Luminary izkušnje?!

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
madmax
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Postojna

Lejte, kar se teh uvoženih italijanskih avtov tiče je zadeva taka, teli italijanski auto dealerji poslujejo večinoma tako da če si stalna stranka in če jemleš večje količine avtov ti jih prodajo po smešnih cenah, ne me spraševat po keri logiki sam tako se dela! Te cene ko so pa po raznih oglasnikih pa pozabte, to je res sam za naivne janeze.
Npr. par dni nazaj sem pregledoval papirje od enih par alf pripeljanih iz italije 1.8 TS l.98 - 1.500€ , 1.9 jtd l.98 - 1.600€.....itd.
Sem samo debelo gledal, dokler mi ni šofer razložil da to je glih iz zgoraj napisanega razloga........stalne stranke, večje količine.....pa je!

Čudni so teli italijani! :oops:
"V svojem življenju sem veliko denarja porabil za alkohol in ženske, ostalo sem neumno zapravil!"
titibl
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

ja tud mi smo jih že vozli tk da je podatek o ceni tu nekje.ampak isto je tudi povsod drugod.v nemčiji se tudi prodajajo količinsko po smešni ceni ampak moraš bit njihova stalna stranka.
sicer niso bile alfe ampak vseeno poanta je ista.
salve
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Alfa sport napisal/-a: Ja seveda .... in svizec zavije čokolado.
Izmed vseh firm, ki uvažajo in vrtijo kilometrčke bo pa lu++++ry izjema.
Fantje ... slovencev je 2m italijanov je tolk samo v eni večji vasi ... in zdej bo en Nateg d.o.o. iz Ljubljane predmestje leve ulice "Roma" dobil boljšo ceno kot kakšen Italy diler, ki avtomobile kupuje na kile in ne na kose.
mislim, da si zgresil bistvo.
tuki se hoce samo razcistit ce so pri luminaryju res taki nategatorji kot se govori ali so cisto v redu prodajalci.
ne recem, da vrtenje kilometrov ni nateg ampak to je najmanj kjer te lahko nategnejo..
Slika
Uporabniški avatar
igi
Alfist
Alfist
Vozilo: Brera, bencin, ni več.
sedaj Giulietta 1.4 MA
po novem Giulietta 1.8 tbi Veloce

vrtenje kilometrov nazaj je v nemčiji kaznivo dejanje!
mislim da je zagrožena kazen do 2 leti zapora.
zato si ne upajo več to delati v nemčiji ampak hodijo na polsko, nizozemsko ali belgijo. ali pa prodajo v slovenijo pa naši zavrtijo kilometre nazaj.
5 min dela pa 50 eur pa 2000 eur več vreden avto
Thrivial
Alfist
Alfist

V Nemciji obstaja prodajna kategorija "nur fur export".

Mislim, da komentar ni potreben. Je pa res, da ce tam kupujes avto pri preverjeno OK dilerju in se osebno zapeljes do kaksnega Stuttgarta, dobis na listku napisano celotno zgodovino avtomobila - takorekoc do zadnje praske na parkiriscu. Seveda se pa tako dobro ohranjeni avtomobili ne dobijo za €1000... :P

lp
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

GTAm napisal/-a:Avtomobili, ki so bili poškodovani od toče so bili pripleljani iz Francija, samo za info.
In še to je bilo, da je prvotno posel organiziral nihče drug kot Avto Triglav.
Zakaj se je pa potem zadeva obrnila drugače pa ne bi razlagal; rezultat je bil pa to, da so avtomobili bili v Sloveniji, prodajal jih je Mlakar&Podgoršek, ki je kasneje (baje ravno zaradi tega) izgubil pogodbo za uradno prodajo Fiat, AR in Lancia.

Sem videl preveč takih "odličnih" avtomobilov pri raznih firmah, ki uvažajo, da me bo kdorkoli prepričal, da je to dober nakup. Žal ni.
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

igi napisal/-a:vrtenje kilometrov nazaj je v nemčiji kaznivo dejanje!
mislim da je zagrožena kazen do 2 leti zapora.
zato si ne upajo več to delati v nemčiji ampak hodijo na polsko, nizozemsko ali belgijo. ali pa prodajo v slovenijo pa naši zavrtijo kilometre nazaj.
5 min dela pa 50 eur pa 2000 eur več vreden avto
Preko interneta se dobi v prosti prodaji elektronska zadeva za manipuliranje s števci npr. za BMW. Pa sploh ni tko drago, da se ne bi splačalo že po prvi uporabi!
Malo iznajdljivosti pa poiščite.
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

mislim, da si zgresil bistvo.
tuki se hoce samo razcistit ce so pri luminaryju res taki nategatorji kot se govori ali so cisto v redu prodajalci.
ne recem, da vrtenje kilometrov ni nateg ampak to je najmanj kjer te lahko nategnejo..[/quote]

Itak se za vsak pleh najde kupec. Obstaja pregovor "nisem tako bogat, da bi kupoval poceni". Mislim, da sem vse povedal.
Drgač bi vam pa lahko naštel vsaj 10 firm iz okolice Ljubljane, ki počnejo kar se omenja. Vaša odločitev je itak odvisna od razpoložljivih financ.
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Alfa sport napisal/-a:
GTAm napisal/-a:Avtomobili, ki so bili poškodovani od toče so bili pripleljani iz Francija, samo za info.
Zakaj se je pa potem zadeva obrnila drugače pa ne bi razlagal; rezultat je bil pa to, da so avtomobili bili v Sloveniji, prodajal jih je Mlakar&Podgoršek, ki je kasneje (baje ravno zaradi tega) izgubil pogodbo za uradno prodajo Fiat, AR in Lancia.

Sem videl preveč takih "odličnih" avtomobilov pri raznih firmah, ki uvažajo, da me bo kdorkoli prepričal, da je to dober nakup. Žal ni.
Prvič, avtomobili so bili poškodovani v Franciji, nato odkupljeni v Belgijo in pripeljani v Slovenijo, tako da ima Bistri povsem prav in na tem področju dobro ve, o čem govori!

O organizaciji posla s strani Avto Triglava: seveda so vedeli za večjo količino nadvse ugodnih "toča vozil", vendar so se bali samih sebe. Zakaj? Bali so se, da si bodo s temi "kilometro zero" vozili zbili prodajo novih vozil in so odstopili od posla (čemur jaz ne rečem organizacija posla). Kaj se je zgodilo? Prodajo novih vozil so jim omenjeni avti, poškodovani od toče, dejansko zbili, le da so oni imeli od tega, hmmm, nič. Ja, tudi to je res, Mlakar je nato izgubil koncesijo FLAR, kot največji diler že večkrat omenjenih vozil. Sicer je bilo prodajalcev teh vozil kar nekaj, eden večji, kot omenjeno, Mlakar, še eden večji na Štajerskem ter precej manjših s po 10-15 vozili v Ljubljani in okolici ter v Novem mestu.

Sedaj pa k bistvu. Slučajno so mi znane prav vse cenovne podrobnosti tega posla in lahko potrdim, da so se vozila prodajala (popravljena, ne zbuškana od toče) za približno 15-20% ceneje (in tudi več), kot nova vozila na AT. Vendar se je kljub temu na enem avtu zaslužilo povprečno dober slovenski milijon, ki so si ga razdelili belgijski kupec (tisti, ki je avtomobile kupil iz Francije), slovenski posrednik pri uvozu ter končno prodajalec v Sloveniji (alias Mlakar). Ja, čeprav je bil kupec Janez iz Butal, kot je nekdo omenil, je dobil zelo dobro, pravzaprav izjemno konkurenčno ceno. Stvar je samo v številu vozil, ki jih je bilo natanko 322. Če se kupi, denimo, takšna količina vozil letno, ima tako Janez iz Butal, kot Hans iz Stuttgarta in tudi kaki Vaclav iz Slovaške dobro ceno!! Če pa gledate cene na mobile.de, pa vam seveda ni nič jasno. Kontaktirajte dilerja, delajte kako leto, leto in pol za največ 1.000EUR po avtu, potem ste stalna stranka in posel se lahko začne.

Pa še nekaj: vse to ne spremeni bistva, da marsikdo tudi vrti kilometre, tako in drugače "šminka" avtomobile in, po domače povedano, na suho nateguje. Da pa bi bil med temi tudi omenjeni Luminary, pa ne morem ne potrditi ne ovreči - tako, kot to ne more nihče izmed vas (vsaj po do sedaj napisanih postih). Da pa se lahko dobi konkreten količinski popust tudi na zelo solidnih in celo odličnih avtomobilih, to pa lahko zagotovim.
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Jaz že nekaj časa iščem eno "novo" alfico zame.....156 SW - facelift in sem bil tudi že kakih trikrat pri Luminary. Nekdo je napisal da imajo pri njih vsi avti pobarvan prednji konc - odbijač. Mogoče katera res, ampak vsaj za tiste štiri ali pet ( 156 SW ) ki sem jih jaz gledal si upam trdit da ni bilo spredaj nič barvano, tudi zato ker so bile ene kar precej "speskane" od kamenčkov. Res da niso vse tako super kot zgledajo na slikah ( dve so imele počeno prednjo šipo, ena meglenko, ... ) ampak so mi fantje pri Luminary-ju zagotovili da to oni vse poštimajo prej ko dajo avto iz rok......ko se pač stranka odloči da ga vzame. Meni osebno je tako bolj prav, kot pa da bi že prej vse poštimali, zamenjali, poštrihali in bi zgledal avto kot nov, potem bi pa čez čas ugotovil da je bilo nekaj barvano, drugo menjano in bi že bil prepričan da je bil sigurno totalka razsut. Tudi ko odpreš havbo, mogoče ni najlepše videt motor umazan od prahu, od soli......ampak tako imaš vsaj realno sliko. Ko sem šel gledat eno alfico tle na primorski konc, je mela tako čist motor da bi lahko jedel na njem. So mi rekli da so glih nekeaj popravljali in da so ga zato oprali :doubt: Mogoče......kaj pa če je bil motor totalno zasran z oljem in so ga oprali zaradi tega :?:
Nekdo je napisal tudi da so pri veliko avtih menjali volan in prestavno ročico.........ne vem če je v to prepričan ker je videl veliko alfic z usnjenimi sedeži, ki pa so imele "plastičen" volan in ročico. No, tudi jaz sem mislil tako, ker kolikor vem če si vzel usnjene sedeže, si avtomatsko dobil tudi usnjen voaln in ročico. En kolega se je pozanimal pri znancu v Italiji, kateri mu je potrdil da za nekatere trge ( med njimi tudi Belgijski ) to ni veljalo in če si hotel tudi usnjen volan si moral tudi to doplačat. Tako informacijo sem dobil jaz in samo posredujem naprej.
Kar se pa kilometrov tiče je pa tudi meni malo sumljivo da imajo vse nekje med 70k in 100k. Oni pravijo da pač uvažajo samo avte ( vsaj alfe, za druge nisem spraševal in ne vem koliko km imajo ) ki imajo med 60.000 in 100.000 in da take jim ta diler v Belgiji rihta. Zdaj pa, ali vrtijo oni km nazaj, ali jih ta diler, ali pa so realni ne morem vedet in tudi bi verjetno kar težko zvedel. Kot mi je rekel lastnik enega AR servisa (kateri je tudi na tem forumu kar priljubljen kolikor sem zasledil :D ) da če je km prevrtel en amater, da se da ugotovit, če pa je to delal "mojster" je pa to nemogoče.........tako da pusti se presenetiti :mrgreen:

Mogoče bom tudi jaz eden izmed bodočih kupcev alfice pri Luminary, če pa se bom z nakupom opekel, bodo to sigurno izvedli vsi daleč naokrog in jaz se bom pa tolažil s tem da vsaka šola nekaj stane. Če pa bi se izkazalo da je bil to odličen nakup sem prepričan da bi ob prvi priliki ko bi šel v LJ, fantje dobili gajbo pira :mrgreen:

Verjetno bom o poteku dogodkov še poročal, saj upam da bo v roku enega meseca nova alfica pri hiši.............je že čas :mrgreen:

Če pa ima še kdo kakšno izkušnjo z njimi......dobro ali slabo naj prosim napiše. Samo bi bilo fajn, da res tisti ki so kupili avto pri njih ali pa mogoče kak njihov sorodnik, prijatelj..... Ker tisto: "po mojem....", "sem slišal pravit....." in podobno ne pomaga nobenemu, še najmanj pa potencialnemu kupcu ki je potem še bolj v dvomih :?: :?: :?:
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

GTA lover napisal/-a:
Alfa sport napisal/-a:

Prvič, avtomobili so bili poškodovani v Franciji, nato odkupljeni v Belgijo in pripeljani v Slovenijo, tako da ima Bistri povsem prav in na tem področju dobro ve, o čem govori!

O organizaciji posla s strani Avto Triglava: seveda so vedeli za večjo količino nadvse ugodnih "toča vozil", vendar so se bali samih sebe. Zakaj? Bali so se, da si bodo s temi "kilometro zero" vozili zbili prodajo novih vozil in so odstopili od posla (čemur jaz ne rečem organizacija posla). Kaj se je zgodilo? Prodajo novih vozil so jim omenjeni avti, poškodovani od toče, dejansko zbili, le da so oni imeli od tega, hmmm, nič. Ja, tudi to je res, Mlakar je nato izgubil koncesijo FLAR, kot največji diler že večkrat omenjenih vozil. Sicer je bilo prodajalcev teh vozil kar nekaj, eden večji, kot omenjeno, Mlakar, še eden večji na Štajerskem ter precej manjših s po 10-15 vozili v Ljubljani in okolici ter v Novem mestu.

Sedaj pa k bistvu. Slučajno so mi znane prav vse cenovne podrobnosti tega posla in lahko potrdim, da so se vozila prodajala (popravljena, ne zbuškana od toče) za približno 15-20% ceneje (in tudi več), kot nova vozila na AT. Vendar se je kljub temu na enem avtu zaslužilo povprečno dober slovenski milijon, ki so si ga razdelili belgijski kupec (tisti, ki je avtomobile kupil iz Francije), slovenski posrednik pri uvozu ter končno prodajalec v Sloveniji (alias Mlakar). Ja, čeprav je bil kupec Janez iz Butal, kot je nekdo omenil, je dobil zelo dobro, pravzaprav izjemno konkurenčno ceno. Stvar je samo v številu vozil, ki jih je bilo natanko 322. Če se kupi, denimo, takšna količina vozil letno, ima tako Janez iz Butal, kot Hans iz Stuttgarta in tudi kaki Vaclav iz Slovaške dobro ceno!! Če pa gledate cene na mobile.de, pa vam seveda ni nič jasno. Kontaktirajte dilerja, delajte kako leto, leto in pol za največ 1.000EUR po avtu, potem ste stalna stranka in posel se lahko začne.

Pa še nekaj: vse to ne spremeni bistva, da marsikdo tudi vrti kilometre, tako in drugače "šminka" avtomobile in, po domače povedano, na suho nateguje. Da pa bi bil med temi tudi omenjeni Luminary, pa ne morem ne potrditi ne ovreči - tako, kot to ne more nihče izmed vas (vsaj po do sedaj napisanih postih). Da pa se lahko dobi konkreten količinski popust tudi na zelo solidnih in celo odličnih avtomobilih, to pa lahko zagotovim.
Zanimivo.
Avto ki je štrihan ki ima zvrtene km je po novih merilih soliden in celo odličen avtomobil.
Evo ti tri primere (z njimi sem imel opravka točno 3x) za omenjeno firmo:
1. Avto uvoz iz Italije, v blatniku zalakirana dlaka dolga 3 cm ... srebrna alfa 166. Avto seveda sploh ni bil štrihan.
2. temno plava 166 odlično ohranjena, a po 100% kanalih izvem da je bil testni avto pri enem izmed dilerjev v sloveniji. Na silo pokrpan.
3. za eno 166 so mi še sami po telefonu rekli, da je v slabem stanju in da je brezveze da sploh hodim ... zakaj jo potem sploh prodajajo oz. so jo sploh pripeljali iz uvoza.

Matr.... to so pa res odlični avtomobili. Taki, da se človk ker slabo počut, ker ni takoj zagrabu posla.
Vsi tisti, ki so in poskušajo delovati pošteno so že propadli, ostali so samo taki o katerih govorimo.
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Alfa sport napisal/-a: Zanimivo.
Avto ki je štrihan ki ima zvrtene km je po novih merilih soliden in celo odličen avtomobil.
Evo ti tri primere (z njimi sem imel opravka točno 3x) za omenjeno firmo:
1. Avto uvoz iz Italije, v blatniku zalakirana dlaka dolga 3 cm ... srebrna alfa 166. Avto seveda sploh ni bil štrihan.
2. temno plava 166 odlično ohranjena, a po 100% kanalih izvem da je bil testni avto pri enem izmed dilerjev v sloveniji. Na silo pokrpan.
3. za eno 166 so mi še sami po telefonu rekli, da je v slabem stanju in da je brezveze da sploh hodim ... zakaj jo potem sploh prodajajo oz. so jo sploh pripeljali iz uvoza.

Matr.... to so pa res odlični avtomobili. Taki, da se človk ker slabo počut, ker ni takoj zagrabu posla.
Vsi tisti, ki so in poskušajo delovati pošteno so že propadli, ostali so samo taki o katerih govorimo.
Nisem rekel, da je štrihan in zavrten avto odličen, ne vem kje si to prebral.
1. Sploh ni rečeno da je bil štrihan, Italijani (ker si sam tak poznavalec, to gotovo veš) ne veljajo za najbolj natančne. Na lastne oči sem videl že kar nekaj NOVIH alf in predvsem fiatov, za katere bi dal roko v ogenj, da so bili barvani.
2. Odlično ohranjena - na silo pokrpan. The point of this sentence would be?
3. Dostikrat se zgodi, da naročiš pri nekem dilerju reciva 15 avtov in ko se cenkata za ceno, ti diler reče OK, dam ti teh 15 avtov za ta denar, ampak zraven moraš vzeti še en avto. No, tisti avto je ponavadi tipa Alfa 166 3.0 CAE, prevoženih 232.000km, dvakrat zaletena in ne preveč dobro popravljena. Na tak način se nekdo pač znebi avtomobila, ki ga ne more prodati, "Janez iz Butal" pa ga kupi, ker se mu to še vedno izplača, glede na ceno ostalih vozil, ki si jo je s tem priboril.

Še enkrat naj povem, da ne hvalim Luminaryja, niti ga ne grajam. Navedel sem svoje izkušnje z njim (ki so izključno dobre), ostala debata pa je zašla v druge vode, kjer sem slučajno precej domač in se mi zdijo neumna določena natolcevanja.
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Dokler bojo ovce mislile da ce ma avto 200k/km da je za na odpad se bojo stevci nazaj vrtel.

Z Luminaryjem mam pa dobre izkusnje.
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

LaserJaMM napisal/-a:Dokler bojo ovce mislile da ce ma avto 200k/km da je za na odpad se bojo stevci nazaj vrtel.

Word. Janez iz Butal pač raje kupi sumljiv avto z 72.000km kot redno vzdrževan avto od 1. lastnika s servisno knjigo in z 200.000km. Trg ustvarjamo kupci.
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

GTA lover napisal/-a:
LaserJaMM napisal/-a:Dokler bojo ovce mislile da ce ma avto 200k/km da je za na odpad se bojo stevci nazaj vrtel.

Word. Janez iz Butal pač raje kupi sumljiv avto z 72.000km kot redno vzdrževan avto od 1. lastnika s servisno knjigo in z 200.000km. Trg ustvarjamo kupci.
Točno tako. In na tako vižo špilajo taki trgovci.

P.S.1: Point tistega je da ti itak vsi sadijo rože, če se pa vsaj malo spoznaš na avtomobile takoj vidiš ali je avto podrtija. Skratka g.X pri omenjeni firmi mi je sadil rože, avto je bil pa površinsko lep, detajli so ga pa izdali.
P.S.2: Pa še en trik na katerem večina pade. Mislim, da imajo vsi ki se ukvarjajo resno z rabljenimi avtomobili tudi merilnik debeline laka. Če je avto "čist" bi ga šel vsak trgovec mirne vesti preverit vpričo potencialnega kupca. To se mi je zgodilo samo v enem primeru; vsi ostali so raje rekli da ga nimajo. Ergo ... "nekaj smrdi". Dvomim, da so bili toliko nezainteresirani, da se jim ni dalo stopiti po omenjeni merilnik.
P.S.3: The end.
Odgovori
  • Informacija