XENON

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

razlika med xenonom za 55k in malo drazjimi je ta. da so cenejse navadni xenon samo kratke luci. tisti drazji je pa bixenon in imas zraven tudi zarnice in priklop za dolgi snop luci.

LP
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Ja sam ta Bi-xsenon zna bit drag ko pras...

Ma pa uporabnik Alfista izkušnje s tem (145) al pa Darko567....

Bojda super naložba vredna dnarja...
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

colibry napisal/-a:razlika med xenonom za 55k in malo drazjimi je ta. da so cenejse navadni xenon samo kratke luci. tisti drazji je pa bixenon in imas zraven tudi zarnice in priklop za dolgi snop luci.

LP
Razlika v ceni ni da so ene xenon, druge pa bi-xenon...vse so navadne xenon, sam zgleda da je odvisn od proizvajalca in uvoznika...pač eni si vzamejo malo več kot drugi :) Ker za bi-xenon sm tud mal uprašu, pa pride kar dosti dražje.
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

evo zdej sm mal pogledu po netu, in tale prodaja xenonke ki pridejo z davkom cca 55k sit
http://www.avto.net/2004/oprema/oglas.asp?id=79769
Ne vem pa kaj je razlika med tistimi ki so dražje in načeloma enake.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Na enem forumu sem bral da je za vgradnjo xenon zarometov potrebno imet pranje zarometov, pa neko avtomatsko nastavljanje visine zarometov! Je to res?

Je potrebna homologacija oz. vpis v homo kartoncek?
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

kukr jst vem, in kukr sm se pozanimal, ni treba met pranja žarometov, saj tega zakona ni, je edino to da se malo slabše vidi če je umazana luč, in da se baje svetloba pri xenonu drugače lomi kot pri navadnih halogenkah, zato nej bi se melo...sicer pa spucaš samo luči vsake tok časa pa je stvar rešena. Za avtomatsko nastavitev višine pa tud ne bo držal, ker tud tisti avti ki imajo serijsko xenon nimajo vsi avtomatsko za naštimat višino...sej je ročno, in to je to.
Če sm kej narobe povedu nej me kdo poprav, ker jst sm tko spraševal po forumih kot ti zdej, in sem dubu take informacije..tako da ni 100% da so čisto pravilne.

LP, Dejan
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

hmja. nevem ce so glih bixenon svinsko drage. namrec za 40k dobis xanon za kratki snop luci. bi-xenon se dobi pa ze za 60k lahko da tuki kej ceneje.

LP
don_baron
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Domžale
Kontakt:

pa še to me zanima kakšna je razlika med original xenon in med temi kiti k se prodajajo?
Primož
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

Kokr vem je treba med homologacijo za Xenonke...jest mam sedaj 100W žarnce not pa so super...probaj še to preden tok dnara za Xenon zapravš...
Uporabniški avatar
alfa156driver
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Kranj

Jz sm tudi ze to razmisljel, ker imam ze pranje zarometov in brez xenona, sm pa že mislil odklopit ta pranje zarometov, ker je takoj posoda za vodo takoj pranza:)

sedaj sm se pa premislil, in raje ta komplet kupil, samo jeseni, ko bo bodo spet malo krajši dnevi. :)
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kupil komplet? Slike?
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Slike prosim.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-pa kaj tolko hrepenite po teh xenonkah,jaz imam H7 in ko vklopim dolge luči, kot da bi vklopil reflektorje na štadionu :wink:
-na službenem vw touranu so xsenonke sicer fajn,ampak nič kaj bistveno od H7,dolge so itak navadne in slabše svetijo kot na moji 147
-xsenonke sicer imajo pranje in se pri vsakem vklopu samodejno nastavljajo
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

no men sveti dojaja :D
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

alfafil napisal/-a:-pa kaj tolko hrepenite po teh xenonkah,jaz imam H7 in ko vklopim dolge luči, kot da bi vklopil reflektorje na štadionu :wink:
-na službenem vw touranu so xsenonke sicer fajn,ampak nič kaj bistveno od H7,dolge so itak navadne in slabše svetijo kot na moji 147
-xsenonke sicer imajo pranje in se pri vsakem vklopu samodejno nastavljajo
Zato, ker mi sedaj sploh ni treba vklopit več dolgih, preprosto vidim s xenonkami dalj, črte žarijo prav tako obcestne table. Niti za trenutek mi ni žal za tistih 50+ k SIT in cel dan predelave parabol. Vozil sem 147 in serijske kratke, se tudi slučajno ne morejo primerjat s xenonskimi žarometi ...
Emperor of The Dark Realm
Odgovori
  • Informacija