Ni turbina!!!(AR166 2.0TB)

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
MATEJ.AR155
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: GROSUPLJE

Spet jaz,

sedaj pa sem že čisto obupan.

Po menjavi LMM in povratnega ventila ni bilo izboljšave (avto je izgubil moč).
Potem je sum padel na IC, cevi.. a po kontroli pri BE-JA mi je sam direktor Janko zagotovil, da sistem ''dihta'' in da je turbina fuč.
Danes smo zamenjali turbino, pa uganite sami, kakšen je rezultat. Valda da isti ::(): !?!
Na poti domov sem se oglasil pri kolegu, njegov fotr pa je mehanik za kamione.
Mal sm pojamral nad sposobnostimi naših mehanikov, pa mi je rekel, naj vžgem avto. Postavil se je k avspuhu in rekel, da naj nabijem gas. Takoj je rekel, da je za tak motor čisto premalo plinov pognalo ven. Po njegovem se je sesul katalizator ali pa satje v zadnjem loncu.

Po vsej tej kalvariji sem že toliko daleč, da mu skoraj verjamem - kaj pa pravite vi. Je res možno, da se lahko zgodi kaj takega, oziroma je že kdo imel ali slišal za kaj takega?

LP

Matej
MATEJ-GROSUPLJE
zeko-GTV
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: kamnik

če se ti razleti katalizator se ti v izpuhu sliši cinglanje,ko se pa del setja zabije v lukno od izpuha pa motor zamori čist, tok da sploh ne laufa pod prostim tekom.ali pa se močno zaganja. iz roko potouč katalizator pa boš vidu če kej ropota.
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

lol. tocno to se dogaja pri moji 145 1.4 boxer.. je zabit katalizator ( baje ) in dusi motor :D nobenih pospeskou cisto LEN avto, popolnoma brez moci.... nazacetku sm dvomil sam zdj k sm slisu da je to res mozno ni druzga kot to! :D
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zagorje

PA KAJ SM TI JEST REKU MATKURBA Beri faking poste.
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

@stuntz - ne se razburjat - spij pir pa se pomiri preden take pišeš ... :wink:

Hja lahko, da se je vse skup sesulo in zamašlo auspuh - poskusi vse skup razdret pa pregledat.
Pa še,a se ti kaka lučka prižiga oz. a ti sploh dela tista za napako delovanja motorja (v tvojem primeru šoba) in če si jo že imel na kaki diagnostiki priključeno?
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zagorje

Se oproščam za moj izpad včeraj sem malo živčen ker moj italjanski skret ne pali prestavit moram komplet vžig kar je pa pri bokserju faking podvig.

Uglavnem Prvi moj post na tvoj porblem se je glasil preveri katalizator in ne če je zabi ni nujno da cinglja samo ne gre nikamor Turbo avto mora imeti prosto izpušno pot da zadiha potem preverjaš vse ostalo.

Lp Klemen pa brez zamere.
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
MATEJ.AR155
Alfa Member
Alfa Member

Fantje,

nobena lučka ne sveti, poraba je po BC 11.2, v prostem teku se ne zaganja, tudi katalizator in zadnji lonec sta v redu - bil danes pri Medenu, turbina zamenjana, LMM zamenjan, pregledan cel sistem turbine, dihta.
Še ena varijanta je baje - faza motorja. To je glavni jermen, da je lahko preskočil en zob, pa ni zdaj utečen takt. Kaj pa pravite na to?

Drugače pa zbiram od vsakega od vas po en liter bencina, da zažgem ta kup železa. To je definitivno druga in zadnja AR na dvorišču.
Jebala me je prva, pa je bil izgovor, da je bila stara, ta pa je od prvega lastnika, pa ni dokazala nič boljše.

LP

Matej
MATEJ-GROSUPLJE
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

od mene ne dobis bencina :mrgreen:

pa kaj nimas nobenga mehankarja d bi ti to mal pogledov a kwa al so to mehankarji bl tko tko?

ce majo ze naziv mehankar potem mislim da bi to moral odpravt?

al je problem v tem da hocs cim cnej skoz pridt sam to vrjetn ne k si ze tok stvari novih dal :cry:
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

MATEJ.AR155 napisal/-a:Fantje,

nobena lučka ne sveti, poraba je po BC 11.2, v prostem teku se ne zaganja, tudi katalizator in zadnji lonec sta v redu - bil danes pri Medenu, turbina zamenjana, LMM zamenjan, pregledan cel sistem turbine, dihta.
Še ena varijanta je baje - faza motorja. To je glavni jermen, da je lahko preskočil en zob, pa ni zdaj utečen takt. Kaj pa pravite na to?
Možno je, ampak to bi moral preverit tvojih mehanik v sklopu diagnostike, ne pa, da menja vse po spisku v smislu kaj pa, če je mogoče tole krivo.
MATEJ.AR155 napisal/-a:Drugače pa zbiram od vsakega od vas po en liter bencina, da zažgem ta kup železa. To je definitivno druga in zadnja AR na dvorišču.
Jebala me je prva, pa je bil izgovor, da je bila stara, ta pa je od prvega lastnika, pa ni dokazala nič boljše.
Raje jo prodaj komu za ugodno ceno, ki ji bo privoščil normalen servis, ker tole menjavanje delov brez kakršnega koli reda in plana je absurdno in smešno.

Razen, če šraufaš sam moraš razumet eno stvar, ko pripelješ avto na servis, morajo oni odkriti napako in jo odpraviti, diagnostika je v ceni storitve, ne morejo pa ti zamenjati pol avta na tvoje stroške v postopku diagnostike. Tebe ni potrebno vedet nič o tem kaj bi lahko bilo, dokler ne vedo kaj točno je in koliko stane.
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Imam predlog:

Jaz ti pripeljem nekaj, da boš lahko zalil z bencinom in zakuril, pa obenem ti bom čisto brezplačno odstranil 166 izpred oči. Tako, da neboš imel problem z ostranjevanjem svijarije ... :D

Velja? :D
MATEJ.AR155
Alfa Member
Alfa Member

Kaj naj rečem, saj ni bilo tolk umnikov okrog mojega avta, kar se pa diagnostike tiče, se pa tudi jaz sprašujem, kolk daleč bo še šlo.
Malo sem šel tudi na to - več glav več ve :) .

Torej

1-NORD mi je dal avto na računalnik, kateri ni odkril napake na elektroniki + LMM + ventil na cevi do zračnega filtra = 15 EUR (njegova diagnoza je mehanska napaka).
2-BEJA mi je pregledal turbino + IC + vse cevi (njegova diagnoza-fuč turbina)= 15 EUR
3-mehanik-turbina + menjava = 330 EUR
4-mehanik-kontrola izpušnega sistema = 20 EUR

Sploh ni veliko, če bi delovalo, celo zanemarljivo malo glede na razred avtomobila. Itak, priznajte, če bi bili v takem položaju, bi tudi vsak od vas skušal upoštevati čimveč ''pametnih'' nasvetov za rešitev problema.

Torej, kdo je tisti, ki bi mi lahko naredil diagnostiko, pa ga tudi priporočate?

LP

Matej
MATEJ-GROSUPLJE
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

MATEJ.AR155 napisal/-a:Kaj naj rečem, saj ni bilo tolk umnikov okrog mojega avta, kar se pa diagnostike tiče, se pa tudi jaz sprašujem, kolk daleč bo še šlo.
Malo sem šel tudi na to - več glav več ve :) .

Torej

1-NORD mi je dal avto na računalnik, kateri ni odkril napake na elektroniki + LMM + ventil na cevi do zračnega filtra = 15 EUR (njegova diagnoza je mehanska napaka).
2-BEJA mi je pregledal turbino + IC + vse cevi (njegova diagnoza-fuč turbina)= 15 EUR
3-mehanik-turbina + menjava = 330 EUR
4-mehanik-kontrola izpušnega sistema = 20 EUR

Sploh ni veliko, če bi delovalo, celo zanemarljivo malo glede na razred avtomobila. Itak, priznajte, če bi bili v takem položaju, bi tudi vsak od vas skušal upoštevati čimveč ''pametnih'' nasvetov za rešitev problema.

Torej, kdo je tisti, ki bi mi lahko naredil diagnostiko, pa ga tudi priporočate?

LP

Matej
Baje je na enih v6 turbo "hiba", da ti na odmičnih pobere grebene in auto ne gre nikamor! Kako se to pogleda ne vem! Poskusi še v tej smeri kaj pogledat!

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Diagnoza o dobrem MAF-u je težko postavljiva, kolko je pa že star ta tvoj MAF?
Pa a si že probal z odklopljenim MAF-om?
Pa še a motor kakšne čudne zvoke spušča?

Odmične pa dvomim, da bi naenkrat moči zmanjkalo, mogoče postopoma. Razen če se kaj odlomi. :doubt:
MATEJ.AR155
Alfa Member
Alfa Member

Kaj je to MAF?
MATEJ-GROSUPLJE
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa