Pri vsakem avtu je poraba pomembna, saj je to eden največjih faktorjev pri vzdrževanju avtomobila. Pa četudi je 3.0, 4.0,...
Meni 3.0 kuri med 8-5 in 11. Če bi kuril 14-15, bi me že pošteno skrbelo!!!

testna poraba???to verjetno mislijo z gonjenjem a men ne pade pod 12,7 po mestu pa ga saltam na 2500 obratovžival napisal/-a:Ja sam turbač je pri vseh znamkah bol žejen kot sesalc. Dons sem bral test 166 turbo, iz avto foto marketa izpred 2 let. Pa hvaljo porabo, čeprav je v oklepaju glede na zmogljivosti. Poraba na testu znašala 12.7 l.
Vsekakor. 2.0 V6 motor ima v mestu porabo manjše tankovske formacije.veloce napisal/-a:Relacija od 9 - 11, mestna nekje 12-13, max. 14L/100km.
Gas, gas gas!!SHadowX napisal/-a:Vonj bencina v kabini, bi lahko pomenil puscanje na visokotlacnem delu dotoka goriva. Preveri gumijaste cevke, ki gredo na kovinsko cev na katero so pritrjeni injektorji.damir12 napisal/-a:auuu.men pa ne pade pod 10,5l pa to zelo pocasne relaciske voznje!!a veste v cem je lahko problem???dostkrat pa zavoham vonj bencina v kabini in me to mal skrbi
To pa vseeno verjetno bistveno ne vpliva na porabo, odvisno kako vozis poraba ni zelo pretirana. Mogoce bi moral malenkostno spremenit stil voznje, tu pa ti bo najbolj svetotal kdo, ki si lasti 2.0 V6 turbo motor.

Za tako vožnjo ne rabiš turbača! Sploh n e 2.0 v6!!! Če ciljaš na porabo kupi kaj manjšega ali pa dizel!veloce napisal/-a:Turbača lahko šaltaš na 2000 obratih ali še manj. Ni ga treba priganjat na 2500! Boš videl, da bo poraba padla.

JA mogoče v mestu po ravnem, a ko se ti pokaže kak hrib ni več tako, razen če nočeš delat zastojev na cesti! No vsaj pri 166 je blo tako!veloce napisal/-a:Hotel sem reči, da ima že od 1500 obratov razpoložljiv zadosten navor, da ga lahko pelješ lepo in varčno.

A se zafrkavas? Pretirana poraba, ki ne pade pod 10.5? Jaz imam 2.0 TS, pa mi ne pade pod 11.5 (mešana vožnja)! JE pa res, da sem jo uspel spraiti na 8.7 relacijske voznje (Avstrija - lokalna cesta, skozi 90-100 km/h).damir12 napisal/-a:auuu.men pa ne pade pod 10,5l pa to zelo pocasne relaciske voznje!!a veste v cem je lahko problem???dostkrat pa zavoham vonj bencina v kabini in me to mal skrbi

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti