Torej varnostni šraufi, ja sem jih kaj hitro naročil na Autodocu.
Vzel sem H&R črne M14x1.5 - 28mm dolžine ... takrat cena 21€ -
https://www.autodoc.si/h-and-r/13666318
Hiter opomink za vse ki naročate na Autodocu, ne gledat na % popusta navedenega na prvi strani, dajte si robo v košarico in dnevno spremljajte ceno ... vikendi so najdražji, začetek tedna pa ponavadi najcenejši.
Servisi in prodajni saloni ... naj opišem nakup naše nove Kije
Torej kak mesec in pol nazaj, mama da navodilo da naj ji najdem drug avto. Ker se mi ne da več par mesecev po garaži valjat pod avtom, za 10-15k€ se ne dobi nič mlajšega, torej obiski raznih prodajalcev novih avtomobilov. Za začetek Kija prodajalci.
Torek popoldne - najprej obisk Kia Črešnik v Medvodah (ker je tam prijatelj kupil svojo Kijo) ... rahlo naveličan prodajalec, ki je dajal vtis da ga motim med pomembnim brskanjem po telefonu, a je vseeno spravil skupaj hiter pogled na Stonica, Ceeda si pa lahko kar sam pogledam. Sprintal cenik in adijo.
Četrtek dopoldne - ker se je izbor zožil na Kijo, sem hotel točno ceno, oz. predračun. Zato se odpravim k par km oddaljenemu, a vsespolšno odsvetovanemu Juniku na Blejsko Dobravo. Dekleti v sprejemni pisarni povesta, da je prodajalec na izobraževanju in da bo dosegljiv drug teden, ena od njih mi vseeno ponovno sprinta cenik, jaz pa pobašem par katalogov.
Ponedeljek popoldne - Ker bi res rad dobil predračun in mogoče koga, ki bi kaj več povedal o vsem skupaj, se odpravim še v Nasmeh Kranj ... prodajalka mi naredi predračun, ogledava si Ceedko, pove kako je s servisi, ... pa da so na voljo samo še tri Ceedke v akciji (rdeča, modra in zelena) in da se bo treba kaj kmalu odločit kaj bo.
Torek zjutraj se z mamo zapeljeva do Junika, da bi si še ona ogledala Ceedko v živo in ne samo na netu in iz prinešenih katalogov ... tokrat prodajalca tudi ni, dekleti iz sprejemne imata pa drugo delo, torej z mamo prepuščena sama sebi, da si pač sama pogledava Ceedko in izbereva barvo.
Eno uro kasneje klic na Nasmeh in naročilo modre Ceedke.
Lahko omenim še da me je obisk Peugeot Partner Jesenice navdušil z ustrežjivostjo prodajalca, prav tako Hyundai Kadivec v Šenčurju. Renault, Dacia, MG ASP Jesenice ok, Lesce recimo ok. Fiat, Mazda, Jeep Avto Močnik Kranj ok. Opel Avtotehna Vis Kranj ... ja in ne, saj razen da so mi dali za peljat Corso, nisem odnesel nič.
Uroš