Nakup 159 2.4 Q4 - vprasanja

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
fgd
Alfa Junior
Alfa Junior

Alfisti!

Prisel je cas, za upgrade in zagledal sem se v 159 2.4 Q4 (210KM). Ja, vem, ne ravno racionalna izbira, ampak ce se ze gremo, se gremo do konca :)

OK, torej, nasel sem en avto, ki vecinoma ustreza mojim zahtevam. Danes sem ga sel pogledat in se malo zapeljal. Po tem imam nekaj vprasanj:

1. Ob obracanju volana se slisi dokaj opazen zvok. Gre za pumpo servota? Je normalno, da se to slisi?

Zapisal sem si VIN stevilko mislec, da bom na CarFaxu preveril zgodovino avta. CarFax je rekel, da nima zapisal za ta VIN. :( To mi da misit in zakljucim, da je avto verjetno italjanskega izvora. Kar naceloma ni nujno slabo. Nakar sem iz cistega firbca VIN vrgel v Google in :eek: dejansko dobil zadetek! Nasel sem pretecen avkcijski oglas na http://www.carsontheweb.com za tocno ta avto! Kul! Po pregledu oglasa sem opazil, da ima pri nas prodajan avto cca. 50k km manj kot tisti, ki se je prodajal v Italiji.

2. Je to dovoljsen dokaz, da lahko prodajalca prepricam v prodajo po nizji ceni? A lahko v nasprotnem primeru trzni inspektor "pomaga" bodocim "kupcem"?

3. Ali je pri nasih preprodajalcih res praksa, da se ob menjavi staro-za-staro ne pogaja o koncni ceni? Zelijo me prepricat, da je cena v tem primeru fiksirana na prodajno ceno minus ocenjeno ceno avta v menjavi. Kaksne so izkusnje?

Zaenkrat toliko.

Hvala in lp!
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Tržni inšpektor ne bo nič naredil, oni poznajo vse te fore, ampak jebiga, balkan pač.

Gre za preprodajalca ane, tako da jaz bi se avtu izognil in iskal nekega preverjena ali ga sam uvozil, pa preplačal davke ipd, ampak vsaj veš kaj imaš. Tako pa ne boš vedel, pa še svoj (predvidevam da) težko zaslužen denar boš neupravičeno dal nekomu (ker je avto dejansko manj vreden) in ja, spustit nočejo nič, kao glavni moto je, da se morjo tvojga starega avta čim prej znebit in ga prodajo pol pod ceno, ker drugače jim kvazi dvorišče.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Če ne drugega napiši vsaj kdo je nategun... :/
Uporabniški avatar
B.I.S.H.O.P.
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Vozilo: Fiat 500L 1.6 mjt 120KM Cross
Kraj: Vodice

Meni se zdi, da se ena prodaja na fiat forumu.

http://www.fiat-klub.si/forum/viewtopic ... it=alfa+q4
I DIDN'T DO IT! LAWYER FUCKED
Uporabniški avatar
fixy
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 159 SW 1750 TBi
Kraj: Brežice

B.I.S.H.O.P. napisal/-a:Meni se zdi, da se ena prodaja na fiat forumu.

http://www.fiat-klub.si/forum/viewtopic ... it=alfa+q4
moj je 3.2...
1998 156 2.5 V6
2006 159 3.2 JTS V6 Q4
2007 159 1.9 JTDm
2010 159 SW 1750 TBi
2011 159 SW 2.0 JTDm
Uporabniški avatar
Th3
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Kranj

sodeč po avto.net-u je možna samo tale -->
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6485933&show=1 :D
Uporabniški avatar
fgd
Alfa Junior
Alfa Junior

@Th3: Skoraj si zadel :) Gre za tole: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6554895&show=1

@dzuko: Trenutno se bom se malo igral igrice z njimi :) Zanima me, kaj mi bodo servirali kot zgodovino avta in servisiranja. Potem se bom pa probal zdilat. Ce dobim za eno pametno ceno je lahko se lahko se vedno splaca.
Uporabniški avatar
ziga_
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 159 Sw 1.9JTDm 16V
Kraj: Ljubljana

Prevečkrat je bilo že objavljeno, da so glavni nategatorji Avto Grosuplje, Avto Cesar, 1A Avto, Avto Medvode... Kaj in kako poslujejo je bilo tudi razpisano, malo si preberi še kakšne forume. Če te to ne odbije od nakupa potem pa srečno :lol: . Jaz sam ko sem svojo kupoval, sem tudi mislil priti do njih ker so imeli eno lepo 1.9jtdm, odlično opremljeno, pa sem iz heca pogooglal, kaj pravijo vesele stranke in me je vrglo kar na rit. V večji meri so pa povedali tudi lokalci. Niti pogledati se mi ni zdelo vredno :mrgreen: .

Lp
Uporabniški avatar
fgd
Alfa Junior
Alfa Junior

@ziga_: Res je, ceprav se mi zdi, da so mnenja na forumih malo deljena. Nekateri so full proti, nekateri pa porocajo, da se ze dolgo vozijo brez problemov. Mislim da dost odvisno od pricakovanj. :/
skyblue
Alfa Freak
Alfa Freak

Kot je bilo že 10x napisano. Vsi dealerji avte kupujejo preko neta na licitacijah. Pogledaš koliko je tak avto vreden po eurotaxu in vidiš koliko je ura.
Trenutno stanje na licitacijah je tako, da se je število ponujenih avtov zmanjšalo za 90%, tako da je ponudba res slaba cene pa visoke. Razlog je padec prodaje novih avtov.

Nepoškodovan avto z toliko km je vreden bistveno več, torej se ga ne splača pripeljat v SLO, ker ne bo razlike v ceni. če te to, da te je že v začetku nat...il ne moti, potem kupi. Zavedaj pa se da vzdrževanje takega avta ni poceni, če ga ne boš "skeširal" in nimaš še 2k€, se rajši obrni in najdi kaj drugega. Avta nisem šel pogledat, zato ne bom komentiral v kakšnem stanju je. Mislim pa, da boš glede na 170kkm nanj v startu lahko vložil 1500€ da se boš mirno vozil, lahko pa seveda voziš brez vloženega €, dokler ne crkne . Če sam ne znaš nič "pošraufat", ti pa tak avto definitivno odsvetujem, ker boš bankrotiral...razen če nimaš 2k€ mesečne plače :)

Želim ti veliko sreče pri nakupu.
Uporabniški avatar
fgd
Alfa Junior
Alfa Junior

@skyblue: Solid point. Vzeto na znanje.
skyblue
Alfa Freak
Alfa Freak

Zdaj bom pa največji sovražnik vseh dealrjev z rabljenimi avti :P Pa nikogar ne obtožujem, podal sem samo dejstva. Resen prodajalec bi prodal servisran avto in dal vsaj 6 mesecev garancije. Ampak to ne take, kot jih ponujajo, da imaš potem odbitno franšizo 300€ pa da se lahko vgradi tudi rabljen del itd..... imaš tudi nekaj primerov na forumu. Ampak če bi ti dal tako garancijo, potem bi bila cena taka, da nihče nebi kupil. In krog se zaključi, upaj da ne pri tebi...

Če si se res zaljubil v tak avto, potem kupi po naročilu. Zmerni se, da dobiš podatke o licitaciji, poveš koliko si pripravljen plačat in mu daš nekaj provizije....

lp s
pero666
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 166 3.0 V6 & 159 TI

l pa vprasaj @zival
zrihta po narocilu/zeljah in vsi forumasi so do zdej bili zadovoljni.
Uporabniški avatar
fgd
Alfa Junior
Alfa Junior

@skyblue & @pero666: Tnx, se bom pozanimal. :)
vincenzo
Alfa Member
Alfa Member

fgd napisal/-a:Alfisti!

Prisel je cas, za upgrade in zagledal sem se v 159 2.4 Q4 (210KM). Ja, vem, ne ravno racionalna izbira, ampak ce se ze gremo, se gremo do konca :)

OK, torej, nasel sem en avto, ki vecinoma ustreza mojim zahtevam. Danes sem ga sel pogledat in se malo zapeljal. Po tem imam nekaj vprasanj:

1. Ob obracanju volana se slisi dokaj opazen zvok. Gre za pumpo servota? Je normalno, da se to slisi?

Zapisal sem si VIN stevilko mislec, da bom na CarFaxu preveril zgodovino avta. CarFax je rekel, da nima zapisal za ta VIN. :( To mi da misit in zakljucim, da je avto verjetno italjanskega izvora. Kar naceloma ni nujno slabo. Nakar sem iz cistega firbca VIN vrgel v Google in :eek: dejansko dobil zadetek! Nasel sem pretecen avkcijski oglas na http://www.carsontheweb.com za tocno ta avto! Kul! Po pregledu oglasa sem opazil, da ima pri nas prodajan avto cca. 50k km manj kot tisti, ki se je prodajal v Italiji.

2. Je to dovoljsen dokaz, da lahko prodajalca prepricam v prodajo po nizji ceni? A lahko v nasprotnem primeru trzni inspektor "pomaga" bodocim "kupcem"?

3. Ali je pri nasih preprodajalcih res praksa, da se ob menjavi staro-za-staro ne pogaja o koncni ceni? Zelijo me prepricat, da je cena v tem primeru fiksirana na prodajno ceno minus ocenjeno ceno avta v menjavi. Kaksne so izkusnje?

Zaenkrat toliko.

Hvala in lp!
Poklič na žurnal al pa kakšn drug časopis, mogoče jih bo zgodba zanimala...Dokler se izkušnje izmenjujejo samo na forumu bodo vsi veselo vrtel kilometre. Sicer z objavo članka o nategunih še ne bi rešli problema, bi pa mogoče mal odprli oči ostalim, ki jih tkole nategujejo...
Odgovori
  • Informacija