šafla napisal/-a:2.4 jtd napisal/-a:Lep pozdrav!
Scremer ali je tudi tebi namočilo notranjost vozila pod preprogo? Pred nekaj dnevi sem se sam lotil tega problema, saj sem že nekaj časa sumil, da imam vodo pod nogami, ker se je vsake toliko časa na preprogi nabralo nekaj vlage(samo na levi strani avta). Notranjost bom sedaj sestavil brez izolacije, da bom ugotovil, kje zamaka. Nato bom verjetno poskušal dobiti izolacijo od kake rabljene 156, ki se prodaja po delih ali novo, saj je verjetno težko oblikovati izolacijo, ker je ta v originalu prevlečena z neko čudno plastično maso, prav tako nisem uspel ugotoviti kje bi lahko dobil tak material. Staro izolacijo sem dal sicer posušiti in je skoraj suha, vendar je postala trda in se je bolj sploščila, prav tako je malo umazana. Ali kdo ve koliko stane nova izolacija za 156?
Scremer, če se boš tega lotil tega projekta te prosim, da opišeš postopek ter dodaš kako sliko.
Se pridružujem, tudi jaz sem že opazil lužico pod preprogo. Ko sem iskal vzrok sem bil presenečen, ker je bila lužica samo levo na sredini (pod kolenom). In do sredine ni bilo nobene sledi vode. Sušnik (v Besnici) mi je razlagal nekaj od odvodnavanja kondensa in o ventilih na teh izpustih. Nekaj je prekrivil pod avtom in je zdaj mir (zaenkrat).
Torej, ko bo kaj več...
To je eden izmed problemov.... To da je prekrivil ne vem če je ravno dolgoročna rešitev, upam, da ste zadevo vsaj podrli presušili, spucal, pobrusil in prebarval. Če tega niste naredil je vlaga ostala, filc je premočen in blata je vmes bržda neomejeno, tako, da so ustvarjeni idealni pogoji za nadaljnje cvetenje. So pa problemi še drugje. Žal so tole zelo zelo površno rešil italijani, tako da me niti slučajno ne čudi da je začelo gniti.
Se pa strinjam, da je zelo žalostno za sedem let star avto, da tako gnije. Čeravno sem slišal tudi za nekaj drugih znamk podobnih letnikov, da so v katastrofalnem stanju. Problem je ko zadeva butne naplano šele ko je že prepozno. Tisti bitumni so ravno prav plastični, da lep čas skrivajo rjo podseboj in če ga ne žokneš sploh ne veš kaj se dogaja. Izolacije čedalje več v podnih in praktično vsa ta izolacija je idealna za zadrževanje vlage v sebi. Ko enkrat pride vodo zraven je konec.
Vsekakor je uporaben tudi link, ki se je pojavil malo više, o kritičnih točkah, ki ga je objavil Cuore Sportivo.