Malce pomoci prosim

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Ka0z
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana-Nova Gorica

Pozdravljeno ljudstvo...ta vikend sm menjal olje na moji alfici ...dal sm Selenia WR notr in ja sm vidu da je prou fajn zaj**ano prit do oljnega filtra :( sva se s frednom zajebavala kar neki casa ...tako za ta vikend pa planiram menjat filter za nafto in zracni filter paaaaa me zanima a se mi splaca dat notr sportni filter za zrak ...v stilu K&N ...ker sm vidu tle precej negativne poste na te sportne filtre za zrak ... in ja vem za domnevne probleme z LMM ?(avto je alfa 156 JTD 2,4 129kW)
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Nekateri priporocajo green vgradne sportne filtre ce je avto cipan,bojda se turbina manj matra...

Drugace pa pomoje ne bo mel nekega efekta...
Ka0z
Alfa Junior
Alfa Junior

Miholl napisal/-a:Nekateri priporocajo green vgradne sportne filtre ce je avto cipan,bojda se turbina manj matra...

Drugace pa pomoje ne bo mel nekega efekta...
avto ni cipan ...poves prosim vec glede teh filtrov ...ker sm na tem podrocju bl n00b .... sej mi ne gre tolko za to da bi mel nek HUD efekt sam nocem pa da bi blo SLABSE kot prej ker nekateri posti na forumu pravijo da je pol se slabse?
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Jaz osebno bi in tudi ostajam na stock.
Filter je bil dimenzioniran za tak pretok (za moje pojme so pri alficah kar veliki) in nebi nič popravljal. :wink:
Sprememba zvoka je samo pri navadnih motorjih brez turbine (pri turbo se pa mogoče bolj cviljenje sliši) :?: .
Glede vplivov na MAF pa nebi sprobaval. :?

Pa če fiter menjaš na tistih 10 - 20 kkm nima bit kaj slabš rezultat.
Moj filter je bil po 12 kkm samo malce umazan in ga skorajda nebi bilo treba menjat.

Odločiš se pa itak sam ... :wink:
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Ka0z
Alfa Junior
Alfa Junior

mmm hvala za input fantje
burecio
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ormož+Maribor

Koliko jaz vem športni filter na dieslu ne spusti nobenega zvoka. Sej pravim, koliko jaz vem... Še na bol slabih fergazerjih ni efekta.
Odgovori
  • Informacija