Se moja nova ljubica Alfa GT 3.2 V6 (stran 26)

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Okej tle si me pa zdej čist zmedu... Kupil si avto, pa sedaj kolebaš med tem, ali bi registriral ali bi naredil servis. Človek božji. Avto je za to, da se vozi in zakon veleva, da je registriran. Torej registriraj in se vozi.

Če se želiš vozit še nekaj tisoč kilometrov pa vzdržuj avto. Avto je vreča brez dna. Če bom hotel imet čimmanj stroškov si bom kupil Cliota 1.4 motor ker bo mala registracija, ker so to dobri motorji (fotko se brez menjave olja in filtrov vozil skorajda 80k kilometrov), ker je vzdrževanje le-tega relativno poceni in ker konec koncev dobiš rabljen motor že za 100 EUR (menjal pri fotru mesec dni nazaj). Ampak so mi avti všeč in ni mi problem del plače odvajat za avto, čeravno me veliki stroški potrejo. Moram potrkat da se leto in pol z svojo JTD vozim brez kakršnikoli težav. Menjal ogrevalne svečka zaradi česar sem zbil ceno že pri nakupu in pa dal sem vanjo nov akumulator ter termostat... Moram potrkat, da razen gnilega dna ni bilo problemov.

To, da boš moral takoj nekaj denarja zmetat na avto ko ga boš kupil je pa samoumevno. Ko si avto kupil si bržda ja vedel, da boš moral v štartu narediti osnovni servis če je stal dve leti?!?! Ali pa tudi ne, saj ti je kot kaže zmanjkalo tudi za registracijo.

Čuden tič si mi ti (ne v slabem smislu) :wink: . Vsekakor držim fige in upam, da se bo tale tvoja odisejada dobro iztekla.
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

cuden tic, ker se bo vozil z 145ko dokler je ne proda? cuden je nekdo, ki se 80kkm vozi brez menjave olja..

sicer pa jonas, reskiraj tistih par tisocakov za preizkusne tablice ter se vozi, vozi in vozi. vseeno bolje dat par tisocakov za tablice ter bos potem vedel, da je z avtom vse v redu, kot pa da ti pretece tistih 8 dni ter kasneje ugotovis, da bo spet polno stroskov z avtom, za reklamacijo pa je ze prepozno.
Slika
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

sleby napisal/-a:cuden tic, ker se bo vozil z 145ko dokler je ne proda? cuden je nekdo, ki se 80kkm vozi brez menjave olja..

sicer pa jonas, reskiraj tistih par tisocakov za preizkusne tablice ter se vozi, vozi in vozi. vseeno bolje dat par tisocakov za tablice ter bos potem vedel, da je z avtom vse v redu, kot pa da ti pretece tistih 8 dni ter kasneje ugotovis, da bo spet polno stroskov z avtom, za reklamacijo pa je ze prepozno.
Ne morem oporekat. Resda je Clio star 17 let in da ni vredno karkoli vlagati vanj, pa vendar ako bi bil avto moj bi olje zagotovo menjal. :) .

No pa nisem vedel, da se še vozi s starim avto. Morda velja razmislit, da odjaviš starega saj dobiš nekaj od preostale zavarovalnine. Jaz osebno sem se vedno raje prej znebil starega avta, ampak to je stvar posameznika.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Evo poročilo zrihtano. :mrgreen: 8)

Jonas, ne se že na začetku tako sikrat :oops:

Sicer ni lepo za videt, a ni vse drek kar je rjavga ... ... OK tudi ni vse zlato kar se sveti.

Sicer ne vem kako ti gre kaj šraufanje od rok, ampak bi ti pa priporočil še temeljito čiščenje tistega ločilnika oljnih hlapov ter njegovih rorov(verjetno je poln rije), pa pokrovček tudi dobr očist.

PS
Jaz sem mnenja, da ni nič narobe. Stvar je verjetno posledica dolge neuporabe avta in večih zgonov za kratek čas (dobro da ni to folcvagn, ker bi potem že blok počil :lol: :lol: ).

EDIT
Ta glavno pa pozabil vprašat: a je kaj antifriza manjkalo?
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Jonas ne pozabt, da imaš 8 dni časa, avto ima pa tako malo km, da ma da dela brez pardona.

Pomoje se bo vse skupaj lepo rešilo, sam ne čakat zdej 14 dni... :|
145 QV,33,145,147,159 TI
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Pa normalno da sem vedel da moram narediti servis. Registriral pa avta nisem zato, ker imam se 145ko registrirano in se vozim z njo. Zakaj bi se 156 registriral ce mi potem lezi v garazi? Izguba totalna. Za oboje imam $, edino kar nisem pricakoval je to, kar se lahko zgodi v najslabsi moznosti. Sej nisem pek, da bom ves denar za nakup avta porabu. Preberi prvo vse kaj je napisano...

LP
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Moj nasvet bi bil, da menjaj olje in filtre, preglej nivo hladilne tekočine, obriši pokrovček od olja, daj na avto probne tablice (strošek cca 50€, veljavnost 3 dni) in en dvestokilometrski izlet. Vmes ene dva do trije postanki za kofe, potem kontroliraj nivo olja in vode in gas naprej. Spremljaj temperaturo vode, da ne bo previsoko. Ne šparaj preveč avta, naj se kdaj tudi zavrti. Potem ti bo pa hitro jasno na čem si...

Upam, da je z avtom vse OK, res bi blo fajn da bi se ti nasmehnila sreča...Čeprav sem malo skeptičen, kot že nekaterim pred menoj se tudi meni zdi preveč smetane, da bi bil le kondens.
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ahh, sranje. Jaz bi tudi šel nemudoma po preizkušnje, zamenjati olje, potem pa samo gasa do MB in nazaj z vmesnimi kontrolami. Če je kaj narobe sicer ne bo konec sveta, lahko pa vsaj probaš iztržiš od prodajalca nekaj denarja in poštimaš avto. :cry:
Slika
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja nic, servis bom naredil cimprej to itak, ker s takim oljem se ne mislim okoli vozit.
Pri velikem servisu se tudi sucajno menja ta dihtunga ali ne?

Se vedno nevem kaj je vzrok za tako tezavo, ce sploh je.. neprimerno ravnanje z avtom, starost, slab material....?

LP
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Navadno se ta dihtunga menja po potrebi. Sicer pa do tega, da spusti, največkrat privede pregretje.
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

Uroš napisal/-a:ti lepo reskiraj tisti denar pa si menjaj olje in filtre, pa očisti štopl, potem pa ga nakuri do MB in nazaj pregrej motor prej si pa oglej natančno nivo vseh tekočin in ponovno čez 2,3 dni pa boš vedel na čem si.
Po mojem je posledica vlage (kondenza) in izločanja določenih snovi aditivov iz olja ker je to stalo en čas
še enkrat !
Uroš
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Uroš napisal/-a:
Uroš napisal/-a:ti lepo reskiraj tisti denar pa si menjaj olje in filtre, pa očisti štopl, potem pa ga nakuri do MB in nazaj pregrej motor prej si pa oglej natančno nivo vseh tekočin in ponovno čez 2,3 dni pa boš vedel na čem si.
Po mojem je posledica vlage (kondenza) in izločanja določenih snovi aditivov iz olja ker je to stalo en čas
še enkrat !
Bom :) Prva relacija bo skoraj 100% do MB, bom se na Tezno zavil spotoma :)

Ko pridem damov bom pa se tisto sprobal o cemer smo vceraj govorili, da vidmo ce bo kaksen simptom..

LP
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Jonas napisal/-a:Ja nic, servis bom naredil cimprej to itak, ker s takim oljem se ne mislim okoli vozit.
Pri velikem servisu se tudi sucajno menja ta dihtunga ali ne?
Ne, tesnilo o katerem je govora je tesnilo glave. Pri velikem servisu se ponavadi menja le tesnilo pokrova ventilov. Ker je pri menjavi tesnila glave potrebno podreti še malo več, kot pri velikem servisu, se ponavadi dela še veliki servis(jermena napenjalci), saj bistveno privarčuješ pri delu.
Jonas napisal/-a:Se vedno nevem kaj je vzrok za tako tezavo, ce sploh je.. neprimerno ravnanje z avtom, starost, slab material....?
Predvsem mirno kri, ni nujno, da je sploh kakšna težava, V motorjih se zaradi konstantnega ohlajanja in ogrevanja lahko zbere vodna para. Če se avto vozi predvsem na krajše razdalje, kjer se ne more niti do konca ogreti, le ta pri ohlajanju kondenzira. Ko se zmešajo oljni hlapi in vodni kondenzat se na hladnejših površinah nabere mešanica olja in vode; belo rjava želatinasta snov podobna majonezi. Krivci za to so, hladno vreme, kratke vožnje, dolgo stanje motorja. Tudi sam sem imel podobne izkušnje na svoji alfi, vsako zimo se je nabrala kar zajetna količina te bele svinjarije na pokrovčku za olje, hladilne tekočine pa ni manjkalo.

Slabo tesnilo glave bi se videlo predvsem tako, da bi bilo olje motno/belkasto na palici za kontrolo nivoja. Najpomembnejši indikator pa je zmanjkovanje hladilne tekočine ali morebitni oljni madeži v njej.

Predlagam, da najprej pogledaš nivo hladilne tekočine in preveriš, če mogoče v njej ne plavajo kakšni oljni madeži. Potem pa zamenjaš olje in oljni filter, obrišeš pokrovček za olje in se res zapelješ do MB. Tu pa tam vrzi pogled na merilec temperature po končani poti, ko se avto popolnoma ohladi, še enkrat preveri nivo hladilne tekočine in stanje pod pokrovčkom. Najverjetneje bo vsa skrb odveč in bo pokrovček čist, hladilna tekočina pa na istem nivoju kot pred začetkom poti.
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

No jaz sem se naspal ... :mrgreen:

... Jonas a si že preiskusil tisto kar sem ti napisal ? :?:
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

El Barto napisal/-a:No jaz sem se naspal ... :mrgreen:

... Jonas a si že preiskusil tisto kar sem ti napisal ? :?:
Ne nisem se, ker sem v sluzbi se, bom ko pridem nazaj. Potem pa sporocim kaj sem opazil...

LP
Odgovori
  • Informacija