težave z 156-ko

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
sharky82
Alfa Member
Alfa Member

Pozdravljen folk, jst sm tuki na novo registriran....mam 156 2.0 s sport opremo in po pol leta kar jo imam so se mi zacele pojavljat neke tezave:?......pri visokih vrtljajih mi zacne prestavna rocica ful trest, potem tam pri hitrosti od 50 do 90 km/h se tud avto tko cudno obnasa, prvi konec mi tko cudno trese kot da bo vse razpadlo....in pol se pri 3000 vrtljajih k bi mogla nekam potegnt, ne vleče kot bi mogla.... vesel bi bil kakrsnegakoli nasveta oz namiga kaj bi lahko blo.....lp :wink:
Uporabniški avatar
luni
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor

tresenje menjalne rocice pri visokih hitrostih so najbrz zajle menjalnika, mam isti problem... draga zadeva

drugo ne bi vedel, kaj s podvozjem, nosilci?

tretje najbrz kaksen MAF, razpoka pred sesalno loputo, lambda...

pelji na tester
Uporabniški avatar
sharky82
Alfa Member
Alfa Member

luni hvala za nasvet, tud men se zdi da more bit neki s prenosi oz povezavo med menjalnikom in prestavno ročico. Sam ves kaj se mi cudno zdi...? k mi avto trese sam kadar vleče, če stisnem sklopko se vse skup umiri. mislis da je možna tuki kšna povezava z vsem tem??? na tester pa grem drug teden, trenutno me mal čas baše....lp 8)
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Al pa je kakšen nosilec menjalnika fuč in pri določeni hitrosti oz. obratih pride v resonanco. To raje takoj porihtaj!
Slika
Uporabniški avatar
sharky82
Alfa Member
Alfa Member

ej a je mogoče možno da je kje polosovina zvita oz kej razluftana in zarad tega trese??? k sm se z enim kolegom menu pa je mu pr laguni isti problem.....to bi znal prit zarad ne ravno lepega speljevanja...???lp
Uporabniški avatar
sharky82
Alfa Member
Alfa Member

ja končno mi je uspel porihtat zadevo....neki časa nazaj sm mogu menjat manseto pri zglobu in ne vem kok časa sm se vozu z raztrgano-ostala jo je sam se polovica. no v glavnm tresel mi je zarad zgloba k je biu cist fuc. za obnovljenega sem dal 22 cukou, tko da me je skupi z delom in priklopom na tester prislo 51.000. ja pokazal pa je da je lambda-sonda fuč. dans sm tud to zamenou, sam ne opazim nobene razlike da bi blo kej drugac....a je mozn da zarad sveck ne vlece tko k bi mogla??? sj drgac nč ne cuka al pa kej, sam mislm da ne vlece tko k bi mogla. drugo je vse ok, ni pokazal nobene napake. ma kdo ksn predlog???? hvala in lp
alfist2
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Grosuplje

jst tud mislim da so zajle menjalnika ker je meu sosed isto tezavo pri svojem bmw-ju in je zamenu to sam je blo isto zdj ma pa alfo gt..se vidi kaj je avto:)čp
LA BELLEZZA NON BASTA
Uporabniški avatar
apersa
Alfist
Alfist
Kraj: Koroška
Kontakt:

men isto ni vlekla kot bi mogla pa sem se odličol na riziko kar bo pač bo in šel kupit nov merilec pretoka zraka(luftmassmeser)hvalabogu sem dobil original pa dokaj poceni in zdaj avto res lepše potegne,tam pri 3500 o/min se prav čuti da potegne pa vse do rdečega tk da preveri to,sm menjal svečke pa sploh ni blo razlike
Slika
Odgovori
  • Informacija