čez avto.
A se da kje nabavit šprice po možnosti take ko razpršijo vodo...

L.P.
VOZI HITRO IN RESKIRAJ ! ! !
Odgovori
  • Informacija