Luminary izkušnje?!

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
quattro
Alfa Junior
Alfa Junior

moj je definitivno bil uvozen iz italije, ker ima tony fassina nalepko gor. in racun je italijanski.

aja, da omenim se to, da sem na homologacijskem kartoncku imel gor enih 6 dimenzij kaljesov. kdor gleda za kakimi litkami lahko vzame lih kar hoce ocitno:)
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Ena opazka, katero sem opazil pri večini avtomobilov, ki so jih v Luminary ravno dobili v prodajo in še niso "polišpani". Večina jih ima razdrto armaturo pred sovoznikom in vidi se par kablov, ti kabli so ponavadi za priklop na računalnik. Zdej kaj naj bi oni s temi kabli počeli pa ne vem in tudi ne bom in tudi raje ne razmišljam o tem. Diši mi pa saj veste po čem, zdej pa dokažite :doubt:
Meddrugim bi lahko malce popravili svoj odnos, komaj da izvlečeš koliko stane kak avto in da dobiš osnovne informacije o avtomobilu. Te informacije (cena, letnik, motor, oprema, št. prevoženih km )morajo imeti vsi prodajalci avtomobilov napisane na samih avtomobilih. Do sedaj sem enkrat naletel, da so me prijazno postregli, drugače pa bolj kot ne žalost.

Splošni vtis, kaj pa vem....včasih si mislim saj niso slabi, vendar ko pridem tja in ne dobim nobenih povratnih informacij me vse mine, kljub temu da imajo ene par avtomobilov zelo lepih...nekako me nekaj ne prepriča....malo preveč dvomov...če bi bil odnos taprav, bi imel tudi mnenje drugačno...

Lp

Lp
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Foggy napisal/-a:Ena opazka, katero sem opazil pri večini avtomobilov, ki so jih v Luminary ravno dobili v prodajo in še niso "polišpani". Večina jih ima razdrto armaturo pred sovoznikom in vidi se par kablov, ti kabli so ponavadi za priklop na računalnik. Zdej kaj naj bi oni s temi kabli počeli pa ne vem in tudi ne bom in tudi raje ne razmišljam o tem. Diši mi pa saj veste po čem, zdej pa dokažite :doubt:
Meddrugim bi lahko malce popravili svoj odnos, komaj da izvlečeš koliko stane kak avto in da dobiš osnovne informacije o avtomobilu. Te informacije (cena, letnik, motor, oprema, št. prevoženih km )morajo imeti vsi prodajalci avtomobilov napisane na samih avtomobilih. Do sedaj sem enkrat naletel, da so me prijazno postregli, drugače pa bolj kot ne žalost.

Splošni vtis, kaj pa vem....včasih si mislim saj niso slabi, vendar ko pridem tja in ne dobim nobenih povratnih informacij me vse mine, kljub temu da imajo ene par avtomobilov zelo lepih...nekako me nekaj ne prepriča....malo preveč dvomov...če bi bil odnos taprav, bi imel tudi mnenje drugačno...

Lp

Lp
Pomeni da vrtijo kilometre nazaj. Če si pozoren pri določenih še opaziš, da niso lepo sestavljene armature nazaj.
Pa tudi pretirano niso dobri pri tem saj se pri večini da to takoj preverit in se vidi, da so bili kilometri vrteni nazaj, tudi po 100k km.

Glede na to, da doma stoji avto, ki je imel okoli 90k km manj na stevcu, kot jih je v resnici prevozil ne govorim na pamet. Sicer avti sami niso slabi, uvoženi iz belgije in večina kilometrov je potovalnih, sploh na JTD-jih se ne poznajo. Se pa poznajo kilometri kaj hitro na podvozju. Nauk zgodbe, 99% avtov tam ima ponarejene kilometre, avti pa so drugače lepi le pred nakupom vsekakor preverite podvozje. S prodajalci se da vse zmenit, tudi če bi radi avto peljali na ogled k mehaniku po lastni izbiri.

Po eni strani jih razumem saj je na našem ozkoglednem in zaplankanem trgu težko prodat avto z več kot 100k km kaj šele kaj več kot 150, pa čeprav je avto v odličnem stanju, redno servisiran in lepo vzdrževan ter je praktično v vseh pogledih skoraj nov. Po drugi strani pa jim je za zamerit, da tudi ko jim rečeš "samo zanima me koliko jih realno ima", še vedno trdijo da je cifra na števcu prava. Nekdo, ki avtomobile pozna ob tem kaj hitro dobi občutek, da se delajo norca iz njega.
Emperor of The Dark Realm
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Vrtenje kilometrov niti ni majhen prekršek, ponarejena servisna knjižica pa tudi ne. Tudi v Sloveniji je inšpekcija zaprla prodajalno vozil, ker se je nekaj strank pritožilo zaradi vrtenja km, kar so ugotovili v centralnem računalniku pri uvozniku dotične znamke. Recimo pri Autocommercu, vam lahko preverijo pristnost kilometrov, če so bili srevisi delani pri pooblaščenih serviserjih, saj so vsi servisi na področju EU vnešeni v centralni računalnik. Res je da danes avto zdrži veliko km, vendar če imaš prevrtene kilometre in nevedoč zamudiš servisni interval za menjavo jermenov, pa ni lepa stvar.

Lp
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Nažalost tudi v današnjem času velja pravilo, da ko kupiš rabljen avto najprej narediš veliki servis, da potem lahko mirno spiš.

Na poštenost prodajalcev, posrednikov ali fizičnih oseb se nažalost ni za zanašat.

Vržt v kupljen rabljen avto še nadaljnih 200 tisočakov, da bo normalno delal je tako stalnica in popolnoma "normalna" praksa
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

SHadowX napisal/-a:Po drugi strani pa jim je za zamerit, da tudi ko jim rečeš "samo zanima me koliko jih realno ima", še vedno trdijo da je cifra na števcu prava. Nekdo, ki avtomobile pozna ob tem kaj hitro dobi občutek, da se delajo norca iz njega.
ce si preprican, da so kilometri prevrteni, prodajalec pa ti trdi nasprotno, se pac obrnes in gres k drugam. se bo ze nasla lepa alfa ter normalen prodajalec. konec koncev bo on na slabsem, ne ti.
Slika
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Ja sej se obrneš, sam nikjer druge ne dobiš avta, ki ga iščeš za tako nizko ceno, a ne Foggy :wink:
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

sleby napisal/-a:
SHadowX napisal/-a:Po drugi strani pa jim je za zamerit, da tudi ko jim rečeš "samo zanima me koliko jih realno ima", še vedno trdijo da je cifra na števcu prava. Nekdo, ki avtomobile pozna ob tem kaj hitro dobi občutek, da se delajo norca iz njega.
ce si preprican, da so kilometri prevrteni, prodajalec pa ti trdi nasprotno, se pac obrnes in gres k drugam. se bo ze nasla lepa alfa ter normalen prodajalec. konec koncev bo on na slabsem, ne ti.
Dejansko ni tako, verjetno se nisi kupoval 156 JTD, če bi, bi ti bilo kaj hitro jasno, da kljub temu, da moraš na avto dat še 200k se bolj splača kot podrtije, ki jih prodajajo drugje z manj opreme. Privatnih prodajalcev, ki so avte kupili pri nas pa skoraj ni, tisti avti se prodajo skoraj izključno po poznanstvih. Če ti uspe spustit ceno, toliko, da pokriješ vsaj del stvari, ki jih je na avtu za postorit je še vedno bolje, kot če kupuješ "brezhiben" avto.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

GTAm napisal/-a:Ja sej se obrneš, sam nikjer druge ne dobiš avta, ki ga iščeš za tako nizko ceno, a ne Foggy :wink:
V Luminary do sedaj tudi nisem zasledil nobene alfe ki bi mi po motorni plati ustrezala, tako da do podrobnega pogleda nisem niti prišel. Drugače pa ma Luminary kar visoke cene, ne vem od kje tebi nizke??? Imajo samo dizle, katerega pa žal za noben denar ne maram.
Ne vem od kje ti ideja, da iščem poceni avto, kakor gledam se cene 147 začnejo pri 1.6 mio in jaz sem pripravljen dati za avto do 2,2 mio. Tukaj je veliko maneverskega prostora. 3 mio za skoraj 5 let staro 147 2.0 kakor svojo ceniš je pa zelo veliko pa kakorkoli vzameš :wink: Po taki ceni se bi prodajala zagotovo tako dolgo kot AR 164TB od Dragota :wink:

Lp
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hja, to je tako kot je shadow prej napisal, avtov, ki so kupljeni v sloveniji, z tako opremo, z tako malo km, ne samo, da jih praktično ni, si upam trditi da podobne ne boš dobil. Se pa vi lahko strinjamo, da cene na avtonetu niso ravno nek zgled realnosti ravno zaradi sivega uvoza. Če malo pogledaš po nemčiji in italiji vidiš, da se podobni avti prodajajo po neki taki ceni.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

147 2.0TS so v Nemčiji od 8.000,00 EUR pa do 10.000,00 EUR letnik 02. Cene pa postavlja trg in tudi če je avto več kot odličen, se ga zelo težko proda nad tržno ceno. Na žalost je tako....
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Lej sej jaz ti želim, da bi si dobil eno lepo (lol kako se to sliši :lol: ), samo pač tako je. Več ali manj se pri nas taki avti prodajajo iz uvoza...
Drugače pa moje uradno ni naprodaj, tudi, če se najde slučajno kupec, ne gre od mene dokler nimam jaz zrihtanega drugega avta. Ki pa mora spet ustrezati mojim normativom :D :D

No pa še nekaj avtov v nemčiji, ki so nekako primerljivi z mojim, da ne bom nakladal kake so cene:

http://www.autoscout24.de/home/index/de ... berschrift

Samo za primer...
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

GTAm napisal/-a:Hja, to je tako kot je shadow prej napisal, avtov, ki so kupljeni v sloveniji, z tako opremo, z tako malo km, ne samo, da jih praktično ni, si upam trditi da podobne ne boš dobil. Se pa vi lahko strinjamo, da cene na avtonetu niso ravno nek zgled realnosti ravno zaradi sivega uvoza. Če malo pogledaš po nemčiji in italiji vidiš, da se podobni avti prodajajo po neki taki ceni.
-zato jaz svoje več ne prodajam,ker za tako ceno uvoženih z dvomljivo preteklostjo,jaz svoje NE DAM
andrejk
Alfist
Alfist

Ni problem pri nas v tem, da so (alfe JTD) uvožene, problem je v tem, da so uvožene tiste z dna cenovne lestvice v tujini. Če pogledate autoscout ali mobile.de je pri avtih istega letnika precej širok razpon. Tisti cenejši so cenejši iz razloga: ali zaradi velikega števila prevoženih km, ali pa zaradi kakšne okvare (ali pa oboje).

In pri takšnih avtomobilih se najlaže ustvari profit. Kilometre nazaj, avto v poliranje in štrihanje prednjega odbijača, pa izgleda kot nov (no, vsaj do podrobnejšega pregleda -- poglejte samo luminarijeve oglase). Cene JTDjev pri nas so tam nekje v spodnji polovici oziroma sredini ranga v tujini. Zakaj tako nizke, če pa morajo dealerji pokriti strošek prevoza, davka, homologacije...? Zato, ker so bili kupljeni še precej ceneje. Strošek razlike se nekje pokrije, in ta nekje je pri kupcu, ki mora kar precej stvari poštimat, da je avto o.k. No, nekateri se že prej ustrašijo stroškov in avto hitro prodajo naprej. Tista ocena, da je potrebnih vsaj še 200kSIT, da je v povprečju avto iz tujine vozen, je kar realna. Kar niti ni tako veliko, če upoštevamo, da že servis z menjavo jermenov stane nekje 100kSIT.

Pa še to: pri oglasih za alfe na avto.netu precejkrat vidim "menjam za cenejši (beri: manj zahteven) avto". Domnevam, da gre pretežno ravno za uvožene avtomobile, takšne, kot jih opisujem zgoraj. Vsaj po mojih izkušnjah sicer alfe, v kolikor so normalno vzdrževane, niso glede vzdrževanja nič dražje od konkurence.

Tudi jaz sem od nakupa v avto vložil kar nekaj več kot 200kSIT, vendar odkar so stvari poštimane je mir. In ni mi žal :D
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tudi jaz sem bil tam vceraj. Alf sicer zelo veliko res, pa tud vse lepe, ampak sami dizli. Sploh nevem ce sem kerga bencinarja tam najdu. Nevem zakaj nima kaksnega lista s podatki na avtomobilih kot naprimer letnik, kilometri, cena? Uprasat pa itak nemores ker so vsi zaposleni s vsemi drugimi stvarmi kot s tabo.
Pa se neki je vsaj men padlo v oci. Avti so vsi tako spolirani in popedenani, da so skor taki kot iz salona. Sm gledu ene par 147tk...spredaj niti ene pikice od kamenckov, ko pogledas s strani, niti ene luknjice od vrat, niti ene praskice skoraj. Sej res da jih popravijo, ampak jz kot potencialen kupec nevem zakaj so 70% avta prebarvali.. On mi ze lahko rece da zarad parkinga, sam pol ga morm za besedo vzet. Raj kupm avto mal popraskan pa ga sam pobarvam, vsaj vem kaksen je bil..

Je pa res lepo vidt tolk Alf na kupu :)

LP
Odgovori
  • Informacija