Uradni servisi

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Pianoman
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor

Govorim iz druge roke. Zadeva izpred nekaj let, dogajalo se je v delavnici pri petrovcicu. "Crknil" racunalnik na Alfi. Dva kolega sta ga odprla in ugotovila hladni spoj na enem stabilizatorju napetosti. Pospajkala zadevo in avto je deloval brezhibno. ampak ga Petrovcic ni hotel vgraditi, ampak je stranki raje zaracunal novega, popravljenega pa naprej prodal.....Toliko o postenosti do strank.... Za resnicnost napisanega ne prevzamem nobene odgovornosti, zgodbo mi je povedal eden od udelezencev popravila.... Menda je imel podoben problem tudi racunalnik nekaterih Puntov-potem pa si popravljenega kupil kot novega, celo za ceno se je dalo spogajat, ta se je pa gibala od 80 do 150.000 SIT za novega (?????), saj se to ne da popraviti po zagotovilih. Kje je zdaj postenost?
Na enem servisu (ne alfa romeo), ki ne obstaja vec, so oljne filtre prali, zaracunali nove, krogle nihajnih rok pa potolkli, ceprav bi jih naj bili zamenjali. Tako, da se ne cudit, ce tisti jermen sploh ni bil zamenjan pri 80.000 km. Ni posteno, da popravilo placa stranka....Servis bi moral poskrbeti tudi za primerno napetost jermena in se mi zdi navadna svinjarija, do nocejo nositi nobene odgovornosti, ce ta preskoci. Potem pa se serviserji izgovarjajo na kvaliteto materiala....Verjamem, da je kvaliteta dovolj zanesljiva, delo t.i. mojstrov pa je zal vprasljivo......
Tanti auguri!
androh
Alfa Member
Alfa Member

Ej, kaj pa na Avtoplusu dol na Obali servisira kdo?
Nekaj vem da vas je dol z Obale, pa ne mi rečt da vsi pri Zegi servisirate....

Torej Avtoplus servis, kvaliteta, odnosi idr?
project155
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: koper

Androh:
pusti avtoplus pa se raje zapelji 70 km do Zege, sej čez italjansko stran prideš full hitro k njemu,
v avtoplusu se bojo učili na tvojem avtu:)
androh
Alfa Member
Alfa Member

project155 napisal/-a:Androh:
pusti avtoplus pa se raje zapelji 70 km do Zege, sej čez italjansko stran prideš full hitro k njemu,
v avtoplusu se bojo učili na tvojem avtu:)

Nič kritik nisem slišal na račun Avtoplusa, zato me je zanimalo kakšno je splošno mnenje o njih. Je pa res, da večina s Primorskega konca k Zegi fura.
project155
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: koper

jaz sem v avtoplusu menjal osovino od kolesa (sprednjega),
pa me je z mojim materjalom prišlo 37.000 ...
in verjamem da je drugje ceneje, in boljše
zdej hodim ponavadi v šmarje v adriatico...

kaj pa rabiš zamenjati in na katerem avtu?
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

tito156 napisal/-a:Tudi jaz imam slabe izskušnje pri Petrovčiču.Imel sem 156 1.6,ki je bila redno servisirana pri njih.Na zadnjem servisu so mi rekli,da je naslednji pri 160.000 km(veliki servis-jermeni...).Pri 155.000 mi je pa vtrgalo jermen in zvilo ventile.
Vem,da je naivno pričakovat,da bi vse stroške popravila kril servis ali AR.Pričakoval sem pa popust v višini cca 50%,kot je to praksa drugje(npr.Integra-bmw).Seveda se ni dalo nič dogovorit.Sem pa prepričan,da pri Petrovčiču ne bom servisiral nobene svoje Alfe več!
servisni intervali za t.s. motor so mali na 20000 km in veliki na 100000 km, torej te je poklical na servis 40.000 km prej kot je po tovarn.podatkih potrebno (poglej v servisno če jo imaš-le tam so podatki ki so za tvojo "šasijo"! ZAKON, in ne na servise če ti vsak drugače pove)
Vsekakor ni niti malo krivda nobenega servisa če ti potrga med nekim intrevalom, kako za božjo voljo pa naj serviser 5000 do 10000 km po servisu ve v kakšnem stanju je stroj !? (marsikoga je kap ko je odšel od dohtarja!)
Sicer pa obstajajo kulance ki si je deležen če je tvoj avto servisiran po serv.intervalih v TVOJI serv.knjigi na poobalaščenem servisu, višino prizna uvoznik glede na stanje vozila in prevožene km, nikakor pa ne pooblaščeni serviser. btw Integra ni pooblaščeni serviser...

Se pa strinjam da marsikaj smrdi od uvoznika navzdol !
Uroš
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pianoman napisal/-a:Govorim iz druge roke. Zadeva izpred nekaj let, dogajalo se je v delavnici pri petrovcicu. "Crknil" racunalnik na Alfi. Dva kolega sta ga odprla in ugotovila hladni spoj na enem stabilizatorju napetosti. Pospajkala zadevo in avto je deloval brezhibno. ampak ga Petrovcic ni hotel vgraditi, ampak je stranki raje zaracunal novega, popravljenega pa naprej prodal........
:doubt: zamnejani deli se vrnejo stranki (zakaj ga je le menjal če pa je bil brezhiben)

oni kolega od onega tudi pozna ene 4 ko so jim alfe zružle in rjavele...
Uroš
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Kar se tiče "velikega servisa"

V vseh angleških forumih sem zasledil navodilo ki je prišlo iz tovarne Alfe Romeo za spremembo tega intervala iz 100.000 km na 58.000 - 60.000 km (36.000 milj) oz. na 5 let - kar pride prej. To pa ravno zaradi odtrganih zobatih jermenov. Zato ne bodite kako presenečeni če se kak jermen odtrga pri 80.000 km ali še celo prej.
Najbolj so pa na udaru TS motorji z balansirnimi gredmi, ker občasno pozabijo še na ta jermen. :doubt:

Zatorej bom jaz pri moji menjal jermenje in šponarje naslednji mesec (ko bom dobil vso robo) ker je stara 5 let in ima 75.000 km, pa še občasno mi en kolešček pri mikro jermenu občasno malo zaropota. :oops:
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: MarburgAnDerDrau

Odgovor Urošu:
S Petrovčičem se ni dalo dogovorit! Tudi jaz sem mu rekel,da je to verjetno tovarniška napaka proizvajalca. Ampak on zastopa tega proizvajalca pri nas!
In ni samo zato tu, da nam prodaja avtomobile in opravlja drage servise.Mislim da si rekel,da si bil tam zaposlen,torej veš kako pogosto se je to zgodilo(konec 2005 tudi prijatelju na 156 1.8/2000).
Je pa res boljša varijanta za servis jermene namesto na 100000 zamenjat na 80000 in več zaslužit,kot pa potem reševat reklamacije in se ubadat s stranko!
Mislim,da je v mojem in prijateljevem primeru bil dolžen ukrepat drugače;kontaktirat z proizvajalcem,se pogajat z njim in storiti vse,da pomaga stranki.Le zadovoljna stranka se rada vrne!
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@ kontaktirat z proizvajalcem,se pogajat z njim in storiti vse,da pomaga stranki.Le zadovoljna stranka se rada vrne!

To pa vsekakor !
Uroš
Tomaz
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Maribor

Pozdrav vsem uporabnikom foruma.
Fantje, kdo mi zna svetovati glede moje alfe 156 SW 2.4 jtd.
Imam dve težavi:
- Prva je, da mi avto piska, pokvarila se je menda membrana tlaka turbine (predmet v obliki hupe poleg turbine), zanima me, če kdo ve za kakšno rabljeno.
- Druga težava je, da sem pred kratkim obnavljal okvir - nosilec hladilnega sistema (ventilatorji za hlajenje hladilnika, bil je namreč zelo rjav), ko pa sem vse spravil skupaj, mi ni več deloval gumb za usmerjanje zraka v kabini (ne dela v smeri glave). Na servisu, ime bom zaradi pokroviteljstva raje zamolčal, so mi rekli, da sta se pokvarila motorčka za regulacijo zraka (cena obeh je 200 eur), ker pa v to dvomim, saj sta oba pred odklopom baterije dobro delovala, se, fantje, obračam na vas.
Prosim vas, če mi lahko svetujete ali naj jih zamenjam ali pa mi priporočate kakšnega dobrega avtoelektričarja.
Hvala!
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Tomaz napisal/-a:Pozdrav vsem uporabnikom foruma.
Fantje, kdo mi zna svetovati glede moje alfe 156 SW 2.4 jtd.
Imam dve težavi:
- Prva je, da mi avto piska, pokvarila se je menda membrana tlaka turbine (predmet v obliki hupe poleg turbine), zanima me, če kdo ve za kakšno rabljeno.
- Druga težava je, da sem pred kratkim obnavljal okvir - nosilec hladilnega sistema (ventilatorji za hlajenje hladilnika, bil je namreč zelo rjav), ko pa sem vse spravil skupaj, mi ni več deloval gumb za usmerjanje zraka v kabini (ne dela v smeri glave). Na servisu, ime bom zaradi pokroviteljstva raje zamolčal, so mi rekli, da sta se pokvarila motorčka za regulacijo zraka (cena obeh je 200 eur), ker pa v to dvomim, saj sta oba pred odklopom baterije dobro delovala, se, fantje, obračam na vas.
Prosim vas, če mi lahko svetujete ali naj jih zamenjam ali pa mi priporočate kakšnega dobrega avtoelektričarja.
Lahko ti samo nagaja loputa. Loputa ima okoli tanko tesnilo, ki se lahko strga oziroma sname in blokira loputo. Za pihanje v glavo jo imaš na sredi armature (na vrhu) pod plastičnim pokrovom, kjer so drsniki za odpiranje in zapiranje lopute. Odvij dva vijaka (inbus) in snami pokrov. Če je loputa oz. tesnilo celo, potem je napaka verjetno drugje. :?
Slika
alfist2
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Grosuplje

Alfa Sport Servis Strajnar(zakon)
LA BELLEZZA NON BASTA
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

heee
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

El Barto napisal/-a:Kar se tiče "velikega servisa"

V vseh angleških forumih sem zasledil navodilo ki je prišlo iz tovarne Alfe Romeo za spremembo tega intervala iz 100.000 km na 58.000 - 60.000 km (36.000 milj) oz. na 5 let - kar pride prej. To pa ravno zaradi odtrganih zobatih jermenov. Zato ne bodite kako presenečeni če se kak jermen odtrga pri 80.000 km ali še celo prej.
Najbolj so pa na udaru TS motorji z balansirnimi gredmi, ker občasno pozabijo še na ta jermen. :doubt:

Zatorej bom jaz pri moji menjal jermenje in šponarje naslednji mesec (ko bom dobil vso robo) ker je stara 5 let in ima 75.000 km, pa še občasno mi en kolešček pri mikro jermenu občasno malo zaropota. :oops:
-za ta navodila je meni sam Petrovčič povedal,ko je mehanik pregledal stanje zobatega jermena pri 60 000km in svetoval zamenjavo le tega (145 1,8 TS)
Odgovori
  • Informacija