LMM zanič?

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Dobavitelj bencina je ze lahko enak, ampak skladiscenje in vsi nadaljni postopki pa definitivno niso enaki. Jaz sem tudi veliko tezav resil na prejsnji 145ki samo s tem, da sem zacel tankat na OMVju, ceprav se slisi smesno...

LP
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Je bilo glede bencina že xxx govora!

PETROL: ima državne rezerve. Svež bencin gre v rezerve, rezerve pa na črpalke. Na slabši kvaliteti se pozna, ker med "ležanjem" bencinu pada število oktanov. Pa še kakšni drugi vplivi so vmes.

MOL, OMV, AGIP,... pa, preverjeno, dobivajo bencin iz terminala v Trstu. Od tam ga lahko pripelje pa tudi Petrol. Zato je moč videti Petrolovo cisterno na drugih črpalkah.
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zagorje

Ma lej poznam ljudi k vozjo cisterne za petrol in agip :) če iščeš res kvaliteto Greš na OMV al pa MOL drugo je bol tko tko . OMV ma svojo inšpekcijo in plačaš kazen če zajebeš .
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
Uporabniški avatar
fejstfnt
Alfa Member
Alfa Member

V mojem primeru je glede jutranjega terokiranja res pomagalo če sem tankal OMV 100. Bilo je sigurno 90% bolje. Po menjavi LMM je vseeno kje tankam in avto dela kot mora. Moraš pa pazit da imaš res nov originalni LMM. Ko mi je Nord tlačil noter neke "tovarniško" obnovljene je avto še kar terokiral.

Moj predlog: zapelji se do Zege, naj ti oni ugotovijo problem in zamenjajo LMM oz. kaj drugega. Mene je takrat prišel LMM + delo dobrih 200€ skupaj z 1 letno garancijo, ki mi je prišla še kako prav saj je LMM spet crknil že po približno pol leta :roll:
Slika
martinzebula
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Zgleda da je lahko več moznosti kaj je narobe. Glede bencina, vedno tankam na petrolu pa prej ni blo nobenih problemov. No ja bom vidu kaj bom naredu. Trenutno ni hudo tko da bom se mal pocakal. Sej ce bi pelu k zegi on pol da na tester pa pol tocn ve ce je LMM al ne?
No pain, no gain
Uporabniški avatar
fejstfnt
Alfa Member
Alfa Member

V mojem primeru ni blo čisto tako da bi dali na tester in takoj ugotovili napako. Tester namreč ni pokazal nobene napake. Avto so imeli priklopljen hkrati na tester in na merilec izpuha in probavali različne zadeve. Vse skupaj je trajalo okoli 3 ure preden je bilo jasno da je LMM. Po mojem težko sam ugotoviš kje je problem, lahko samo ugibaš, sprobavaš in upaš da boš imel srečo.
Slika
martinzebula
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Ja to je problem ker ni jasno kaj bi točno blo. Sprobavat pa menjavat vse po vrsti je pa drago.
No pain, no gain
svetli78
Alfa Junior
Alfa Junior

Glede na opisane simptome sumim na okvaro LMM na moji Alfici 156 2,0TS. Kaj pravite na tele LMMje iz ebay-a.

Je to za kaj, saj je cena glede na informacije o nekaj čet 300eur na AT več kot ugodna. Je to kak ponaredek ali je to BOSCH?

Hvala&LP :P

klik
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

cena je ugodna... sam ti tut bo delal za ugodno :D SLABO! :D

priporocam obist chiptuning trgovine tam imajo originale dosti poceni.

LP
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

svetli78 napisal/-a:Glede na opisane simptome sumim na okvaro LMM na moji Alfici 156 2,0TS. Kaj pravite na tele LMMje iz ebay-a.

Je to za kaj, saj je cena glede na informacije o nekaj čet 300eur na AT več kot ugodna. Je to kak ponaredek ali je to BOSCH?

Hvala&LP :P
Prri Zegi ga dobiš za 170,00 EUR original BOSCH z enoletno garancijo :wink:
martinzebula
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Danes sem zamenjal LMM in zdej dela v redu. Bom videl jutri zjutraj k zjutraj najbol nagaja sam zdej je slo brez problem tut pri polnem gasu tako da zdej bo. Strošek: 150 evrov, kupil v Črnučah.
No pain, no gain
svetli78
Alfa Junior
Alfa Junior

Danes sem odklopil LMM in preveril če se motor obnaša bolje kot z priklopljenim LMM, ker sumim okvaro le tega. Z odklopljenim senzorjem je delovanje motorja zelo nemirno v prostem teku, ko pa dodam plin ga hipoma zaduši in za povratek na normalne obrate potrebuje kakšno sekundo ali dve. Brez LMM praktično sploh ni možno speljati z mesta, ker moramo zelo počasi dodajati plin da motorja ne zamori. Glede na to da je nekdo prej pisal, da mora biti ob okvarjenem LMM stanje brez senzorja boljše kot stanje z priklopljenim senzorjem sedaj ne vem ali je to obnašanje normalno ali ne. Prosim za kak komentar!

Hvala&lp
:wink:
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

svetli78 napisal/-a:Danes sem odklopil LMM in preveril če se motor obnaša bolje kot z priklopljenim LMM, ker sumim okvaro le tega. Z odklopljenim senzorjem je delovanje motorja zelo nemirno v prostem teku, ko pa dodam plin ga hipoma zaduši in za povratek na normalne obrate potrebuje kakšno sekundo ali dve. Brez LMM praktično sploh ni možno speljati z mesta, ker moramo zelo počasi dodajati plin da motorja ne zamori. Glede na to da je nekdo prej pisal, da mora biti ob okvarjenem LMM stanje brez senzorja boljše kot stanje z priklopljenim senzorjem sedaj ne vem ali je to obnašanje normalno ali ne. Prosim za kak komentar!

Hvala&lp
:wink:
Mogoče imaš še kak senzor fuč. Naprimer klasika, sonda lambda ali kak motorček prostega teka usran?? Po mojem je v tvojem primeru boljše obiskat mehanika in ne kar u tri dni menjavat dele.

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
martinzebula
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Tudi jaz sem prvo odkopil LMM da bi videl reakcijo. Prvo so obrati mal nihali gor-dol pol se je pa ujelo vse skup in sem lahko pritisnu na gas in je motor lepo zapel...seveda je mejčken tut zastokal ampak se vedno dosti boljse kot z vkloplenim LMM-om. Tako da vprasanje ce je pri tebi LMM kriv...lahko je še kaj drugega. Raje se še malo pozanimaj da ne vržeš stran 150 evrov.
No pain, no gain
POHANSIR
Alfa Member
Alfa Member

No jst sm jutranje trokiranje uspešno odpravu s čiščenjem lopute, motorčka prostega teka in resetiranjem računalnika. Simpl k pimpl.
Odgovori
  • Informacija