Pri 80.000 km sem na svoji bivši 156 1.8 TS zamenjal jermen in vse kar spada zraven (napenjalec, ležaj...)
Pred par dnevi sem jo prodal z prevoženimi 130.000 km in novi lastnik jo je
dal pregledat svojemu mehaniku, ki je ugotovil, da je napenjalec popolnom fuč. Je to možno po komaj 50.000 km. Roba je bila kupljena v MS pri podjetju GMT in verjetno ne gre glih za originalne dele.
Alfaman69 napisal/-a:Pri 80.000 km sem na svoji bivši 156 1.8 TS zamenjal jermen in vse kar spada zraven (napenjalec, ležaj...)
Pred par dnevi sem jo prodal z prevoženimi 130.000 km in novi lastnik jo je
dal pregledat svojemu mehaniku, ki je ugotovil, da je napenjalec popolnom fuč. Je to možno po komaj 50.000 km. Roba je bila kupljena v MS pri podjetju GMT in verjetno ne gre glih za originalne dele.
Možno je, vendar je morala biti obupno slaba roba, ali pa napaka pri montaži.
Čeprav to piše za TS, je pa priporočljivo pri V6 menjat na 80 kkm.
Če se izrazim kot nekdo na AO - menjava jermenja na 120 kkm je šala, zelo slaba šala.
PS
36.000 milj je cca 60 kkm
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
In zakaj na celini večina lastnikov alf menja jermena na 100.000km in jim avto deluje BP, razen kake izjeme seveda, ki se vedno zgodi.
Zgleda so angleži res nekaj posebnega, ker to velja samo za njih in ne za celino. Če bi to veljajo tudi pri nas, verjemi da se nebi prodala skoraj nobena alfa.
Foggy napisal/-a:In zakaj na celini večina lastnikov alf menja jermena na 100.000km in jim avto deluje BP, razen kake izjeme seveda, ki se vedno zgodi.
Zgleda so angleži res nekaj posebnega, ker to velja samo za njih in ne za celino. Če bi to veljajo tudi pri nas, verjemi da se nebi prodala skoraj nobena alfa.
Lp
Kakor sem že večkrat napisal, stvar je priporočilo. Upoštevanje tega je pa odvisno od posameznika ...
PS
Pa vsem želim čim manjše število strganih jermenov.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage