Jonas napisal/-a:
Kasneje je pa je slo za nekaksno integracijo WAPa (CSD) in GPRSa, da je le-ta delal na njem. Zato imajo se sedaj vsi mobilniki opcijo izbirati med GPRS ali CSD (ce pogledas meni), starejsi seveda, pustimo sedaj UMTS.
Ker pa nevem tocno kako ima dostop porihtana 159ka, sem glede na leto izdelave avtomobila sklepal slednje.
Ne bo držalo, WAP je oblika zapisa spletnih strani v obliki bolj prijazni manj zmogljivim odjemalcem(mobilniki, dlančniki). Do WAP strani lahko dostopamo z različnimi načini prenosa podatkov kot so CSD(HSCSD), GPRS, UMTS, HSDPA, WiFi ali katerikoli drug ne mobilni dostop do interneta.
WAP je v bistvu poenostavljen HTML in nikakor ne določa tehnologije prenosa podatkov po kateri lahko dostopamo do teh strani.
Ja sej zato pa pravim, naj se obrne na svojega mobilnega operaterja, saj le-ta zagotavlja kakovost prenosa podatkov. Ko sem govoril o integraciji sem rekel le to, da sprva preko GPRSa se ni bilo mogoce uporabljati WAPa, saj le tega ni bilo (odvisno s kaksno tehnologijo so startali operaterji).
Nevem, sej govorimo o istih stvareh, samo zgleda na drugacen nacin. Ce ima probleme z uporabo WAPa, naj prvo pregleda DOSTOP do njega...
_BiStRi_ napisal/-a:
Hja, boš moral še kakšenga italijana peljat (po možnosti novega), pa boš videl, da ni vedno tako. Od moje drage Stilo ima vsega 15k kilometrov in menjalnik prav lepo škrtne, ko prestaviš v tretjo. Po besedah mehanika, je to dokaj normalno pri novem avtu.
Mimogrede pri hiši imamo
3 krat Punto 1,2 letniki 2002 in 2003
1 krat Grande punto 2006
1 krat 147 JTD 2002
1 krat 159 2007
+ zgodovina mojih alf je v mojem podpisu
Škrtala je samo 33!
Ostale delajo in so delale b.p. če dodam še
to da sem delal nekaj let pri Petrovčiču mi verjemi da sem vozil kar nekaj teh italijanov in nobeno škrtanje ni in ne sme biti normalno !
Zadnjič spremenil Uroš, dne Pe Maj 11, 2007 2:35 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Niti pod razno ne trdim, da je to pravilo, zato ponavaljam da "ni vedno tako".... Jaz imam žal, drugačne izkušnje. Pa ne samo z enim italijanom, z nekaterimi pa kljub temu.
[quote="gumaHja, boš moral še kakšenga italijana peljat (po možnosti novega), pa boš videl, da ni vedno tako. Od moje drage Stilo ima vsega 15k kilometrov in menjalnik prav lepo škrtne, ko prestaviš v tretjo. Po besedah mehanika, je to dokaj normalno pri novem avtu. [/quote]
Ne delajo to samo novi italijani(beri:Francozi).. Clio ko je bil nov je imel menjalnik trd in neulafan .... po 10k km se stvari lepo omehčajo in stvar rata udobna..
It doesn't matter what you drive, but how you drive it
ce bi jz kupu 159ko in bi skrtal menjalnik bi jo gladko zapeljal nazaj do luminaryja in zahteval denar oz. popravilo. cist mozno, da si dobil kako testno 159ko iz italije, kako pa je delano z testnimi avtomobili pa vsi vemo.
sicer pa - a nisi sel pred nakupom na testno voznjo??
ufff po pravici povedano nimam nobene slike ter časa da jo dam gor, po vsej verjetnosti pa pridem na zbor ki bo drugo soboto v kranju pa jo boste lahko tam videli in pokomentirali.
Lani septembra smo doma kupili Alfo Romeo 159. Avto je zame perfekten: vozne lastnosti, oblika, počutje med vožnjo itd... Sedaj pa so se pojavili problemi in sicer: ugotovil sem da manjkajo pokrovčki v notranjosti na vratih... gretje sedeža na voznikovi strani je prenehalo delovati.... 3 dni nazaj je začel avto občasno crkovati med speljevanjem (brez vsake moči, turbo bar se ne premakne)... In za konec še danes z očetom prazneva prtljažnik in vidica čudno umazanijo iz desne strani tam kjer so varovalke (v avto od nekod teče voda in sicer od pranja prejšni teden) voda pa se nabira tam kjer je rezervna guma... Ko sem danes videl še to sem doživel največje razočaranje v mojem življenju ker mi ta avto res veliko pomeni. Jutri gre na servis in upam da se te napake nikoli več ne pojavijo. Hvala bogu za garancijo.... LP
no pa sem tudi jaz tukaj .....in sicer novi lastnik 159 1.9 jtd ti.mogoče bom znal kaj pomagati oz povedal kaj se dogaja z mojim avtočkom ...!tudi pri meni če hitro prestavim iz 2 v tretjo se pozna nekakšna stopnička oz kot da bi se nekaj zataknilo vendar glede na to da imam 2000 km bomo še počakali da vidimo kako bo ko se stvar ulavfa.drugače podobne težave imam tudi VW ko je avto nov pa najbrž še kakšna znamka.kar se tiče MP3 in bassov ....sam imam navi connect+ in tudi boss sistem in ti lahko povem da je vse odvisno na kakšen način je cd zapečen oz ustvarjen mp3.no vsaj pri meni se je poznala razlika ko sem predno sem zapekel cd še malo poštimal EQ res pa je da sem mislil da bo vseeno malo bolj slišati v notranjosti tistega wofra iz prtljažnika ..ampak tako je .
Ljudje moji noben avto v današnjem času ni narejen tako kvalitetno in zaneslivo, kot je bilo recimo nekoč. Če je avto v garanciji potem na servis pa bojo porihtali, se ne spleča sekirat. Če pa nekoga prodajalci prinesejo okoli potem pa ni pomoči, sploh glede na to da obstaja internet in forum pa bi lahko koga prosil če gre s tabo pogledat avto, bo sigurno videl več kot ti.
In ne pričakujte sedaj da če je Alfa naredila nov model da je pa zdej to revolucija v kvaliteti, še zmeraj se bodo pojavile napake in nekaj bo sigurno crknilo. Lahko vam garantiram da ste lahko srečni da niste lastniki novega Passata ali Audija A4, seveda ne vsi modeli, tam je šele katastrofa