Glej po 7 letih pranja avtomobilov in služenja denarcev s tem ti lahko priporočam naslednje:
1. Avto z visokotlačnim čistilcem iz varne razdalje dobro speri in to od zgoraj navzdol....
2. Uporabi šampon (ne za posodo umivat ker škoduje laku), jaz sem po dolgoletnem izbiranju se odločil za SONAX oranžen koncetrat in uporabljaj vročo vodo... Avto se res lepo sveti... No avto peri od strehe navzdol, in končaj na pragih in platiščih, gumah zakaj? Na spodnjem delu avtomobila je dosti drobcenega peska in, da si ga z gobo ne vlačiš in si delaš riseke čez celi avto... Gobo za avto večkrat oz. sproti spiraj....
3. Speri šampon z avta...
4. Kjer imaš mrčes, se na Petrolu dobi Odstranjevalec insektov pride 600 SIT in spravi dol vse... Ravnaj se po navodilih...
5. V Ajmer si natoči vročo vodo in z jelenovo kožo briši avto. Jaz imam 3 jelenove kože, ena je za zunaj, druga za spodnji del vozila in med vrati in kuferamom, ena pa za brisanje armature...
6. Za armaturko uporabi vlažno krpo pa pobriši. maxibril pozabi ker tisto deluje čefursko ko se vse sveti in vidiš armaturko v sprednjem steklu...
No jaz si tudi sam impregniram usnje, si vodno posesam avto. Vedno sem čistil avto 2x na teden in sedaj ga 1x na teden oz. kako je vreme. Pozimi grem v pralnico ampak samo v eno in to k Šerbineku v MB ker menjajo celoten sistem po 3000 pranj se pravi vsaka 2 meseca... Sošolec mi tam dela... Sol pa je treba dol spravit... Če pa še te kaj zanima pa vprašaj... Avto se sveti ko

suza...