Jaz že nekaj časa iščem eno "novo" alfico zame.....156 SW - facelift in sem bil tudi že kakih trikrat pri Luminary. Nekdo je napisal da imajo pri njih vsi avti pobarvan prednji konc - odbijač. Mogoče katera res, ampak vsaj za tiste štiri ali pet ( 156 SW ) ki sem jih jaz gledal si upam trdit da ni bilo spredaj nič barvano, tudi zato ker so bile ene kar precej "speskane" od kamenčkov. Res da niso vse tako super kot zgledajo na slikah ( dve so imele počeno prednjo šipo, ena meglenko, ... ) ampak so mi fantje pri Luminary-ju zagotovili da to oni vse poštimajo prej ko dajo avto iz rok......ko se pač stranka odloči da ga vzame. Meni osebno je tako bolj prav, kot pa da bi že prej vse poštimali, zamenjali, poštrihali in bi zgledal avto kot nov, potem bi pa čez čas ugotovil da je bilo nekaj barvano, drugo menjano in bi že bil prepričan da je bil sigurno totalka razsut. Tudi ko odpreš havbo, mogoče ni najlepše videt motor umazan od prahu, od soli......ampak tako imaš vsaj realno sliko. Ko sem šel gledat eno alfico tle na primorski konc, je mela tako čist motor da bi lahko jedel na njem. So mi rekli da so glih nekeaj popravljali in da so ga zato oprali

Mogoče......kaj pa če je bil motor totalno zasran z oljem in so ga oprali zaradi tega
Nekdo je napisal tudi da so pri veliko avtih menjali volan in prestavno ročico.........ne vem če je v to prepričan ker je videl veliko alfic z usnjenimi sedeži, ki pa so imele "plastičen" volan in ročico. No, tudi jaz sem mislil tako, ker kolikor vem če si vzel usnjene sedeže, si avtomatsko dobil tudi usnjen voaln in ročico. En kolega se je pozanimal pri znancu v Italiji, kateri mu je potrdil da za nekatere trge ( med njimi tudi Belgijski ) to ni veljalo in če si hotel tudi usnjen volan si moral tudi to doplačat. Tako informacijo sem dobil jaz in samo posredujem naprej.
Kar se pa kilometrov tiče je pa tudi meni malo sumljivo da imajo vse nekje med 70k in 100k. Oni pravijo da pač uvažajo samo avte ( vsaj alfe, za druge nisem spraševal in ne vem koliko km imajo ) ki imajo med 60.000 in 100.000 in da take jim ta diler v Belgiji rihta. Zdaj pa, ali vrtijo oni km nazaj, ali jih ta diler, ali pa so realni ne morem vedet in tudi bi verjetno kar težko zvedel. Kot mi je rekel lastnik enega AR servisa (kateri je tudi na tem forumu kar priljubljen kolikor sem zasledil

) da če je km prevrtel en amater, da se da ugotovit, če pa je to delal "mojster" je pa to nemogoče.........tako da pusti se presenetiti
Mogoče bom tudi jaz eden izmed bodočih kupcev alfice pri Luminary, če pa se bom z nakupom opekel, bodo to sigurno izvedli vsi daleč naokrog in jaz se bom pa tolažil s tem da vsaka šola nekaj stane. Če pa bi se izkazalo da je bil to odličen nakup sem prepričan da bi ob prvi priliki ko bi šel v LJ, fantje dobili gajbo pira
Verjetno bom o poteku dogodkov še poročal, saj upam da bo v roku enega meseca nova alfica pri hiši.............je že čas
Če pa ima še kdo kakšno izkušnjo z njimi......dobro ali slabo naj prosim napiše. Samo bi bilo fajn, da res tisti ki so kupili avto pri njih ali pa mogoče kak njihov sorodnik, prijatelj..... Ker tisto: "po mojem....", "sem slišal pravit....." in podobno ne pomaga nobenemu, še najmanj pa potencialnemu kupcu ki je potem še bolj v dvomih