ABS

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Zagorje

Pro Kontra

Osebo men en sede ker je dober v določenih situacijah v drugih pa je popolnoma neuporaben in slabši od klasike v vseh situacijah k jih mam se ni enkrat zgodila tista idealna kjer abs zmaguje.

kar gre men na živce :-sneg adijo pamet sm drsel k opica s tem ABS ni kontrole
- mokra cesta da nebi sploh o tem
-šoder hehe

Serijska elektronika je za povprečne voznike ki vidijo nevarnost in zavirajo če se naučiš uporabljaš zavoro drugače vse delaš drugače.
Vprašejte ljudi k se peljejo hitro in se znajo pelat hitro kaj bi izbral osebno ne maram ABS sistema ker me je enkrat skorej koštal glave če nebi bil budalo ki ga goni po cesti bi takrat fino nastradal
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Je pa več primerov ko ti pa ABS reši situacijo, naprimer cesta je mokra zabremzaš in brez ABS-a samo naprej letiš z ABS-om sem se pa hitro ustavil. Glede snega je res včasih slabše če se pelješ po klancu in ti skoz popušča moraš se pa na hitro ustavit. Še vedno pa pravim da cesta ni dirkališče in je zato ABS zelo dobrodošel, vedno pa tudi ne moreš bolje odreagirati kot elektronika.

LP
MG
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

js mam na cliotu stikalo za da si izklopim abs. ce se normalno vozim (pocasi) ga mam vedno vkloplenga. ce se pa idlocim da bom hitr vozu, se posebi na kaki rukasti cesti, si ga pa obvezno izklopim. sm meu enkrat situacijo, ko sm treniru za eno gorsko dirko, pa sm pred ovinkom cez en kucl zapelau, pa mi je eno stran avta dvignlo (sam nism skocu) - glih tok da je biu stik s podlago slabsi in abs sploh ni zagrabu (sploh), kr pokalo avto pa ni sou nc pocasnej.
torej za mene, hitra voznja brez abs je super.
birdy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

jest abs obcutm samo kadar se peljem z maminim bmw-jem k je krava da nebi o njemu in tam je kr dobrodosla zadeva, ker ma avto balans u p****

medtem k na alfi 75 se pa brez abs-a tolk lepo vozim ne glede na to kaj srecam na cesti da to res ni, tko da ga necem met
vuso
Alfist
Alfist

Idealno je da imaš možnost izklopa abs-a.mislim da je zlata vredna zadeva pri velikih hitrostih.npr. na AC samo stisneš bremzo do konca in čakaš da se bo zgodil kar se pač bo zgodil.redko kere bremze so idealne in pri velikih brzinah se ti hitro zgodi da ti npr. leva bremza mal boljše prime in te začne vlečt v eno smer,pazit morš kako boš popušču bremzo da jo držiš čim bolj na meji.....vglavnem dela maš ko boga 8)
o snegu pa abs-u ne bom zgublal besed, ker je obup.
vglavnem vseeno boljše če ga imaš kot pa da ga nimaš :wink:
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@ foggy

na mokri cesti je manjkalo zlo malo dase nism ubil z ABS sitemom pohodu p aje sam škrtal pa nč ustavlal isto kokr da bi mel navadne zavore vpraš kolega k je začel molit pa sva se vozila po predpisih in vse nism divjal k je bil avto od fotra (nissan Almera) tko da mene abs ne prepriča je pač ena ugodnost da te poleni za volanom
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
italy
Alfa Junior
Alfa Junior

Dejmo en tehnicni nesmisel najprej pojasnit:
ABS je bil razvit in vgrajen z namenom, da avto ostane vodljiv tudi ko polno zavirate. Njegova primarna funkcija ni bila nikoli, da se bo avto z njim prej in hitrej ustavil temveč, da ga boste lahko krmarili pri polnem zaviranju ,ker ač kolesa ne bodo nikoli zablokirala.
Sam sem imel primer ,ko sem moral zavirati na polno medtem, ko sem imel leva kolesa na pesceni bankini in desna na suhem asvaltu = Torni koeficient razlicen za 100x...brez ABS bi me zavrtelo kot opico
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Jaz dam glas za ABS! Je definitivno uporaben! Sej tudi na snegu, samo moraš dobit občutek in na rahlo pritiskat! :lol:
Če bi bil tako slab, ga v folmuli1 nikoli nebi montirali, pa so jim ga (žal) prepovedali!

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ABS pri tebi pa v formuli je stvar popolnoma neprimerljiva je pa stvar zlo uporabna za voznika ki se rad pelje od A do B
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

stuntz napisal/-a:ABS pri tebi pa v formuli je stvar popolnoma neprimerljiva je pa stvar zlo uporabna za voznika ki se rad pelje od A do B
Bla, bla bla!! Ma dej nehite že enkrat z tem od A do B!! Tisto pride v poštev na reno forumu ali pa vw forumu, ne pa TUKAJ!! 8)
Dejstvo je da je ABS ZELO uporabna zadeva, ker ko si na cesti, te lahko zmoti zelo veliko različnih motilnih elementov ali okoliščin! Za na pisto je mogoče druga zadeva, ker je pista dolga XXm in imaš vse "naštudirane"! No pa tudi tukaj je ABS v prednosti, ker se če ne zanjga nebi odločili tudi v F1!
Dejstvo je da me ne boste prepričali, da ABS ni ZELO uporaben! Mogoče ste pa vsi ostali nadljudje in imate živce in mišice, ki lahko zaznajo spodrsljaj ene od ŠTIRIH gum precejkrat na SEKUNDO in nogo razdeljeno na ŠTIRI dele, ker imaste v avtu namontirane ŠTIRI stopalke na zavoro, da lahko vsako posebej po potrebi pritiskate!!! :D :D =D>
No malo heca pa more bit, al pa ne #-o .
Ciao Alfista :mrgreen:

p.s. ABS je od leta 94(takrat je luč ugledala 145) naredil veliko korakov naprej! 8)
Slika
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Iz svoje QV ga ne dam za nobeno stvar.....

LP
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Foggy napisal/-a:Iz svoje QV ga ne dam za nobeno stvar.....

LP
Podpis =D>

Ciao Alfista :D
Slika
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Dejstvo je tut da blokirana kolesa podaljšujejo zavorno pot (seveda je tuki recimo steptan sneg ki malo skrajša zavorno pot - vendar ob idealnem steptanem snegu),sej se lepo vidi pri avto-športih - kje pa kdo prpizdi iz ravnine v ovink z blokiranimi kolesi?? Nobeden ker s tem samo zgubljajo čas...
In glede na to da so situacije in podlage v prometu nepredvidljive je abs pomoje neprecenljiv in zelo uporaben

@stuntz: si se vprašal kaj bi blo če nebi imel abs-a??? ko avto začne drseti se zavorna pot začne daljšat - pa sej to je vsem verjetno logično

@vuso: abs ve katero kolo bo "zablokiralo",ravno zaradi tega te ne odnese če maš abs,sedaj si pa predstavljaj da z zablokiranimi kolesi letiš po ac pa z zadnjim desnim recimo uloviš kako mastnočo...kaj pa potlej????
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Še nekaj utrinkov z varne vožnje v Frankfurtu:

Dvojna podlaga brez abs-a:

http://www.mobisux.com/album/showphoto. ... 500&page=1

Dvojna podlaga z abs-om:

Brez abs-a v ovinek/oviro-mokro cestišče:

Z abs-om v ovinek/oviro...

Pravilno zaviranje brez abs-a:

Vozilo brez sistema proti zdrsavanju pogonskih koles:

Z sistemom proti zdrsavanju:

Vozilo z ESP-jem (stabilizacijska elektrnika)

brez ESP-ja nimam filmčka-crknila baterija-je pa Merco kr konkretno razmetal po poligonu...

(na tleh je posebna folija polita z vodo,ki ustvari učinek zelo spolzkega cestišča-komentator je tut skor ruknu k je gor hodu),druga podlaga so pa grobi tlakovci)
Valda je treba vedt da so to nadzorovane okoliščine,z pričakovanimi situacijami-brez reakcijskih časov in brez prometa,vsi za volani avtomobilov pa so profesionalni vozniki...
Vse vaje so pokazal z spredaj (Fiesta) in zadaj (Merca,Bemwa) gnanimi vozili....
MG
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

pa glih najbolsega filcka nimas :)
Odgovori
  • Informacija