Blue&Me - AR 159

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

Imel sem na kratko možnst preizkusiti omenjeno tehniko v novem Puntu, in telefoniranje deluje enkratno, zanima pa me če je kdo že probal kako je
s prenosom mp3 preko BT (Bluetooth™stereo A2DP), in
varijanta USB ključek ,

zanima me izključno Blue & Me in ne razne CD varijante...
Uroš
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

USB:
usb ključek do 2Gb dela, prenosni disk pa ne

vir: Mobisux
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Alfaspider napisal/-a:
vir: Mobisux
imaš mogoče kakšen link do suxa ker žal ne najdem
Uroš
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Žal ne najdem več, vem pa da je bilo govora o tem pred kakšnim tednom. Začelo se je pa z nečim v zvezi z USBjem.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Uroš
mraudio
Alfa Junior
Alfa Junior

Dobra tema................... =D>

Imel sem priložnost preizkusiti Blue&Me v novem Bravo-tu,ob njegovi predstavitvi v italijanski Gorici prejšnji teden.

Prav v ta namen ,sem s seboj vzel USB ključ na katerega sem prej naložil 20 skladb v formatu mp3 in 10 v formatu WMA.

Po vstavitvi ključa v režo je ključ začel utripati(kot je normalno) na displayu avtoradia pa je napisalo MEDIA PLAYER.In potem tišina.Čez čas se je sam vrnil spet na radio postaje ,poizkušali smo na razne načine ,ugasnit radio ,vstavit ključ in ga spet vklopit .Ista reč,spet izpis MEDIA PLAYER in spet je začel radio.Tudi tipka SOURCE se ni odzivala.Enako tipka z znakom Windows na volanu ,gluha.Žal glasbe iz ključa nikakor ni predvajalo :?:

Vprašal sem prodajalca(zelo ustrežljiv in prijazen) ,če kaj delam narobe,in je rekel da mogoče zato ne dela ker so skupaj mp3 in WMA fajli :?: :?: ali pa da ključ ni kompatibilen ](*,) #-o .

Lepo prosim, ključ da ni kompatibilen..............mogoče Bravo ni kompatibilen.

Ključ pa je Verbatim 512MB star nekaj mesecev,in dela z drugimi napravami brezhibno!!!

Ne vem, mogoče je kot je prvo rekel, da so različne končnice fajlov skupaj :-k .

Vsekakor bom šel tja še enkrat ta teden z drugim ključem in samo z Mp3-ji tako da bomo ta Blue&Me raziskali............. :-k

P.S.: =D> =D> Čeljust mi je skoraj dol padla ob novem Bravo-tu.Materijali so odlični =D> .
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

nekje sem zasledil, da bi naj bile skladbe naložene na root ključa ne v mape, sicer pa če ne prej ko dobim avto bom poročal kako je s tem. Všeč pa mi je da se da sistem nadgrajevati.
Uroš
Uporabniški avatar
Kača
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Gorjansko
Kontakt:

Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Blue&Me priporočam vsakomur ki bo imel možnost naročit. Zadeva deluje odlično. Le spremenil sem si govorjenje iz AN v Nemščino (update preko USB-ja) ker enostavno lepše bere slovenske SMS-e nemka kot angležinja...

@settantacinque - ko daš not USB napiše media player in lučka blinka, igra pa komaj ko daš kontakt, izgleda da je neka fora z napajanjem USB-ja

še eno vprašanje, nisem uspel pogruntat: ko imam USB v vtičnici in poslušam FM radio, prekinem kontakt in spet dam kontakt mi vedno aktivira USB- Media player, kako to? Ali je podefaultu vedno prižgan MP ali kaj ?
Uroš
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Uroš napisal/-a:še eno vprašanje, nisem uspel pogruntat: ko imam USB v vtičnici in poslušam FM radio, prekinem kontakt in spet dam kontakt mi vedno aktivira USB- Media player, kako to? Ali je podefaultu vedno prižgan MP ali kaj ?
za vse ki bi iskali odgovor, izklopit je potrebno preko zvočnega ukaza
nemški primer STOP in AUTOMATISCHE WIEDERGABE AUS, sedaj dele samo radio. Ponovno se MPlayer vklopi preko menuja START ali z zvočnim ukazom.
Uroš
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Blue&Me Telefon - problem
GSM se registrira, avto ga zazna in napiše ime telefona, naprej se ne zgodi nič, ne poveže se na operaterja in veza preko BT nekako ni aktivna.
Po večkratnem brisanju iz menuja avta in brisanju povezave iz telefona sem obupal (skoraj eno lato je delalo b.p.)

-rešitev: odklop akumulatorja za 15 minut in nova nastavitev povezave !

(če bi še koga to doletelo)
Uroš
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Se pravi da je pomagala klasika od winsow:

Slika

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
Tadej TS
Alfa Junior
Alfa Junior
Kontakt:

jest sem najdu usb Disk 30GB ki dela...
in sem ful zadovoln le vsi telefoni niso čist kompatibilni
se mi zdi da najbolš dela z Motorolo...
LP
Tadej
lepotica v črnem
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

napiši tip diska, jaz imam WD, pa še nisem probal,
Sicer pa SE dela tudi OK, le na P1i ne bere SMS-ov (kar pa zaradi pomanjkanja SLO jezika ne pogrešam)
Uroš
drejci
Alfa Junior
Alfa Junior

Kako pa se v Alfah obnese Blu&Me Nav(igacija)? Ima kdo kake izkušnje.
V osnovi se mi zdi ideja zanimiva.
Če prav razumem gre za "preprosto" navigacijo na zaslonu na armaturki. Kaj več niti ne potrebujem. Zanima me le uporabnost te v SLO in upravljanje.
Mogoče je že kdo preizkusil ali deluje door-to-door navigacija za celo Slovenijo.
Odgovori
  • Informacija