Voda v kabini

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
156SW
Alfa Member
Alfa Member

Zadnje case mam eno tezavo. Ob dezevju se mi pojavlja voda v kabini in sicer na rocki katera odpira pokrov motorja in potem kaplja na tepih. Avto ni bil nikoli razbit. Je pa lansko leto bila menjana prednja sipa zarad kamencka ki je priletel vanjo.A mogce da je to kaksna "serijska napaka" z tesnenjem ali cim podobnim??? Ma kdo mogoce kaj izkusenj glede tega?

V naprej hvala za odgovore
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

Men se je letos tud to zgodilo.. Mislim da je pri mikrofiltru za klimo ki se nahaja v uni plastiki pod brisalci nekaj wrong. Je pa smešn filing k se avto nagne v ovinku pa dobiš po nogah vodo :)
MG
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

na mojmu seicentotu, je pocu hladilnik (grelec) za kabino, ker je en genij ko ga je meu pred mano, nalil vodo noter, pa ga dau na -10C vn. ko sm se sou prvic pelat, ga prtisnu do konca sm opazu da me vgrajen tus za noge. :)
gosser
Alfa Member
Alfa Member

Živjo,
ponavadi je problem (če ni v kakšni dihtungi, pri vratih,šipi), v odtoku vode, pri brisalcih, večina avtov ima pri škatli od brisalcev narejen odtok, ki se zamaši zaradi umazanije... to preveri..

lp
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-meni je po servisu na AR145,začelo točit po dežju pri sovozniku(mokro pri stopalih)
-sumil sem površno zamenjan filter klime,rekli so da to ni mogoče,po opazovanju (brez moje prisotnosti) niso nič najdli :doubt:
-rekli so da če se bo ponovilo,naj pridem nazaj
-ni se več ponovilo :wink:
bosko001
Alfist
Alfist
Kraj: Krško

Da ne odpiram nove teme, ko je suša minila, je začelo v avtu smrdet po vlagi. In danes ko sem hotu otrest tepie, sem vidu, da je desen prvi spodaj rosen. Pa tudi poden je malo moker. Zdaj me pa zanima, če je že kdo imel podoben primer. Sem pretipal armaturo, pa ni mokro, Bom vrjetno mogu počakat še kakšen dež. Kje se nabere voda, če teče v kabino kondenz od klime? :(

L.p.
Uporabniški avatar
luni
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor

to je zelo pogosta napaka v 156kah... zamaka na vseh moznih mestih, A in B stebricek, dno zadaj, skoz armaturko... mah
Uporabniški avatar
big foot
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

imel sem isti problem sicer na 155ki. Pred menoj je bila menjana sprednja šipa. Ker pa "majster" ni preden je nalepil novo šipo pleh tudi zaščitil, je zaradi površinske rjavine lepilo odstopilo in tam je tudi zalivalo. Šipo mi je Zega potem tudi zrihtal, je pa jeba, ker ti pri trganju šipe stran lahko šipa poči, potem boš moral pa kupiti novo. Moja je hvalabogu preživela trganje in novo lepljenje, potem težav z vodo ni bilo več.
bosko001
Alfist
Alfist
Kraj: Krško

big foot napisal/-a:imel sem isti problem sicer na 155ki. Pred menoj je bila menjana sprednja šipa. Ker pa "majster" ni preden je nalepil novo šipo pleh tudi zaščitil, je zaradi površinske rjavine lepilo odstopilo in tam je tudi zalivalo. Šipo mi je Zega potem tudi zrihtal, je pa jeba, ker ti pri trganju šipe stran lahko šipa poči, potem boš moral pa kupiti novo. Moja je hvalabogu preživela trganje in novo lepljenje, potem težav z vodo ni bilo več.
Šipe imam zavarovane :badgrin: kamenja je pa tud po cesti, nisem jaz kriv, če mi je šipo ubil. :wink: . Sem ga zdaj posušil, pa čakam na naslednji dež, pol bomo pa vidl. Sem danes malo gledu okol ventilacije, pa ni nič videt, pa tudi ko klima dela, kondenz lepo vn teče. Ali je tesnilo vrat, ali pa je res kje za šipo. A je možno, da pušča za šipo, pa priteče čisto do tepiha, ne da bi se kje drugje pokazala?

l.p.
Uporabniški avatar
big foot
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

yap, je možno. In točno tako je tudi bilo pri mojem
sancab@volja.net
Alfa Junior
Alfa Junior

Živjo.
Imam Alfo 147 1.6 16V 88kW, zelo razočarana imam jo šele 1 mesec in mi je odpovedala na morju. Voda je zalila glavni računalnik in je avto odpovedal. Računalnik so mi posušili, zaračunali in zdaj dela. Kje bi lahko avto spušal? Pri šipi? Serviseji so mi povedali, da je bil avto razbit in slabo popravljen torej so me nasrali. Kaj lahko storim mi lahko kdo pomaga aja pa olje pije na 1.600km ca. 1L???

Hvala
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-poskusi tožit tistega ki ti je avto uvalil,saj gre za skrite napake :doubt:
-alfa ni nič kriva,lahko bi te nasrali tudi pri kakšni drugi znamki :wink:
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

sancab@volja.net napisal/-a:Živjo.
Imam Alfo 147 1.6 16V 88kW, zelo razočarana imam jo šele 1 mesec in mi je odpovedala na morju. Voda je zalila glavni računalnik in je avto odpovedal. Računalnik so mi posušili, zaračunali in zdaj dela. Kje bi lahko avto spušal? Pri šipi? Serviseji so mi povedali, da je bil avto razbit in slabo popravljen torej so me nasrali. Kaj lahko storim mi lahko kdo pomaga aja pa olje pije na 1.600km ca. 1L???

Hvala
ajoj.....ornk nasrali....če pije tok olja po so vrjetn kakšni batni obročki,....Kar se tiče vode je pa treba pol blatnik dol sne pogledat, pokitat pa posilikonirat...
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

Hm, a nima 147-ka na motorju vso elektroniko?
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
sancab@volja.net
Alfa Junior
Alfa Junior

ne pod volanom je ta računalnik sicer nimam pojma ampak so mi rekli, da so tu tudi neke plošče in če grejo lahko avto odpeljem na odpad. Vem, da ni to Alfa kriva, ker drugač jo dobro vozim, vsak avto ima zafrkava če je bil razbit zato še vedno verjamem, da alfa ni slab avto ampak slabi so ljudje ki te naserjejo.
Odgovori
  • Informacija