Zadnje novice

Težave z zagonom motorja / Ne vžge - 1.9 JTDm 16V

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Težave z zagonom motorja / Ne vžge - AR 159

OdgovorNapisal/-a sas0 » Po Sep 13, 2010 12:31 am

Zdravo!

Zadeva je taka. Ko vstavim ključ niti ne zavergla. Sliši se samo klik izpod motorja. Je mogoče štarter? Aku je nov.

lp
sas0
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 6
Pridružen: Po Sep 13, 2010 12:26 am
Kraj: SLO

OdgovorNapisal/-a Creed » Po Sep 13, 2010 7:43 am

Ali javi kako napako? Recimo koda kljuca??

LP
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 4300
Pridružen: To Feb 01, 2005 2:22 pm

OdgovorNapisal/-a sas0 » Po Sep 13, 2010 11:30 am

Ne napake ne javi nobene.

lp
sas0
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 6
Pridružen: Po Sep 13, 2010 12:26 am
Kraj: SLO

OdgovorNapisal/-a Creed » Po Sep 13, 2010 11:51 am

Lahko je šel jermen.

LP
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 4300
Pridružen: To Feb 01, 2005 2:22 pm

OdgovorNapisal/-a TribesMan » Po Sep 13, 2010 12:12 pm

Zakaj pa jermen? Če bi bil jermen kriv, potem bi motor vrtelo v prazno in nebi vžgal... pri njemu je pa samo klik.

Nekaj v zvezi s štarterjem... lahko tudi samo varovalka.
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Vozilo: Something else
 
Prispevkov: 9746
Pridružen: Če Jul 12, 2007 5:17 pm

OdgovorNapisal/-a turbozob » Po Sep 13, 2010 1:04 pm

TribesMan napisal/-a:Nekaj v zvezi s štarterjem...

Verjetno, zobnik skače ven pa not (klik) se pa ne vrti ...
Vsekakor pa probaj z novim akumulatorjem lahko da je zanič tut nov ... al pa prek kablov.
turbozob
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Prispevkov: 473
Pridružen: To Okt 20, 2009 10:18 am
Kraj: Gorenjska

OdgovorNapisal/-a Creed » Po Sep 13, 2010 1:13 pm

Zamenjal alternator z zaganjacem. #-o Sam ce naredi samo klik...ma kaj lucke v armaturi se pa vse normalno prizgejo in pol vgasnejo? Zavergla pa niti malo? Ce bi se vsaj parkrat obrnil zaganjac bi rekel da je akomulator...tako pa je pomojem nekaj z zaganjacem. Razen ce bi bil akomulator prav gotov (sam pravis da ni). Kot je rekel trubozob...kabli ali pa si sposodi od kolega akumulator in probaj vzgati

lP
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 4300
Pridružen: To Feb 01, 2005 2:22 pm

OdgovorNapisal/-a sas0 » Po Sep 13, 2010 1:19 pm

Vse lučke normalno svetijo, še okna se normalno odprejo in zaprejo, vergla pa ne.
sas0
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 6
Pridružen: Po Sep 13, 2010 12:26 am
Kraj: SLO

OdgovorNapisal/-a slehernik » Po Sep 13, 2010 1:22 pm

Normalno bi bilo z leseno dilco malo udarit po štarterju, samo ne vem, če se to pri novejših avtomobilih tudi lahko? Najbrž še vedno ja :doubt:

P.S. Jaz sem to naredil s ključem (ne na mojem) pa kar konkretno ampak z občutkom, samo to ni nasvet :mrgreen:
slehernik
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Prispevkov: 1116
Pridružen: So Feb 13, 2010 10:46 am

OdgovorNapisal/-a Crazy Alfista » Po Sep 13, 2010 3:10 pm

a nima ta ze avtostart?lahko je kaj an relejih? ampak ce pravis da se na starterjus lisi klik, je verjetno avtomat zanic, ali pa nimas glavnega plusa/debel kabel) na avtomat, preglej varovalke
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 4290
Pridružen: To Jul 05, 2005 2:01 pm
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Binji » Po Sep 13, 2010 3:59 pm

A sigurno ne piše CODE ko poskušaš vžgat?
Binji
Administrator
Administrator
Uporabniški avatar
Član Alfa Kluba:Član Alfa Kluba
 
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
 
Prispevkov: 7665
Pridružen: Ne Apr 05, 2009 5:51 pm
Kraj: Jesenice

OdgovorNapisal/-a Creed » To Sep 14, 2010 6:49 am

Binji napisal/-a:A sigurno ne piše CODE ko poskušaš vžgat?


Ravno zato sem ga jaz spraseval ce javi kako napako. :mrgreen: :lol: Sem imal tud jaz probleme z kodo kljuca.

LP
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Uporabniški avatar
Prispevkov: 4300
Pridružen: To Feb 01, 2005 2:22 pm

OdgovorNapisal/-a sas0 » To Sep 14, 2010 2:15 pm

Ne sigurno ne javlja nobene napake.
sas0
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 6
Pridružen: Po Sep 13, 2010 12:26 am
Kraj: SLO

OdgovorNapisal/-a Niko » To Sep 14, 2010 4:11 pm

Jaz bi vseeno še poskusil z eno baterijo. Ko je meni odslužila baterija, je tudi naredilo klik in sploh ni zavrtelo motorja, vse ostale lučke in odpiranje šip je delovalo. Po zamenjavi, seveda enako amperske baterije, z originalno baterijo je potem vžigal normalno, tako kot BMW-klik . :wink:
Niko
Alfist
Alfist
Uporabniški avatar
Prispevkov: 391
Pridružen: Po Okt 16, 2006 1:22 pm

OdgovorNapisal/-a sas0 » Sr Sep 15, 2010 12:26 am

A bi mi kdo lahko točno opisal kje se nahaja starter pri 159?

lp
sas0
Alfa Junior
Alfa Junior
Prispevkov: 6
Pridružen: Po Sep 13, 2010 12:26 am
Kraj: SLO

Naslednja

Vrni se na 159, Brera, Spider

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov