Li poznate ta način uvoza vozila iz Italije.

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
MATEJ.AR155
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: GROSUPLJE

Pozdravljeni forumaši,

namen imam uvoziti oldtimer iz Italije, pa mi je lastnik predlagal sledečo varianto uvoza. Ali me hoče :bootyshake:

evo predlog

Hello,

I want to end this transaction through escrow europa. I signed a draft for this transaction with escrow europa and the taxes to them will be payed by me. This is what we have to do:
- you have to make a bank deposit of 3520 EURO to escrow europa (not to me)
- after escrow-europa announce me that you made the bank deposit to them i will start the shipping (free shipping) of the car ( the car will be delivered to your address in
4-5 days); you will receive the car with all the original documents inside;
- after you receive the car you have 4 days to inspect it and to decide if you want to buy it or not. If you decide to buy it you will announce escrow europa and they will
give me your money. If you decide not to buy it escrow-europa will transfer your money back into your bank account immediatly (you will get full refund). After you receive the money back you will send the car back to me (on my expense).
Only after you announce escrow europa that you received the car from me and that you decided to buy it they will release me the money.
If you want to go further with this transaction please send me your full name and address and i will forward them to escrow europa to register our transaction. After thattheywill contact you with the instructions about payment.

Prosim, pomagajte mi.
MATEJ-GROSUPLJE
titibl
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

jaz osebno se nebi spuščal v take posle saj nimaš(po tem kar pač piše)nobene garancije da ti bojo res vrnili denar ali pa da boš sploh prejel vozilo.nič lažjega kot odpret račun kamor boš nakazal denar potem pa ta denar lepo dvigniti.takšne vsote brez garancije pošiljat v tujino ni smiselno in preveč rizično.
salve
Thrivial
Alfist
Alfist

Nateg. 99%.

lp
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Sicer na njihovi strani piše točno tako, kot ti je prodajalec napisal.

Ne vem, malo si perberi in odloči.

Link : http://www.escrow-europa.com/
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Thrivial
Alfist
Alfist

Simpl - odpisi mu, da prides v Italijo pogledat avto in ce bo ok, ga bos vzel. Ti bo njegov odziv hitro povedal koliko je ura... :wink:

lp
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

jst osebno bi se rajsi zapeljal v tujino do avta in se tem odlocil. pa nej je to kjerkoli :)
titibl
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

ja če ne ti ga naj pa on pripelje pokazat sej je tako ali tako to njegov namen.isti stroški pa še na boljšem je ker ne boš imel par dni se odločat ali bi avto vzel ali ne. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
tale človek je prava duša mal je takih ki bi ti pripeljali avto na dom pokazat :D
salve
Uporabniški avatar
crnogorac
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: KRŠKO
Kontakt:

titibl napisal/-a:ja če ne ti ga naj pa on pripelje pokazat sej je tako ali tako to njegov namen.isti stroški pa še na boljšem je ker ne boš imel par dni se odločat ali bi avto vzel ali ne. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
tale človek je prava duša mal je takih ki bi ti pripeljali avto na dom pokazat :D
ce je tako kot pravi titbl da pripelje domov auto potem je nekaj na temu ali pa tudi ne kot pravijo kolege . nisem pa na tekocem ce se lahko opravicim

crnogorac-krško
titibl
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

ja a si prečital-sej lepo piše v angleščini seveda da človek pripelje vozilo do kupca AMPAK SEVEDA ŠELE TAKRAT KO JE DENAR NAKAZAN NA ESCROW EUROPA.
mislim da je brezzveze tole sploh komentirat ker verjamem da ni tukaj na tem forumu človeka ki bi svojih teško prisluženih 3250 eur nakazal nekam brez garancije.
kot so že napisali pot pod noge in denar v žep seveda ga pa prej kontaktiraj pa boš videl kako stojijo stvari
salve
Uporabniški avatar
crnogorac
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: KRŠKO
Kontakt:

sorry titbli nisem vsega bral prevec za brat

crnogorac-krško
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Klasičen internetni nateg. Prijavi njegov naslov policiji. Sem slišal za ljudi, ki so s tem obogateli tudi pri nas.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
titibl
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

kdo pa pravi da je sploh dal pravi naslov.bojo še kar naprej nategovali.
salve
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Elektronski naslov... :roll:
Vse zvohajo prasci.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
titibl
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

ja po IP-ju je mogoče sam kdo se bo pa spuščal v to.
salve
Uporabniški avatar
luni
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor

Malo prevec paranojo zganjate tukaj. Escrow servisi so normalen nacin poslovanja povsod v razvitem svetu in so razviti ravno z namenom da se zasciti tako kupca kot prodajalca. Svoj escrow zelo uspesno fura tudi Ebay. Ce zadeva pri nas ni obicajna/poznana se ne pomeni da je nateg.

Drugo vprasanje pa je, ce je omenjeni Escrow Europa kredibilna sluzba ali neka nategunska varijanta. To pa se sam pozanimaj malo po internetu, ce najdes vec primerov kjer so ljudje ta servis uporabljali in je bilo vse ok, potem bi moralo biti kul. Ce pa je zadeva bolj kot ne anonimna oziroma ne najdes nobenih pricevanj, se ogni in pojdi avto ogledat/kupit osebno.

P.S.: Sem malce pogooglal in omenjeni escrow-europa.com priporoca oziroma podpira celo Ebay. Po moje te ne rabi skrbet da gre za nateg.
Zadnjič spremenil luni, dne Ne Jul 30, 2006 9:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori
  • Informacija