Najbolj vodljivi avtomobili

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

dejanka1 napisal/-a:Ne morem si pomogat, moram...
A zdej se boste pa friki na varnost pri trčenju zgovarjal :roll:
Kdaj je pa Alfa bila v samem vrhu v tem merilu? Ste jo zato kupili?
Se mi zdi da iščete vse možne izgovore da ostanete "pravi" Alfisti. Get real! #-o
Očitno pa ti(in še nekatri) iščeš ravno toliko izgovorov, da bi "dokazal" obratno! :-k

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
gb
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor

Vedeti je treba, da je Alfa Romeo del koncerna Fiat in nikakor ni popolnoma samostojna glede strategije.Odvisna je od finančnih sredstev koncerna Fiat. Vzemimo kot primer "prevelika teža" 159 ter Brere. Problem je v platformi imenovani premium. Ta je plod sodelovanja Fiata ter GM. Načrtovano je bilo, da bi to skupno platformo uporabili za veliko različnih modelov tako koncerna Fiat kot GM. Platforma je bila dimenzionirana tudi za precej večje modele koncerna GM(ki bi imeli tudi V8 motorje) kot je 159. In zakaj taka odločitev o skupni platformi ? :roll: Seveda zaradi zmanjšanja stroškov razvoja. In spet smo pri denarju.Fiat je v finančni krizi in to ima posledice tudi za Alfa Romeo. Alfa ima sigurno dovolj strokovnjakov,da bi lahko razvila veliko lazjo platformo, vendar zato nima dovolj finančnih sredstev(jih nima Fiat). Moramo vedeti, da ima na primer Bmw ali pa VW " veliko veliko" več finančnih sredstev za razvoj kot Fiat.Trenutno je Alfa pač del Fiata ter del njegove strategije in verjamem da alfini strokovnjaki opravijo svoje delo maksimalno glede na danar, ki ga imajo na razpolago. :wink:

Navsezadnje mene taki testi ter razni tehnični podatki na papirju ne ganejo. Alfa ima pač svojo karizmo,ki jo drugi avtomobili nimajo in je nikoli ne bodo imeli, pa naj bodo še toliko "superiorni" na papirju.
:lol: Seveda je to subjektivno mnenje.

Lp
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Se mi zdi da iščete vse možne izgovore da ostanete "pravi" Alfisti. Get real! #-o

Razsvetli nas in nam povej, kaj bi ti kupil, če bi imel na razpolago 7,5M SIT???

Pa ne prihajat na plan z avtomobili, kot je serija 5, ki ji pad evrednost s 16 mio na 7 v enem letu in so jih naši preprodajalci avtomobilov polni. V poštev pridejo novi avtomobili.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

žival napisal/-a:Čeprav se imam za alfista bi verjetno 2x premislil če ne bi raj vzel Nemca.
Verjetno se za takega imaš edino sam .
vizo napisal/-a:Sam podpiram neko stvar, dokler si po moji osebni presoji le ta zasluži podporo - če me preveč razočara gre tudi moja podpora.
Torej, če te je Alfa tako razočarala jo prodaj in si kupi avto druge znamke. Pa da se ne pozabiš odstranit iz tega foruma, ker potem ne bo več tebi namenjen, če ti je sploh kdaj bil, glede na take izjave.
vizo napisal/-a:Ja sej zaradi takih ljudi kot ste vi bo šlo pa vse v maloro, zato ker slepo in nekritično podpirate znamko in mislite, da ji s tem delate korist, v resnici pa ji le škodujete.
A ti pa misliš da če boš tle gor sral po Alfi, se bo čez noč vse spremenilo ? Da če boš napisal da ima npr. 159-ka 300kg preveč, bojo na Alfi hitro pobrali dol razne ojačitve in podobno da bo "shujšala" za teh 300kg? In seveda ti bojo vsi ploskali in te spraševali kje si bil do zdaj in kako da se tega sami niso spomnili............lepo te prosim.

Že prevečkrat sem napisal da tle verjetno noben ne misli, sploh pa trdi da Alfa nima napak. Prepričan si lahko, da če bi me vodilni pri Alfi vprašali za mnenje bi jim povedal kaj me moti in kaj mi je všeč pri tej znamki. Drugače pa moje mnenje o napakah zadržim zase, oziroma jih delim lahko s kolegom - alfistom na štiri oči ob kozarcu pira in ne trobim na ves glas tle na forumu, da lahko potem nekateri rečejo, da ima Alfa slab ugled, saj še njeni tako imenovani ljubitelji imajo toliko za povedat čez njo.

Pa še o besedi "alfist". Ne vem kdo sem jaz, da lahko sodim ali je nekdo alfist ali ne. Nekateri imajo Alfe samo kot prevozno sredstvo, drugim pomeni Alfa malo, tretjim pa veliko več kot samo to. Sam zase lahko rečem da spadam v to tretjo kategorijo. Če nekdo ki pravi, da ga je Alfa v vsem razočarala ali da ne bi dvakrat razmišljal in zamenjal znamko in podobno, pa se ima kljub temu za alfista, potem jaz to nisem ali obratno. Vsekakor dve osebi, s tako različnim pogledom in odnosom do te znamke, ne moreta biti alfista. Če pa nekdo trdi da je to možno, potem pa raje vidim da me začnejo klicati na drug način.........alfanatik, alfalover,........ :mrgreen: Ampak po srcu bom pa še vedno ALFIST !
Slika
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Vidim, da jih vecina ima opran mozak... #-o Edini minus je teza in to je vse. Zaradi tega slabse performanse in poraba. Teza je previsoka, toda ni nek velik minus, da bi se lahk rekl, da je Brera razocaranje. Meni osebno je vse kar hocm od avta, kvaliteten, udoben, lep, z dobro lego itd.

Ne najdejo na nobenem testu nic narobe, pa so sedaj casi problem. Postavi mi avto s recmo 100kg manj pa ga bo Brera na progi pojedla, tako pa ker jih ima 300kg prevec, je pac razlika (no s**** sherlock).
axa
Alfa Freak
Alfa Freak

Hmmm ta tema vidim,da je postala eno samo sopirjenje kdo je "bolj"
alfist in kdo ne al kaj??In vidim,da eni pretiravate s kritiziranjem(glede na to,da ste ipak na ALFA ROMEO forumu) spet drugi pa,da ne recem z totalnim fanatizmom(sej ni nic narobe...ampak pretiravat pa spet ni treba no :D ) sam vidim,da po tukaj gor dolocenih standardih sploh nism
alfist(pazi to....mam TRI zame najljubse znamke....alfa romeo,subaru,volvo....grozno a? :mrgreen: ) in se niti minimalno ne sekiram glede tega,ker zame res ne obstaja zgolj le ena znamka....bo pa verjetno se zmer skoz ena alfa pri bajti 8)
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Teo napisal/-a:

Razsvetli nas in nam povej, kaj bi ti kupil, če bi imel na razpolago 7,5M SIT???

Pa ne prihajat na plan z avtomobili, kot je serija 5, ki ji pad evrednost s 16 mio na 7 v enem letu in so jih naši preprodajalci avtomobilov polni. V poštev pridejo novi avtomobili.
Jst bi novega accorda vzel ali pa serijo 3 (dejansko rabim sam klimo notr, za ostalo me boli patak) če jo dobim za ta denar.
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Dobiš Accorda, serije 3 ne.

Če je pa Accord boljša izbira od 159 pa ne bomo zdajle diskutirali, ok.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Pa serija 3 nima cagerja za temperaturo! :lol:

uroš.press :mrgreen:
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Teo napisal/-a:Dobiš Accorda, serije 3 ne.

Če je pa Accord boljša izbira od 159 pa ne bomo zdajle diskutirali, ok.
Noben ne diskutira a je accord bolši al ne, jst sm ti sam reku mojo odločitev.
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kakšne polemike s strani ljudi, ki še niso vozili brere ozr. 159, vsaj večina ne.

Kot če bi 10 letni otrok bil glasen o vožnji avtomobila, ker je igral nfs na volan :roll: =D>
Patetiki.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Mato21
Alfa Junior
Alfa Junior

Alfa je res dober avto glede voznih lastnostih pa izgleda sam ne pa ga kovat v zvezde ker mam ta avto in mam kar veliko stroskev tako da ce ze vlagas tok v ta avto vsaj spostuj to kar za ta denar ta avto ponuja ne mors pa rect da je ta avto nad kvaliteten ker noben ni ne pa govort ker dost tezav povroca ampak ce ti je vsec bos raskeru ta denar to pomeni da mors bit alfa freak da klub tem tezavam ga bom se zmeram vozil.
pac tko je....
Uporabniški avatar
dejanka1
Alfa Member
Alfa Member

Teo napisal/-a: Razsvetli nas in nam povej, kaj bi ti kupil, če bi imel na razpolago 7,5M SIT???

Ja no, recimo Saab 9-5 1.9 dizla, z Fiatovim 150 KM motorjem ali pa malo bolj "dolgočasnega" Audi A4 1.8T quattro, pa še kaj bi se našlo. Na srečo nimam 7.5 Mio za v avto dat, tko da nimam teh problemov.
Sem pa preveril cene za Audi in Saaba, da nau kdo pameten!
Lp, D.
vuso
Alfist
Alfist

A je treba v vsako temo tlačit alfiste in nealfiste?!!Sej po 1 mesecu smo že vsi dojeli kaj naj bi pomenila ta beseda.In ne vem zakaj se imate nekateri tako ponosno za alfiste in so razglašate na ves glas.Vsak zase ve ali je, ali ni alfist(karkoli že to pomeni).
Večini, ki je na tem forumu pomeni alfa nekaj več od ostalih avtomobilov.Drugače verjetno ne bi viseli na tem forumu.predvidevam vsaj...
Jaz odkrito povem ,da so me teli testi od brere razočarali.nemška oddaja gor ali dol, ampak primerjali so avtomobile, ki so v popolnoma primerljivi.moč motorja, namembnost,cena...jah razlika v performansih je opazna.in s tem ne mislim pospeševanja.kot je že Dejch rekel razlika v teži pojasni veliko stvari.Meni je vseeno koliko imajo alfini inženirji denarja na razpolago.Naj tisto kar delajo, delajo odlično.Če je avto 300kg težji je popolnoma logično, da ob primerljivi moči ne more sledit lažjih tekmecev.To poudarjanje varnosti je že popolnoma smešno, še posebaj, če vemo, da lahko o 5ih in 4ih zvezdicah odloča tako butasta stvar kot so razni piskači za luči, varnostni pas in ostale neumnosti.Audi A8 4.2 quattro ima okrog 1800kg.In mi naj kdo reče, da ima brera toliko več opreme in da je bolj varna.To ni mišljeno kot nobeno hvaljenje audija, ampak zgolj primerjava tež med popolnoma različnima avtomobiloma.Zgolj v premislek.Kar se designa brere tiče ni nobenih pomislkov, ampak tale teža ni za nikamor :cry: Eden izmed glavnih tehničnih izzivov je tudi omejevanje teže, ker je s tem povezanih ogromno dejavnikov.Od performansov, porabe....
Zdej na na križ z mano :roll:
lp :wink:
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

vuso napisal/-a: Zdej pa na križ z mano :roll:
lp :wink:
Kak križ, čisto pravilno si povedal =D>
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Odgovori
  • Informacija