Podobno varianta je bila opisana na avtomobilizem.com. Nekdo je hotel kupiti nekega BMW-ja katerega je našel na mobile,de in porodajalec je pisal da prodaja prek mobile.de in naj njim kot za garancijo nakaže denar. Ko bo kupec dobil avto in bi bilo z njim vse OK naj bo to sporočil na mobile in potlej bi oni nakazali denar prodajalcu. Vendar je bil to prvovrsten nateg, saj se mobile.de ne ukvarja z ničimer drugim kot objavljanjem oglasov, podobno kot avto.net. Tako da pazljivo, so zelo iznajljivi, dobiš celo mail od mobile.de s podatki kam nakazat denar in vsa pojasnila. Seveda je to fake.....
mene samo zanima kdo ti garantira da si poslal denar na pravi in ne na neki kvazi račun.neka finančna firma je že lahko na dobrem glasu ampak prek interneta si z lahkoto odpreš račun na njihovo ime.pa adijo euri.
Garantira ti njihova spletna stran, preko katere opravis nakazilo. Saj ne nakazujes kesa na neko bancno stevilko, ki ti jo da prodajalec, ampak direktno preko spletnega vmesnika escrow europe. Mozno je, da te kdo phisha in di ta napacen link preko recimo emaila. Ampak ce gres na escrow-europa.com rocno in sledis tam objavljene postopku je denar varen.
Ce imam moznost stopit do prodajalca osebno in si ogledat vozilo ter mu placat na roko, potem ne. Ce pa kupujem nekaj kar si zelim iz tujine, potem pa ja in tudi ze sem. Jebiga, pac je nastopila doba globalnega kupovanja preko interneta. Razumem previdnost, ker nategi dejansko obstajajo in jih ni malo. Ampak da se tudi cisto legitimno, legalno in varno sklenit taksne posle, drugace trgovine sploh ne bi bilo, ane? In se mi zdi da s preveliko paranojo clovek se najbolj skoduje samemu sebi. Razumljivo je, da se prej o zadevi temeljito pozanimas, ampak da potem cvikas zaradi predsodkov in zaplankanosti pa se meni osebno zdi neumno.
ti dam čist prov.jst še nismm kupoval na takšen način tako da nisem ravno poklican za sodbo.pa vseeno dvom ostaja ker pač človek prevečkrat čuje razne natege ki se dogajajo prek neta.
ampak to je vse REKLA-KAZALA
Meni je to skrajno sumljivo, pa ne zaradi načina plačila oz. izvedbe transakcije, ampak zaradi možnosti pregleda vozila ki ti ga daje prodajalec - torej če se premisliš ga vrneš prodajalcu (in on plača stroške prevoza v obe smeri)??
Zdaj če to ni avto vreden vsaj 200.000 EUR, ne vidim v tem nobenega smisla, pa še takrat bi ti morda raje krili stroške prevoza "tebe" da si ogledaš avto na kraju.
Po drugi strani, kupovanje rabljenega avta brez ogleda...nima smisla, razen če ga nameravaš uporabiti za dele ali pa je cena res smešno nizka.
Že samo "skladiščenje" nevozne podrtije nekaj stane.
Ce pa kupujem nekaj kar si zelim iz tujine, potem pa ja in tudi ze sem. Jebiga, pac je nastopila doba globalnega kupovanja preko interneta. Razumem previdnost, ker nategi dejansko obstajajo in jih ni malo. Ampak da se tudi cisto legitimno, legalno in varno sklenit taksne posle, drugace trgovine sploh ne bi bilo, ane?
Problem je samo v tem, da je tale mejl prakticno copy/paste nategov, ki so se ze precej dogajali. Drugacen je samo v tem, da kupec ni v UK kot ponavadi, ampak v Italiji. Se en razlog vec, da se predlaga oseben kontakt in tocno vidi pri cem si...
NATEG 150%. Imam znanca, ki je bil tako naiven in vrgel stran par tisoč evrov. Ja, in še nekaj je. čim pišejo v lepi angleščini, potem to sigurno ni italijan! prav tako velja za nemčijo, kjer angleščina ne pride v poštev. Folk, ne biti tako naivni, pa nasedat takim lahkim foram!!!