razlika med xenonom za 55k in malo drazjimi je ta. da so cenejse navadni xenon samo kratke luci. tisti drazji je pa bixenon in imas zraven tudi zarnice in priklop za dolgi snop luci.
colibry napisal/-a:razlika med xenonom za 55k in malo drazjimi je ta. da so cenejse navadni xenon samo kratke luci. tisti drazji je pa bixenon in imas zraven tudi zarnice in priklop za dolgi snop luci.
LP
Razlika v ceni ni da so ene xenon, druge pa bi-xenon...vse so navadne xenon, sam zgleda da je odvisn od proizvajalca in uvoznika...pač eni si vzamejo malo več kot drugi Ker za bi-xenon sm tud mal uprašu, pa pride kar dosti dražje.
evo zdej sm mal pogledu po netu, in tale prodaja xenonke ki pridejo z davkom cca 55k sit http://www.avto.net/2004/oprema/oglas.asp?id=79769
Ne vem pa kaj je razlika med tistimi ki so dražje in načeloma enake.
kukr jst vem, in kukr sm se pozanimal, ni treba met pranja žarometov, saj tega zakona ni, je edino to da se malo slabše vidi če je umazana luč, in da se baje svetloba pri xenonu drugače lomi kot pri navadnih halogenkah, zato nej bi se melo...sicer pa spucaš samo luči vsake tok časa pa je stvar rešena. Za avtomatsko nastavitev višine pa tud ne bo držal, ker tud tisti avti ki imajo serijsko xenon nimajo vsi avtomatsko za naštimat višino...sej je ročno, in to je to.
Če sm kej narobe povedu nej me kdo poprav, ker jst sm tko spraševal po forumih kot ti zdej, in sem dubu take informacije..tako da ni 100% da so čisto pravilne.
Jz sm tudi ze to razmisljel, ker imam ze pranje zarometov in brez xenona, sm pa že mislil odklopit ta pranje zarometov, ker je takoj posoda za vodo takoj pranza:)
sedaj sm se pa premislil, in raje ta komplet kupil, samo jeseni, ko bo bodo spet malo krajši dnevi.
-pa kaj tolko hrepenite po teh xenonkah,jaz imam H7 in ko vklopim dolge luči, kot da bi vklopil reflektorje na štadionu
-na službenem vw touranu so xsenonke sicer fajn,ampak nič kaj bistveno od H7,dolge so itak navadne in slabše svetijo kot na moji 147
-xsenonke sicer imajo pranje in se pri vsakem vklopu samodejno nastavljajo
alfafil napisal/-a:-pa kaj tolko hrepenite po teh xenonkah,jaz imam H7 in ko vklopim dolge luči, kot da bi vklopil reflektorje na štadionu
-na službenem vw touranu so xsenonke sicer fajn,ampak nič kaj bistveno od H7,dolge so itak navadne in slabše svetijo kot na moji 147
-xsenonke sicer imajo pranje in se pri vsakem vklopu samodejno nastavljajo
Zato, ker mi sedaj sploh ni treba vklopit več dolgih, preprosto vidim s xenonkami dalj, črte žarijo prav tako obcestne table. Niti za trenutek mi ni žal za tistih 50+ k SIT in cel dan predelave parabol. Vozil sem 147 in serijske kratke, se tudi slučajno ne morejo primerjat s xenonskimi žarometi ...