Rdeča barva

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
titibl
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

zanima me s čem najlažje in najceneje kolikortoliko obnovim zbledeno rdečo barvo vozila.zanima kateri izdelek in način.žal sem bolj slabo pri tem in me zanima ker bi naredil najraje sam.hvala
salve
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

en nacin je matiranje laka in ponovno lakiranje ampak je drago. je pa dolgorocno.
drugi nacin je top-finish in njihove usluge ki tudi niso poceni.
tretji pa da spoliras sam.
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Jaz sem za mojo nabavil Sonax-Polirna krema ( rdeča škatla ). Dobiš jo na Petrolu in cena je cca. 2.700 sit, al nekej takega. Je namenjena za nove in rahlo mat, za navadne in metalik lake. Najbolj se mi pa dopade ker ne pušča belih sledi na gumi okrog vrat in šip. Sicer me še čaka poliranje, sem jo pa preizkusil na enem delu in zgleda odlično.

Škatla je pa taka........samo da piše v SLO SONAX POLIRNA KREMA.

Slika
Uporabniški avatar
darkoper
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Ljubljana

Pripomnil bi samo to, da bo učinek poliranja kratkotrajen še posebno, če avto pereš v avtopralnici.
LP
andrejk
Alfist
Alfist

Zbledela barva je posledica oksidiranega zgornjega sloja laka, kar se da s polirno pasto lepo obnoviti. Ali bo učinek dolgotrajen pa je odvisno od tega, kako poškodovan je lak, pa tudi od tega, kje boš avto pral, kot je že nekdo napisal. Pri bolj poškodovanih lakih je potrebno večkratno poliranje, najprej z bolj grobo, nato finejšo pasto.

Priporočam, da poskusiš s sonaxom ali turtle wax-om. Avto mora biti dobro opran in POSUŠEN, poliraj vedno, ko je površina hladna, in nikakor ne na soncu. Z mehko krpo ali gobico naneseš tanek sloj politure in počakaš kako minuto, da se posuši, nato z drugo krpo poliraš krožno ali v smeri gibanja vetra po površini, do sijaja. Poliraj le en del avta naenkrat (npr. vrata); ko končaš, začni z naslednjim delom.
Uporabniški avatar
matej146
Alfist
Alfist

darkoper napisal/-a:Pripomnil bi samo to, da bo učinek poliranja kratkotrajen še posebno, če avto pereš v avtopralnici.
LP
Pred kratkim sem tut poliral s to pasto, pa je zgledal fajn. Po pranju al pa če te večkrat dobi dež pa površina ni več tako gladka, vendar se še sveti!
Priporočeno je dvakrat na leto spolirat.
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

sonax v modri tubi.. za mocno preparele lake.. stevilka 3.. cena tm 3 jurje.. ce hocs mal bolso zadevo pa pripravi cca 15 jurjou in kupi od 3M polirno pasto. in sicr grobo in fino poliranje.. obe tubi.. avto se bo svetil kot nov ce ga bos poliral z masino. polirsno sredstvo je pa zelo obstojno neglede na pranje avtomobila.. na 3M zaprisega marsikateri avtolicar.

LP
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Tist k pa ve kva je dobr pa uporablja Menzerno :)
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Če misliš samo povrnit lesk, bo šlo z različnimi stvarmi kot so napisali ostali, če te pa moti, da imaš nekje rdečo (boki) drugje pa vijolično (streha) pa ni varjante spravit vijolično v "original" rdečo!
Jaz sem prebarval celo in je ponovno kot iz fabrike! :mrgreen:

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
rapbit
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: lublana trnovo

alro napisal/-a:Jaz sem za mojo nabavil Sonax-Polirna krema ( rdeča škatla ). Dobiš jo na Petrolu in cena je cca. 2.700 sit, al nekej takega. Je namenjena za nove in rahlo mat, za navadne in metalik lake. Najbolj se mi pa dopade ker ne pušča belih sledi na gumi okrog vrat in šip. Sicer me še čaka poliranje, sem jo pa preizkusil na enem delu in zgleda odlično.

ta stvarca je res uredu... priprave na toti rejli so stekle pod učinkom tega proizvoda pr men:) :D
kupt jo pjd pa u copexa k je 2300...
Uporabniški avatar
luni
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor

Alfista napisal/-a:Če misliš samo povrnit lesk, bo šlo z različnimi stvarmi kot so napisali ostali, če te pa moti, da imaš nekje rdečo (boki) drugje pa vijolično (streha) pa ni varjante spravit vijolično v "original" rdečo!
Jaz sem prebarval celo in je ponovno kot iz fabrike! :mrgreen:

Ciao Alfista :mrgreen:
da se da, samo pravo tehniko je potrebno imet... pa seveda prave izdelke

kot pravi laser, menzera je tisto pravo... najprej en kompound da zravna lak in odstrani zgornji spraskani del, potem polirno sredstvo da spolira mikropraskice od kompounda, potem se loscilo za pravi lesk, na koncu pa vse skupaj zapecatis s sealerjem in povrhu se voskas... avto izgleda kot nov, ce praske niso prebile laka, v nasprotnem primeru ti pomaga samo licar

je pa res, da vecina pri nas niti ne loci politure od voska, in se niti ne zaveda, koliko znanja, casa in nenavsezadnje denarja je potrebno vloziti v poliranje vozila, tako da se tega lotevat na lastno roko je bolj tako tako... najbolje peljat k enem postenem profiju, samo ne potem pricakovat da bos dal deset ali dvajset jurjev
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

rapbit napisal/-a:
alro napisal/-a:Jaz sem za mojo nabavil Sonax-Polirna krema ( rdeča škatla ). Dobiš jo na Petrolu in cena je cca. 2.700 sit, al nekej takega. Je namenjena za nove in rahlo mat, za navadne in metalik lake. Najbolj se mi pa dopade ker ne pušča belih sledi na gumi okrog vrat in šip. Sicer me še čaka poliranje, sem jo pa preizkusil na enem delu in zgleda odlično.

ta stvarca je res uredu... priprave na toti rejli so stekle pod učinkom tega proizvoda pr men:) :D
V leclerku 1750 sit...
rapbit
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: lublana trnovo

hvala :wink:
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Miholl napisal/-a:
rapbit napisal/-a:

V leclerku 1750 sit...
Žal tle okrog ni ne enga ne drugega :doubt: je pa res da nisem gledal še kje okrog kolko so cene in sem pač na Petrolu vzel ko sem videl da majo. Bom vedel za drugič :mrgreen:
Uporabniški avatar
gapi
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: ljubljana

Manzerna je super zadeva ,samo meni je bol pri srcu 3m.Kar se tiče grobe (bele)paste,je 3m bol groba od manzerne katera naj bi delovala na toplotni učinek,usaj tako je bilo ko so nam v službi predstavljali manzerno.Je pa res da ma manzerna kar se zaščite tiče 3 različne (vosek,silikon,glass),najkvalitetnejša pa je teflinska zaščita ki je pa baje ne prodajajo .
Odgovori
  • Informacija