kompresija

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
poco
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: nazarje

no to mi je rekel stepančič, pri zegi je bila že druga zgodba, ampak vsak bi pa odpiral in rihtal, je pa zega rekel da naj bi bila kriva vodila ventilov in da se lahko samo to menja ne cela glava oz. še eventuelno potem kakšni tefloni, batni obročki.kaj mi svetujete
ko to tamo peva
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Poskusi z drugim oljem, zaenkrat se Selenia Gold dobro obnese v 75-ki.
Prej sem imel Valvoline TurboV, pa v svoji prejšni sem poskusil SynPower 5W50, pa je blo na začetku OK, potem pa še huje. Še en stransi efekt SynPower je bil pa, če je avto nekaj časa laufal na mestu (kolona) je počasi zapacal svečke in sem šel samo še na 1 ali 2 cilindra.
Rešitev je bila za minuto ugasnit motor potem pa je spet normalno šli (do naslednje stoječe kolone).
Je bil zelo zanimiv izgled, k skorajda nisem mogel speljat na mejnem prehodu Rupa in se odstranit v Slovenijo. #-o #-o

Aja pa priporočen interval za Racing je 10 kkm, za 20K pa 20kkm, ampak bi ga jaz osebno raje menjal na 15 kkm (glede na tvoje kilometre).
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
poco
Alfa Member
Alfa Member

ja pa kje je takšna razlika med racing in 20k, kolo bi me po vaše stala menjava teh vodil ventilov. pa recimo še zraven tefloniin batni obročki
ko to tamo peva
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Kar nekaj, ker to je skorajda že na meji generalne.
Mašino komplet razkopat, pa vse menjat ....

... ne vem mogoče bi že s 1000€ prišel skozi (všteta tudi roba za velki servis), vendar naj napiše kdo, ki ve cene za taka opravila ... :doubt:

Edit
Racing je sintetika za bolj športen način vožnje in tudi dirkanje
20K pa delna sintetika namenjena za daljši interval menjave pa pač bolj normalno uporabo
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

poco napisal/-a:ja pa kje je takšna razlika med racing in 20k, kolo bi me po vaše stala menjava teh vodil ventilov. pa recimo še zraven tefloniin batni obročki
Koliko bi te prišlo? Preveč!! #-o
Vsako vodilo ventila je cca 30 EUR krat 16 8)
Mene je sedaj prišlo menjava glave (dobil na odpadu, vse razkopali in spet zložili z novimi tefloni), vsa tesnila zamenjana, jermena + 4krat natezalci, olje, hladilna tekočina, delo 1095 eur!
Ti bi praktično delal isto plus še menjaval batne obročke, kar potem praktično je generalna, bi te po moje prišlo takoj še 500 eur več!
Mislim, da se za tak denar mirne duše voziš cca 250-300kkm! Pomojem je nesmisel odpirat avto ki DELA, zato. ker ga malo nadpovprečno "cukne"!

Ciao Alfista :mrgreen:

p.s. Jaz imam dobre izkušnje z unimi jajcami k jih vlivaš v motor! Jaz sem dvakrat že vlil v mojega 2.0 TS "SLICKL50" , kao nekaj na bazi teflona! Mogoče probaš še kaj v tej smeri, je precej manj boleče za denarnico, samo ne nekih levih stvari noter vlivat ala motorup! Ta slick50 je bil cca 12jurjev, sedaj bi moral bit okoli 50 eur!
Slika
poco
Alfa Member
Alfa Member

pa lahko sploh kdo garantira da po menjavi teh stvari avto nebo več pil olje, kako je bilo pri tebi alfista, zakaj si pa ti vse to menjal?
aja, se motim al je razlika med max in min 1l olja(za mojo mašino)
ko to tamo peva
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

poco napisal/-a:pa lahko sploh kdo garantira da po menjavi teh stvari avto nebo več pil olje, kako je bilo pri tebi alfista, zakaj si pa ti vse to menjal?
aja, se motim al je razlika med max in min 1l olja(za mojo mašino)
Med max in min je cca 1L, nobeden pa ne ve točno! Meni se zdi, da je malenkost manj.
Jaz sem menjal vse to zaradi (vtrganega jermena-po prvi anamnezi), a diagnoza je pokazala, da je popustila jermenica na motorni gredi! Utrgalo nek zob #-o in stvar se je zavrtela neodvisno od odmičnih gredi! Posledično je "poglihalo" vseh 16v! :evil:

p.s. Jaz na tvojem mestu nebi nič motorja "šlatal"! Koliko cajta ti pa pije toliko olja? Je mogoče samo zadnja menjava, ali od kar si zamenjal serviserja? Da ti ne vliva noter kakega drugega olja! Dandanes ne moreš bit siguren več v nič! :doubt:
Slika
poco
Alfa Member
Alfa Member

ne, ne, olje menjam sam je pa selenia racing. bom pa res sprobal 20k. avto imam eno leto pa ga isto pije kot na začetku. se pa tudi sam nagibam k tem da nebi odpiral mašine ker po moje ni potem več isto kot je bilo, verjetno kakšni posegi razen če niso res nujni niso dobrodošli
ko to tamo peva
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

poco napisal/-a:ne, ne, olje menjam sam je pa selenia racing. bom pa res sprobal 20k. avto imam eno leto pa ga isto pije kot na začetku. se pa tudi sam nagibam k tem da nebi odpiral mašine ker po moje ni potem več isto kot je bilo, verjetno kakšni posegi razen če niso res nujni niso dobrodošli
Ma, da nebi blo isto ne verjamem! Če je delo narejeno tako kot mora bit! Saj ga tudi v fabriki enkrat skupaj zložijo!!! :mrgreen:
Poskusi olje zamenjat, samo po mojih izkušnjah, ga najmanj popije prav z selenia racing! Če boš dal noter 20K ti ga bo več, ker je olje bol "redko"!
Na tvojem mestu bi poskušal eno menjavo natočit noter ali mobil1 mislim da je 5W-50 ali Castrol RS 10W-60! Oba sta napram seleniji kar nekaj dražja!

Slika
poco
Alfa Member
Alfa Member

ja zdej bom pač poiskusil z menjavo olja pa če se bo poznalo vsaj za 10 do 20 % je pa že kr neki pa bom vozil če bodo pa spremembe na slabše potem bomo pa res rihtali
ko to tamo peva
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Nekako imam občutek, da si kupil avto, ki je imel mašinco že "na kosih"!
Zloženo skupaj za dva šolda in to je rezultat! Mogoče se motim.

p.s. meni je spila, ko sem dal noter agip sint 2000 .... na deset tisoč km moja 5 litrov olja!!! #-o #-o Takoj sem prešel nazaj na selenijo Racing in mi ga spije od nič dolivanja do cca 0.5 litra dolivanja na 10kkm! =D>
Slika
Odgovori
  • Informacija