Kje kupiti filc za izolacijo?

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Oj,

nekaj ljudi, za katere sem nekako pričakoval, da me bodo znali napotiti sem že spraševal, vendar brez uspeha. Tako se nekako v upanju, da mi lahko vi pomagate, obračam še na alfiste...

Mogoče kdo ve, kje bi lahko kupil "filc" oz. neke vrste volno, ki je recimo podobna tisti Tervolovi, le da je mnogo mnogo bolj mehka in nima steklenih vlaken v sebi. Zadeva je debela kak centimeter in jo imajo gotovo (za 156 dam roko v ogenj) vse alfe pod tepihom v notranjosti. Služi za toplotno in zvočno izolacijo. Predvsem slednje. Malo pa služi tudi za vzdrževanje oblike dna v notranjosti, saj je med dnom (nek kalup iz mase podobni izolirki) in tepihom nekaj "praznega" zraka.

Slika
Slika

Z nabavo tega materiala se mi kar malo mudi zato bom za kakršenkoli namig zelo hvaležen. Se je malček neugodno vozit ker je v slečenem avtu precej hrupno.

lp
Scremer
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Trgovine z gradbenim materialom, zelo verjetno se dobi tudi v Bauhausu, OBI- ju in podobnih trgovinah.

Nimam časa zdajle iskat...tukajle poglej če se najde kaj http://www.filc.si/

L.p
145 QV,33,145,147,159 TI
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

Ali pa se zapelješ do Mengša in v tovarniški prodajalni tovarne filca dobiš odpadne kose filca po smešni ceni. Drugače je tole kar draga reč.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
2.4 jtd
Alfa Junior
Alfa Junior

Lep pozdrav!
Scremer ali je tudi tebi namočilo notranjost vozila pod preprogo? Pred nekaj dnevi sem se sam lotil tega problema, saj sem že nekaj časa sumil, da imam vodo pod nogami, ker se je vsake toliko časa na preprogi nabralo nekaj vlage(samo na levi strani avta). Notranjost bom sedaj sestavil brez izolacije, da bom ugotovil, kje zamaka. Nato bom verjetno poskušal dobiti izolacijo od kake rabljene 156, ki se prodaja po delih ali novo, saj je verjetno težko oblikovati izolacijo, ker je ta v originalu prevlečena z neko čudno plastično maso, prav tako nisem uspel ugotoviti kje bi lahko dobil tak material. Staro izolacijo sem dal sicer posušiti in je skoraj suha, vendar je postala trda in se je bolj sploščila, prav tako je malo umazana. Ali kdo ve koliko stane nova izolacija za 156?
Scremer, če se boš tega lotil tega projekta te prosim, da opišeš postopek ter dodaš kako sliko.
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

2.4 jtd napisal/-a:Lep pozdrav!
Scremer ali je tudi tebi namočilo notranjost vozila pod preprogo? Pred nekaj dnevi sem se sam lotil tega problema, saj sem že nekaj časa sumil, da imam vodo pod nogami, ker se je vsake toliko časa na preprogi nabralo nekaj vlage(samo na levi strani avta). Notranjost bom sedaj sestavil brez izolacije, da bom ugotovil, kje zamaka. Nato bom verjetno poskušal dobiti izolacijo od kake rabljene 156, ki se prodaja po delih ali novo, saj je verjetno težko oblikovati izolacijo, ker je ta v originalu prevlečena z neko čudno plastično maso, prav tako nisem uspel ugotoviti kje bi lahko dobil tak material. Staro izolacijo sem dal sicer posušiti in je skoraj suha, vendar je postala trda in se je bolj sploščila, prav tako je malo umazana. Ali kdo ve koliko stane nova izolacija za 156?
Scremer, če se boš tega lotil tega projekta te prosim, da opišeš postopek ter dodaš kako sliko.
http://www.flyvholm.dk/wetalfa/
http://www.alfa156.net/tech/wet.html
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Oj. No pri meni tepihi niso bili mokri in navidez so stvari izgledale brezhibne. Sem pa pri kolegu menjal letne z zimskimi gumami in medtem ko je bil avto na dvigalu sem izkoristil priložnost za razgledovanje dna. Opazil sem, da se sem ter tja delajo manjše rjaste hrastice pa sem začel malo brkljat po njih. Potem pa štala... prst skozi in to je to. Avto je bil pošteno načet v koritih in to na mestih kjer so luknje za odvajanje kondenca. To da je začelo rjavet me pa niti slučajno ne čudi, ker so makaronarji zadevo zelo napačno rešil. Če bom imel čas bom kako sliko prilepil in zadevo nekoliko podrobneje opisal, je pa dejstvo, da bodo verjetno vse alfe rjavele oz. že rjavijo na teh mesti. Bi bilo zanimivo videt kolko alf je rjavi na teh mestih. Ostaja pa seveda upanje, da so to italijani dovolj zgodaj opazili in stvar rešil v novejših modelih. Aja, pa vsak takoj pomisli na to, dA je bil avto zaleten. No ni bil, poznam lastnika, vem kje je bil pritisnjen in ko avto enkrat razdiraš vidiš, da so stvari, ki jih ob morebitnem popravljanju uničiš, še vedno na svojih mestih.
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Prst skozi? Ker letnik pa je avto?
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

2000
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Tale Filc d.d. obeta. Imajo industrijsko prodajalno in jutrišnjo pot v službo bom izkoristil za postanek pri njih.
Uporabniški avatar
šafla
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Hyundai Kona
Kraj: Kranj - okolica

Se pridružujem, tudi jaz sem že opazil lužico pod preprogo. Ko sem iskal vzrok sem bil presenečen, ker je bila lužica samo levo na sredini (pod kolenom). In do sredine ni bilo nobene sledi vode. Sušnik (v Besnici) mi je razlagal nekaj od odvodnavanja kondensa in o ventilih na teh izpustih. Nekaj je prekrivil pod avtom in je zdaj mir (zaenkrat).
Torej, ko bo kaj več...
I'm back!
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Scremer napisal/-a:2000
Ne morem verjet, da dobrih šest let star avto tok zacveti. :? Razen od kake Kie pa Daewooja bi to pričakoval, ne pa od Alfe.
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

šafla napisal/-a:
Se pridružujem, tudi jaz sem že opazil lužico pod preprogo. Ko sem iskal vzrok sem bil presenečen, ker je bila lužica samo levo na sredini (pod kolenom). In do sredine ni bilo nobene sledi vode. Sušnik (v Besnici) mi je razlagal nekaj od odvodnavanja kondensa in o ventilih na teh izpustih. Nekaj je prekrivil pod avtom in je zdaj mir (zaenkrat).
Torej, ko bo kaj več...
To je eden izmed problemov.... To da je prekrivil ne vem če je ravno dolgoročna rešitev, upam, da ste zadevo vsaj podrli presušili, spucal, pobrusil in prebarval. Če tega niste naredil je vlaga ostala, filc je premočen in blata je vmes bržda neomejeno, tako, da so ustvarjeni idealni pogoji za nadaljnje cvetenje. So pa problemi še drugje. Žal so tole zelo zelo površno rešil italijani, tako da me niti slučajno ne čudi da je začelo gniti.

Se pa strinjam, da je zelo žalostno za sedem let star avto, da tako gnije. Čeravno sem slišal tudi za nekaj drugih znamk podobnih letnikov, da so v katastrofalnem stanju. Problem je ko zadeva butne naplano šele ko je že prepozno. Tisti bitumni so ravno prav plastični, da lep čas skrivajo rjo podseboj in če ga ne žokneš sploh ne veš kaj se dogaja. Izolacije čedalje več v podnih in praktično vsa ta izolacija je idealna za zadrževanje vlage v sebi. Ko enkrat pride vodo zraven je konec.

Vsekakor je uporaben tudi link, ki se je pojavil malo više, o kritičnih točkah, ki ga je objavil Cuore Sportivo.
2.4 jtd
Alfa Junior
Alfa Junior

Cuore sportivo, vseeno hvala za linka, ki sem ju že dobro preštudiral, vendar mi žal še vseeno ni popolnoma jasno v čem je problem, da voda teče v notranjost. Prav tako še ne vem s čim bi zatesnil. Upam, da bom imel jutri kaj več časa, da bom rešil težavo in avto zmetal skupaj.

Scremer, tudi pri meni ni bilo veliko mokro po tepihu. Ob kakem dolgotrajnem močnem deževju se je pojavilo nekaj vlage in nisem polagal pozornosti na to, saj takrat vodo prineseš v notranjost tudi s čevlji. Glede rje pa še ni neke krize, čeprav sta bila voda in blato v avtu verjetno že zelo dolgo. Je pa ob odprtinah za odvajanje kondenza vidnih nekaj pikic rje, ki pa niso nekaj kritičnega. Ne vem pa kako je kaj v notranjosti praga, saj je nanj nalepljen in nameščen plastični prag (sport pack), ki ga bom verjetno moral sneti, da pregledam še pod njim. Dozdeva pa se mi, da je voda v notranjost korit pritekla iz praga in sicer tam kjer so gumijasti čepi.
Se pa strinjam, da je to pri 156 dokaj velik problem, ki se ga velikokrat zelo dolgo ne opazi in jih je verjetno zaradi te težave že kar nekaj začelo rjaveti. Zaredi tega vsem lastnikom oziroma kupcem predlagam, da so pozorni na to, saj se to ne dogaja pri vseh avtih.
Uporabniški avatar
šafla
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Hyundai Kona
Kraj: Kranj - okolica

@Screemer:
po pravici: niti ne upam :( , imam pa še eno vprašanje: ali si že rešil povešen - zmečkan rob sedeža?
I'm back!
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Nope, po menjavi usnja na volanu in prestavni ročici se še nisem oglasil pri fantu. Bržda bom to storil ta mesec, ker je avto že podrt, pa "usnjar" pravi, da ni nek bav bav zadevo uredit.
Odgovori
  • Informacija