Ali kdo pozna ta avto ...

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Zakaj pa ne more imeti avto 1. lastnika in biti uvožen #-o ....lahko da je lastnik avto pustil v avtohiši in od tam so ga uvozili k nam in je imela še vedno 1.lastnika....

Lp
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja če je uvoz potem ne bi imel slo nalepke. A ne?
Razen, če jo je prodajalec sam nalimal ali pa če je že bil registriran pri nas ... potem pa ne bi bil 1 lastnik .... ampak npr. vsaj 2.
lukaw
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0

Sumljivo malo kilometrov, sumljivo nizka cena.

Kaj ostali mislite?

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=896612
dancekbanancek
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

lukaw napisal/-a:Sumljivo malo kilometrov, sumljivo nizka cena.

Kaj ostali mislite?

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=896612

luminary pač :wink:
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja sem tudi jaz gledal. Ne vem kaj bi si mislil. Saj na prvi pogled so pri Luminaryiju vse lepe, ko pa bolj natančno pogledaš pa vsaki kaj manjka. To, da imajo zelo podobne kilometre pa pustimo...
Slika
lukaw
Alfa Junior
Alfa Junior

guma napisal/-a: Ja sem tudi jaz gledal. Ne vem kaj bi si mislil. Saj na prvi pogled so pri Luminaryiju vse lepe, ko pa bolj natančno pogledaš pa vsaki kaj manjka. To, da imajo zelo podobne kilometre pa pustimo...
Tale Luminary je res sumljiv. Mislim, da pri njih ne bom kupil avta. Drugače sem pa gledal sem tudi eno 2.0 z manualnim menjalnikom pri Finnovi s full opremo in 96000 km. Je 2001 letnik in zgleda dobro ohranjena. Res pa je, da se nisem zelo posvetil. Ali si jo je kdo bolj podrobno ogledal?
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

lukaw napisal/-a:
guma napisal/-a: Ja sem tudi jaz gledal. Ne vem kaj bi si mislil. Saj na prvi pogled so pri Luminaryiju vse lepe, ko pa bolj natančno pogledaš pa vsaki kaj manjka. To, da imajo zelo podobne kilometre pa pustimo...
Tale Luminary je res sumljiv. Mislim, da pri njih ne bom kupil avta. Drugače sem pa gledal sem tudi eno 2.0 z manualnim menjalnikom pri Finnovi s full opremo in 96000 km. Je 2001 letnik in zgleda dobro ohranjena. Res pa je, da se nisem zelo posvetil. Ali si jo je kdo bolj podrobno ogledal?

Finnova pač.
Zelo preprost test, ki takoj prefiltrira 70-80% prodajalcev. Če ugotoviš, da je bila barvana, ga vprašaj "če je bila barvana?". Če je odgovor ne, potem ti ne ostane drugega kot da se obrneš in greš, kajti če te poskuša nategniti pri taki zadevi, te bo še pri kakšni drugi. Če pa slučajno ostaneš oz. se čustveno navežeš na avto si pač že pečen.
Sem imel tak primer, ko sem šel tipu pomagat pogledat nek avto. Tolk je padu notr, da ga na koncu ni motilo niti to, da je bil avto v celoti preštrihan (razen strehe). Avto je seveda kupil, kljub temu, da sem mu svetoval da ne. No... čez 4 mesece mu je crknil avtomatski menjalnik ... in potem so na servisu ugotovili še marsikaj drugega. Ampak on je še vedno mnenja, da je bil to dober nakup.
Avto je bil sicer zelo lep (podoben kot omenjeni Luminary) ampak "obleka še ne naredi človeka".
Fantje ... 1 lastnik slovenski ali pa lasten uvoz iz tujine. Vse ostalo je riziko. Če pa še vedno ne verjameš naredi primerjavo cen med podobnim avtomobilom v tujini .... in če cena bistveno odstopa ti mora biti jasno koliko je ura. Na tem svetu je pač tako, da se za poceni robo nekaj skriva!
Uporabniški avatar
OFC
Alfa Member
Alfa Member

Kar se tiče kilometrov je zmeraj tako, da te avtohiše oz.njihovi dobavitelji zavrtijo števec nazaj, da sploh kdo pride pogledat avto (seveda bo raje šel k drugi avtohiši kjer piše da je 80000km kot k tisti kjer je 120000km). Ker so avti več ali manj vsi iz lizinga (pri Luminary iz Belgije, prav tako pri Skink-u kjer sem jaz kupil avto), vendar pa je dobra stvar tega, da se karamboliranega avta in avta z več kot 150000 km sploh ne sme prodajat k nam. Pa še 1.lastnik je. Ko sem jaz kupil teden dni nazaj AR 156 2003 l. sem dobil zraven papir (ne servisna) ki ga imajo računalniško vodeno za vsak avto, tako da zahtevaj naj ti ga pokaže (na mojem je recimo pisalo vse, kdaj je bila zamenjana žarnica itd.) in ne glejte na kilometre ker niso realni... Moj je imel na števcu 73000km v resnici jih ima nekaj manj kot 140000. Tako da naj vam da garancijo oz.potrdilo za km, na nekaramboliranost, ter seveda na motor.
LP
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če pri avtu gledaš na kilometre si klepec. Gleda se splošna ohranjenost vozila, avto z 200kkm je lahko v boljšem stanju kot tak enak s 50kkm.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
dancekbanancek
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

OFC napisal/-a:Ker so avti več ali manj vsi iz lizinga (pri Luminary iz Belgije...)
iz belgije?od kdaj pa to?

se opravičujem za offtopic... :oops:
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

dancekbanancek napisal/-a:
OFC napisal/-a:Ker so avti več ali manj vsi iz lizinga (pri Luminary iz Belgije...)

Že kar nekaj časa

Drugače pa 147 2.0 pri Finnovi je bila skoraj komplet barvana, desni bok, vrata, oba prednja blatnika, itd.....se kaj hito opazi, je veliko smeti v barvi...

LP
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Takorekoč odkar se je "specializiral" za Alfe.
lukaw
Alfa Junior
Alfa Junior

Foggy napisal/-a:

Že kar nekaj časa

Drugače pa 147 2.0 pri Finnovi je bila skoraj komplet barvana, desni bok, vrata, oba prednja blatnika, itd.....se kaj hito opazi, je veliko smeti v barvi...

LP
Vidim, da bo težka najti eno v redu 2.0 pri nas. No, pa saj imam čas:) Potem se pa takoj včlanim v klub 8)

LP, LukaW.
Uporabniški avatar
Gorkichev
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica - Ljubljana - Nova Gorica

Jurman napisal/-a:Kaj je pa ta huda, je ni lepše. Pa keri zici,mmmmmmmmm.
Kulk je bila kej cena take nove alfe, 6 mio. če ne več?

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=900992
ste prepričani da je ta iz uvoza?!?!?!
jst ne bi reku...........take v tujini se zelo težko dobi po taki ceni (tudi če ma 2-krat toliko km).

ta luminary ima tudi odkup vozil če se ne motim?

res pa je da je še ena nihova alfa z zelo podobnimi kilometrni (več al manj imajo use okoli 70 -80k km!!!)
Uporabniški avatar
roadking
Alfist
Alfist

OFC napisal/-a:Kar se tiče kilometrov je zmeraj tako, da te avtohiše oz.njihovi dobavitelji zavrtijo števec nazaj, da sploh kdo pride pogledat avto (seveda bo raje šel k drugi avtohiši kjer piše da je 80000km kot k tisti kjer je 120000km). Ker so avti več ali manj vsi iz lizinga (pri Luminary iz Belgije, prav tako pri Skink-u kjer sem jaz kupil avto), vendar pa je dobra stvar tega, da se karamboliranega avta in avta z več kot 150000 km sploh ne sme prodajat k nam. Pa še 1.lastnik je. Ko sem jaz kupil teden dni nazaj AR 156 2003 l. sem dobil zraven papir (ne servisna) ki ga imajo računalniško vodeno za vsak avto, tako da zahtevaj naj ti ga pokaže (na mojem je recimo pisalo vse, kdaj je bila zamenjana žarnica itd.) in ne glejte na kilometre ker niso realni... Moj je imel na števcu 73000km v resnici jih ima nekaj manj kot 140000. Tako da naj vam da garancijo oz.potrdilo za km, na nekaramboliranost, ter seveda na motor.
LP

od kdaj že??????? neki mi hudo ni jasno pr temu stavku :lol:
Jeep Cheeroke 4.0 Laredo
Zaklenjeno
  • Informacija