Prižiganje lučke za injektor alfa 156 jtd

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
brundo
Alfa Junior
Alfa Junior

Imam problem, da se mi zadnje dni prižiga lučka za injektor (tista ta rdeča na zgornji desni obratomera). Avto je alfa 156 1.9jtd letnik 2000, 105 konjev.

Znaki:
-lučka sveti in ko pohodim plin avto nima moči in imam občutek kot da ga nekaj duši, včasih lučka izgine ko dodam malo več gasa v prostem teku in potem avto normalno naprej vleče.
-lučka se je prižigala, ko sem prišel na avtocesti na cestninsko (ko sem iz visoke hitrosti avto ustavil in je motor deloval na štandgasu v koloni), potem je po nekaj kilometerski vožnji izginila
-tudi po mestni vožnji se je prižigala lučka in ugašala
-najdlje pa je gorela ko sem se peljal domov po regionalni cesti in je lučka svetila, kar enih 15 minut in potem ugasnila in do doma nič. Doma ugasnem avto in potem še grem malo kasneje v trgovino in spet gori.

Danes sem dodal k dizlu dodatek za čiščenje šob-če bi bile slučajno šobe zamašene (ali to sploh kaj koristi), ali naj zamenjam LMM in kolikšna je cena LMM.
Še ima kdo kak predlog prosim za pomoč.

Hvala
Uporabniški avatar
DaviiD
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor
Kontakt:

Pomoje je najbolj pametno peljati na tester, ker karkoli ti bo kdo povedal ni nujno da bo res. Lahko je skoraj katerikoli elektronski sklop. Zdaj pa boljse dat tistih par tisocakov za tester, kot pa menjavati LMM, lambdo, sobe, IC, ...
Glock
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: MB

Sem imel podoben simptom te opozorilne lučke. v bistu mi je 2x zagorela na AC.

Meni se je pripetilo ko sem nenadoma pohodil gas do konca. Poleg te lučke se je istočasno tudi nenormalno skadilo iz avto. (črna diman zavesa 8) )
Sem pri naslednjem tankanju dodal tist aditiv, segret motor parkrat peljal v višjih obratih in tega simptoma ni bilo več.

Ni nujno da je ta aditiv rešil problem (morda me še čaka kakno presenečne) ampak zna bit to.

Pelji raje na tester.

Imaš pa še sporočilo na PM
"Caution:
Nitroglycerin has the capacity to sense when a stupid or clumsy person is around and, if given a chance, it will try to kill him."
2.4 jtd
Alfa Junior
Alfa Junior

Meni pa se je navedena lučka občasno prižigala (vedno pogosteje), vendar je avto deloval normalno. Čez nekaj časa sem naredil servis in zamenjal tudi naftni filter in od takerat naprej se ni več prižgala. Tako je možno, da je bila v filtru voda oziroma kaka umazanija, saj naj bi omenjena lučka prikazovala tudi to.
Predlagam ti, da najprej poskusiš zamenjati filter, kar je res zanemarljiv strošek (cca 4000 SIT), prav tako ga je dobro zamenjati pred zimo. LP.
Odgovori
  • Informacija