Čistila & co.

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
alf
Alfa Member
Alfa Member

Lep alfističen pozdrav!
Zanima me, če lahko kdo kaj napiše o tem kakšna čistila, loščila, šampone in podobne reči uporabljate pri čiščenju svojih alfic in zakaj.
Sam namreč nisem zadovoljen z ničemer, predvsem kar se tiče čistil za notranjo plastiko.
Kakšna priporočila?

LP ALP
Uporabniški avatar
xandrej
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor

Glej po 7 letih pranja avtomobilov in služenja denarcev s tem ti lahko priporočam naslednje:

1. Avto z visokotlačnim čistilcem iz varne razdalje dobro speri in to od zgoraj navzdol....

2. Uporabi šampon (ne za posodo umivat ker škoduje laku), jaz sem po dolgoletnem izbiranju se odločil za SONAX oranžen koncetrat in uporabljaj vročo vodo... Avto se res lepo sveti... No avto peri od strehe navzdol, in končaj na pragih in platiščih, gumah zakaj? Na spodnjem delu avtomobila je dosti drobcenega peska in, da si ga z gobo ne vlačiš in si delaš riseke čez celi avto... Gobo za avto večkrat oz. sproti spiraj....

3. Speri šampon z avta...

4. Kjer imaš mrčes, se na Petrolu dobi Odstranjevalec insektov pride 600 SIT in spravi dol vse... Ravnaj se po navodilih...

5. V Ajmer si natoči vročo vodo in z jelenovo kožo briši avto. Jaz imam 3 jelenove kože, ena je za zunaj, druga za spodnji del vozila in med vrati in kuferamom, ena pa za brisanje armature...

6. Za armaturko uporabi vlažno krpo pa pobriši. maxibril pozabi ker tisto deluje čefursko ko se vse sveti in vidiš armaturko v sprednjem steklu...

No jaz si tudi sam impregniram usnje, si vodno posesam avto. Vedno sem čistil avto 2x na teden in sedaj ga 1x na teden oz. kako je vreme. Pozimi grem v pralnico ampak samo v eno in to k Šerbineku v MB ker menjajo celoten sistem po 3000 pranj se pravi vsaka 2 meseca... Sošolec mi tam dela... Sol pa je treba dol spravit... Če pa še te kaj zanima pa vprašaj... Avto se sveti ko =D> suza...
Slika
Uporabniški avatar
alf
Alfa Member
Alfa Member

Hvala za hiter odgovor.
S samim pranjem avomobila imam tudi sam veliko iskušenj, in vidim da imava zelo podoben sistem razlika je le v treh jelenovih kožah. Sem uporabljam dve, eno za zunanjost in eno med vrati. Motilo me je predvsem premočan lesk loščil za notranjost, saj plastika dobi masten videz in je kar nekako "marogasta". Vsekakor bom poiskusil še z jelenovo kožo.
Zanima me še kakšno polirno pasto priporočaš. Imam 156 svetlo rdečo (130BB - ne metalna barva).
HVALA

LP ALF
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

se strinjam z Andrejem !

za armaturko pa po večletnem preizkušanju uporabljam gobico za armaturko (ne maram spraya ker gre na šipo) ki jo kupim v BAUMAXU.(plavi,rdeči,zeleni pokrovček=isto)
Druge so zanič. zadeva je odlična dolgo drži in malo se porabi.
Za gume pa piporočam kozmetiko od Auto Magic. To je profesionalna roba.
Za polirat pa odvisno od barve. Če je metalik je bolj ali manj vse dobro.
Za rdečo (alfa rosso 130) pa je jeba. Dobro deluje Auto Magic,za kaj malega pa sem bil zadovoljen s pasto od Amwaya. Sonax mi je delel meglo na rdeči in nisem bil najbolj zadovoljen z rezultatom.
Uroš
Uporabniški avatar
xandrej
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor

Imam kolega ki bi ti avto spoliral za mali dnar... Še sam ima rdečo pa je danes bil pri meni... 10 let star ato kot iz trgovine... Rdeč avto...

Je pa razlika med polirpasto n polirpasto... Imaš polirpasto, imaš razne premaze, zaščit itd itd... Ampak vsi rečejo polirpasto... Kaj bi rad avtu vrnil barvo in lesk al kako?
Slika
Uporabniški avatar
alf
Alfa Member
Alfa Member

Z rdečo barvo je hudič, vem.
Zadnič sem gledal enaga rdečga puntota letnik 2000, pa je biu že čist mat po strehi!!! Moja alfa je sicer garažirana in barva na izgled še zelo lepa.
Je pa že nekoliko kakor se reče kosmata. Stvar bi rad pred zimo uredil zaradi zaščite in tudi čim lepšega izgleda (beri leska).

alf
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

še enkrat , najboljša varijanta je avtomagic še prej pa posebni plastelin za čiščenje laka pred zračno rjo (ista firma)!!!
Šele potem najmanj dve fazi poliranja najprej grobo, potem fino, nato pa še zaščitni premaz.
Vse drugo je brez veze, če bi rad imel nekaj časa mir.
To vse sem sprobal na rdeči 155 in rdeči 156.
Uroš
Giorgio Armani
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hm, zel odobro napisano in podana navodila od Andreja.

Sam ima zelo dobre izkušnje z avtošamponom Sonaxom, točno tem ki ga omenja Uroš, sicer pa sam svojo lubico skoraj vsak teden od 1-2krat ročno operem s tem šamponom, 1 ali 2krat letno pa avto tudi posliram s Sonax polirpasto.Ravno prejšnji teden ko sem prišel iz dopusta sem opazil precejšnjo pustost laka in ga bom moral na jesen namazati z kakšno zaščitno pasto.Ima kdo kakšen predlog.

Aja pa še to.Obvezno notr avto posesam v nulo, tako da sedaj po 4 letih uporabe je notranjost kot nova, nisem pa imel še avta ki bi ga videla avto čistilnica :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Lp G.A.
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Torej malo sem poiskal po netu in našel stran od Auto Magic.
http://www.automagic.biz/products.htm

Ti produkti so zares odlični in do sedaj še nisem naletel na nič boljšega.
Je pa res da ni poceni, zato pa dolgo traja. :wink:
npr. 1/2 litra tekočine za gume, uporabljam za dva avtomobila najmanj 1 do 2 leti !!! stane pa 3 jurje
Dobi se v SLO.
Uroš
Uporabniški avatar
loka
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Kranj

Vse ti je Uroš zelo natančno opisal, dodal bi le(dolgo sem iskal nekaj primernega za motor), da v situaciji, ko imaš avto zeeelo umazan, komarji, žuželke, katran ipd po dolgi poti npr. se meni najbolje obnese Armor All - Heavy Duty. Pa previdno z njim...močan je ko hudič. Samo ko imaš res zasvinjano zunanjost.
Lp!
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Dej prosim malo napisite kaksna sredstva uporabljate. Prej ko sem imel se 145ko je bil material dokaj trpezen na upazanijo in niti ni bil problem s ciscenjem. Sem kupil par sprejev za armaturo (leclerk varianta ;) ) in s krpico obrisal. Pa je bilo nekak.
Ampak zanima me predvsem zdaj, kaj naredite tisti, ki imate tako notranjost kot jaz sedaj na 156ki (prenovljena notranjost), ker je tisti material tak grob pa se vse se gor pozna. Z raznimi krpicami ce so malo bolj mehke ne morem, ker potem se vsa tista vlakna iz "blaga" zazrejo v ta material iz katerega je armatura in vrata.
Sem poizkusil z jelenovo kozo, ampak tisto lahko samo v vodo namocim, kar pa spet ne prinese nekih dobrih rezultatov, saj v tem primeru lahko le odstranis kaksno svinjarijo. Sijaja pa z vodo ne dobis.
Pa tudi ta jelenova koza, potem ko je malo starejsa, zacne kaj hitro "razpadat" in spet pusca delcke na armaturi.

Kaj je najboljsa resitev?

LP
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ptuj

Probaj s papirnato kuhinjsko brisačo!
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

NA OMW ju majo neku ful uredu spray za 20€, js sm ga prejšn vikend prvič probu ampak zdj bo to redno čistilo...Je pa namenjeno izključno čiščenju notranjih materialov, plastoka guma, les...
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Peljem nekam, dam 15€ in grem na kavo za eno uro, et voila! Avto sije zunaj in znotraj! 8)
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Grem raj tankat za ta dnar...
Odgovori
  • Informacija