Moderator: Tehnika moderatorji

Hidravlični sistem je samo nastavljiv, če torej pride do težav je v večini primerov zanje kriv eden od cilindrov, primarni(notranji) ali sekundarni(na menjalniku).jahtba napisal/-a:Ko avto najbolj potrebuješ se navadno kaj zalomi. S sklopko ni bilo vse v redu že ko smo alfo dobili,ampak saj vesste,dokler gre pač gre. Problem je,da sedaj ne izklopi več dovolj (kljub temu,da pritisneš sklopko do konca),da bi lahko normalno prestavil v prestavo ali iz nje. Ugotavljal sem,da hidravlika bolje prime,če je motor ugasnjen,ko pa se motor vključi je izklop seveda še slabši. Zanima me,če ima sam mehanizem kje možnost nastavitve prosega hoda,ker sicer gibanje ročice na menjalniku se dogaja,manjka pa po mojem kak cm več. Svoje naredi še izredno zapleten dostop do tega mesta. Mehanik,ja problem bo do njega prit,da o delih ne govorim. Ima lepo prosim kdo kakšen nasvet glede same nastavitve hoda sklopke. Hvala !

akumolator je zadaj v prtljažniku,menjalnik in sklopka pa spredaj pod havbo. Zdaj sumim,da je nekaj narobe z potisnim ležajem,dela se še nisem lotil,kiako je z demontažo menjalnika na alfi 164 ? Lahko kdo na kratko opiše ?Overs[t]eer napisal/-a:Probaj odzračit sistem - še nikol nisem videl da bi to kak mehanik naredu na sklopki, po tolkih letih ti pa povem, da notri ni več olje ampak žele...
Če nisi siguren, oz če ne vidiš ali je cilinder vredu - odklopi akumulator, odšraufaj nosilec akumulatorja in takoj ti bo vse jasno... lepo se vidi al cilinder uspe do konca porint sklopko al ne.

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta