...tako je. Nesmiselno je kupit Alfo in nato na ta način šparat. Potem pa pizdit da so Alfe za k.... To je isto kot vlivanje raznih kvazi olj v alfe in menjave poceni filtrov ipd.
Dajmo se zavedat da so Alfe tehnološko vrhunski izdelki ki potrebujejo temu primerno hrano in vzdrževanje če jih pač želimo imeti en čas.
Mislim da tako "varčevanje" vodi do tega da ima potem znamka "bad image" zato sem absolutno proti temu in želim da vsem takim motorji ali puše čimprej zaribajo ne pa komaj drugim lastnikom. Ki potem sploh ne vedo zakaj se je to zgodilo.
Za take ideje si za 100€ kupite Golfa 2 dizla in tankajte ćez štumf filtrirano odpadno fritezno olje ki ga dobite v gostilnah, v alfo pa le dajte to kar rabi pa magari se peljete samo v nedeljo !
...ali pa Alfa ni pravi avto za vas...
Uroš napisal/-a:...tako je. Nesmiselno je kupit Alfo in nato na ta način šparat. Potem pa pizdit da so Alfe za k.... To je isto kot vlivanje raznih kvazi olj v alfe in menjave poceni filtrov ipd.
Dajmo se zavedat da so Alfe tehnološko vrhunski izdelki ki potrebujejo temu primerno hrano in vzdrževanje če jih pač želimo imeti en čas.
Mislim da tako "varčevanje" vodi do tega da ima potem znamka "bad image" zato sem absolutno proti temu in želim da vsem takim motorji ali puše čimprej zaribajo ne pa komaj drugim lastnikom. Ki potem sploh ne vedo zakaj se je to zgodilo.
Za take ideje si za 100€ kupite Golfa 2 dizla in tankajte ćez štumf filtrirano odpadno fritezno olje ki ga dobite v gostilnah, v alfo pa le dajte to kar rabi pa magari se peljete samo v nedeljo !
...ali pa Alfa ni pravi avto za vas...
ma kje! negre za šparanje ampak za okoljsko ozaveščenost! Sicer pa kolikor je meni znano je g. Diesel za pogon svojih motorjev predvidel arašidovo olje! in ne fosilnega smrdečega sranja
Razlika med dizlom in kurilnim je samo v barvilu in v ceni. Se pa strinjam, da niso vsi dizli enako čisti oziroma z enako količino "umazanije". Ravno tako kurilno olje nima enake količine umazanije kot dizel. Ali pa je morda enako. Konec koncev ravno tako oljni gorilec za centralno kurjavo ne mara nečistoč in ima zato ugrajen filter..... in podobno ga ima tudi avtomobilski agregat.
Vse to sploh ni važno. Važno je to, da če je cena dizla pač višja od kurilnega in če se lahko ostali držimo te cene, pol naj se je držijo vsi!!!! Zakaj je treba vedno razmišlati kako bomo nekoga osleparili?
Mimogrede, sem že kar nekajkrat opazil "carinike", ki so pregledovali rezervoarje v dizelskih vozilih.
bush81 napisal/-a:
Mimogrede, sem že kar nekajkrat opazil "carinike", ki so pregledovali rezervoarje v dizelskih vozilih.
Jap, mene in sodelavca so ustavili malo pred Trebnjem Sva bila s TDIjem. So takoj kontrolo naredili, samo ni bilo tezav. Sluzbeni avti ne laufajo na kurilca
bush81 napisal/-a:R
Vse to sploh ni važno. Važno je to, da če je cena dizla pač višja od kurilnega in če se lahko ostali držimo te cene, pol naj se je držijo vsi!!!! Zakaj je treba vedno razmišlati kako bomo nekoga osleparili?
Zakaj pa ne?
Če že vlada motivira z visoko ceno goriva, da kupujemo avte z manjšo porabo, zakaj še ne motivira ljudi z visoko ceno kurilnega olja, da ljudje začnejo mislit na alternativno ogrevanje stavb?
Jst bi dal isto ceno za oba dva goriva. Pol pa ni važno kaj tankaš!
Zadnjič spremenil r2, dne Če Maj 24, 2007 1:49 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Če že vlada motivira z visoko ceno goriva, da kupujemo avte z manjšo porabo, zakaj še ne motivira ljudi z visoko ceno kurilnega olja, da ljudje začnejo mislit na alternativno ogrevanje stavb?
Jst bi dal isto ceno za oba dva goriva. Pol pa ni važno kaj tankaš?
To da je alternativno ogrevanje stavb tko na podnu je res kriva vlada s svojo čudno politiko na tem področju. Dokler se bo bolj splačalo ogrevat na olje bodo ljudje to delali še naprej.
Ampak, da pa tankaš kurilno olje v avto pa ne samo da uničuješ motor, ampak še prispevaš k še večjem onesnaženju, zato sem strogo proti uporabi kurilnega olja za pogon avtomobilov. V avto naj se tanka to, kar je proizvajalec predvidel, ne pa eksperimentirat zato da prideš cenej skozi.
Kolikor jaz vem lahko tud v novega TDI tankaš kurilca samo moraš senzor prebrikat, ker drugače ne bo vžgal in povedal da je napaka v gorivu ali z gorivom. to so od letnika 01 naprej notr vgrajeval kolikor jaz vem.
@8AK smrdeče je gorivo samo toliko koliko to avto prefiltrira, grem stavit da tvoj bencinc bolj dimi od mojega dizla (ne jemlji osebno)
tole boš moral pa Teotu povedat
Bilo je mišljeno malce drugače in sicer primerjava fosilnega goriva z rastlinskim oljem. Mislim da se tu plinsko olje z rastlinskim ne more primerjati po čistoči in vplivu na okolje.
še malo,
Plinsko Olje: Ta kategorija vsebuje Diselsko gorivo in Kurilno olje ekstra lahko. Dieselsko gorivo je srednji destilat in je splošni izraz za lahko plinsko olje, ki se uporablja za pogon dieselskih motorjev (avtomobili, tovornjaki, ladje in drugo). Kurilno olje ekstra lahko (KOEL) je srednji destilat, ki se uporablja v industriji in za široko rabo.
Ena najpomembnejših lastnosti dizelskega goriva je stabilnost pri nizkih temperaturah, merjena preko filtrirnosti goriva.
Druga kriterija kakovosti dizelskega goriva sta dobra učinkovitost vžiga in destilacijski razpon.
S kurilnim oljem spada med srednje destilate nafte, imata podobno sestavo.
Razlika je kot že rečeno v vsebnosti žvepla, pa tudi ogljika, gostoti plin.olje:kuril.olje 875:940 kg/m3, kurilnosti 41900:41200 kJ/kg, adidtivih za zmanjšanje penjenja in boljše izgorevanje (rahljanje Van der Walsovih vezi) z manj sajami predvasem pa v čistoči goriva.
Odločite se sami !
No o razliki med dizlom in kurilnim ste gotovo dosti prebrali. Toda, kako vsi veste, da je to kar je napisano vse res. Kako veš, da je res eno srednji destilat, drugo nevem kak destilat; da ma eno gostoto xyxxx, drugo gostoto xxxyyy. Da ma eno take aditive, drugo druge. A ima kdo od vas najsodobnejši fizikalno kemijski laboratorij doma?????? Jaz bi reku, da je to reklama, oziroma propaganda.