Sklopka - AR 156, 1.9 JTD(m)....(8V in 16V)

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
trco
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: ljubljana

meni je do zdej alfo serviseral NORD in nimam nobene pripombe.....
weider
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor - Rače
Kontakt:

Glede ne vračanja sklopke v prvoten položaj...
Jaz sem bil pred nekaj dnevi pri Stepančiču in sem mu povedal da mi sklopke ne vrača dovolj in da je zjutraj ko je avto še hladen sklopka skoraj čisto noter...Rekel je da bo pogledal cilinder od sklopke in spodnjega...na koncu je ugotovil, da je bila zlomljena vzmet ki vrača sklopko v prvoten položaj...toliko glede ne vračanja sklopke v prvoten položaj...za info sem napisal...da nebi komu po nepotrebnem menjavali cilindre ali še celo komplet sklopko...LP vsem!!!

Simon R. :)
trco
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: ljubljana

jaz sem pa pri 155 zamenjal vse cilindre,sklopko,vse lajtnke in je še zmeraj ustajal pedal noter tako da sem dal na koncu že dva fedra na pedal da mi je vsaj pedal gor pršu in ko je že nord iz obupa zastonj šraufu sem se odahnu ko je šel še ležaj na ojnici in sem jo lahko odjavil iz prometa na tem avtu sploh ne vem kaj je še starega ......prodajam po delih če kdo kaj rabi.... :cry:
ivica21
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana-Vic

Danes grem iskat narocene cilindre v AC ker jih nobena trgovina nima na zalogi pa tudi za narocilo je treba cakat do 3 tedne.Upam da se bo dalo potem normalno prestavljat.
Zamenjal sem tudi gumice na okrasni plastiki motorja ker mi je treslo in mi use zice zlizal.Potem pa sem ugotovil da je tudi zgornji nosilec motorja unicen, pa tudi njega se ne da dobit nikjer samo v AC. :cry:
Sami stroski.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-ampak ni vsega alfa kriva :wink:
ivica21
Alfa Member
Alfa Member

No danes sem nabavil se cilinder skopke na pedalu (97 eur) in bom jutri zamenjal.Kupil sem tudi olje za menjalnik tutela, liter olja je 15 eur.Jutr bom use zamenjal in upam da se bo kaj bolje prestavljal.
SONY
Alfa Junior
Alfa Junior

Mogoče kdo ve kje se pri AR 156 "prezrači sklopko"...Zamenjal sem 2 hidravlični cevi - prvo in drugo iz menjalnika...Sicer imaš pri izhodu iz menjalnika na fiksnem delu "nipel" ampak mislim da se ga ne da odviti???
Alfa ROMEO 156 1.8TS - Cuera SPORTIVO
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pri meni je tudi pedal sklopke že skoraj v podnu in prestavljat morem zelo z občutkom. Kriv je sebeda cilinder katerega mam že na lagerju (original 34 €) Enkrat drug teden bomo poštimali. Poleg pa še sprednje spodnje roke. Ta avto boo kmalu boljši kot nov =D>
L.P.
Dräger
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

SONY napisal/-a:Mogoče kdo ve kje se pri AR 156 "prezrači sklopko"...Zamenjal sem 2 hidravlični cevi - prvo in drugo iz menjalnika...Sicer imaš pri izhodu iz menjalnika na fiksnem delu "nipel" ampak mislim da se ga ne da odviti???
Mislim da je na zvonu menjalnika nek platičen čep in notri naj bi se skrivala cevka oz. nipel...
Spet drug mehanik pravi da jo sklopko možno prezračiti samo z pomočjo neke naprave katero imajo na servisih...
:-k
L.P.
Dräger
SONY
Alfa Junior
Alfa Junior

Dräger napisal/-a:
SONY napisal/-a:Mogoče kdo ve kje se pri AR 156 "prezrači sklopko"...Zamenjal sem 2 hidravlični cevi - prvo in drugo iz menjalnika...Sicer imaš pri izhodu iz menjalnika na fiksnem delu "nipel" ampak mislim da se ga ne da odviti???
Mislim da je na zvonu menjalnika nek platičen čep in notri naj bi se skrivala cevka oz. nipel...
Spet drug mehanik pravi da jo sklopko možno prezračiti samo z pomočjo neke naprave katero imajo na servisih...
:-k
L.P.
Dräger
Ja sej to je tisti plastični čep na zvonu...tisto gumijast pokrovček vzameš dol in potem bi moral z ključem( 8 ) odviti čep ampak je problem v tem da je za moje pojme čep fiksen...In mi ni jasno zakaj bi potem bil tam?...
ivica21
Alfa Member
Alfa Member

No tisti plastnicni oz. gumijasti das dol in potem imas majhen vijak za prezracevanje.
Zamenjal sem oba cilindra in nalil novo tutela olje vendar se se zmeraj nekak trdo prestavlja.Ne vem vec kaj bi lahko se bil vzrok za trdo rocico menjalnika.Sklopka je komplet nova.
SONY
Alfa Junior
Alfa Junior

No problem je rešen AR 156 pa spet na cesti....Zdej nevem al men kaj "fali" al pa tistmu "nipelnu"...Skratka odvit ga nism mogu - Zdej al je nastavek za ključ tako močno posnet da ključ odpade - Probu sem pa tudi z kleščami - ista pesem ... Zdej je lahko problem v tem da je že nekdo pred mano poizkušal z ključemin res tako močno posnel nastavek..."Uglavnem" sem stvar nato rešil tako da sem staknil cev pri tisti varovalki in jo speljal v prazno posodo v rezervoar za olje pa nalil polno olja ter pustil da je stekel po cevi nato pa ko še vedno kaplja hitro nazaj kamor paše... :mrgreen:
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ivica21 napisal/-a:No tisti plastnicni oz. gumijasti das dol in potem imas majhen vijak za prezracevanje.
Zamenjal sem oba cilindra in nalil novo tutela olje vendar se se zmeraj nekak trdo prestavlja.Ne vem vec kaj bi lahko se bil vzrok za trdo rocico menjalnika.Sklopka je komplet nova.
A lahko prosim za eno obsežno poročilo kako si menjal... se pravi cel postopek. Tudi prezračevanje.
Hvala.
L.P.
Dräger
ivica21
Alfa Member
Alfa Member

No pa zacnimo.Prvo sem odklopil akumulator in ga vzel ven.Potem sem odvil stiri vijake ki drzijo nosilec akumulatorja in ga pravtako uzel dol.
Zatem sem se lotil cilindra stopalke.Na pedalu sem odstranil varovalko ki se nahaja na tisti pusi pri stopalki sklopke tako da sem lahko odtaknil stangico cilindra.Odvil sem dva vijaka ki drzita cilinder stopalke, odvil objemko ki drzi cevko za olje na cilindru in jo istaknil (ce nocete izcrpati olja iz posodice za zavore potem je pametno dati pod pedal kaksno krpo da vam olje ne zalije tepih in potem v cev lahko nabijete kaksen cep da ne bi olje izteklo).
Potem sem odvil cevko ki pride na menjalniku tako da sem lahko komplet cilinder stopalke odstranil ven.Ker mi ni ratal nikakor odviti cev z cilindra sem ga vpel na primez in jo potem odvil dol.
Zatem pa postopek naredite nazaj in priklopite cevi nazaj, na hitro nabijete cev na cilinder ker se olje ulije hitr ven.
Ko ste vse to zmontirali nazaj vam preostane samo se prezraciti.Ce vam se pedal slucajno noce vrniti nazaj ga potem na zacetku malo z roko napumpajte in potem pritisnite do konca drugi pomocnik pa naj odvije tisti vijak na cilindru sklopke in stangico na cilindru pritisnite do konca koliko gre (menjalnik) da vam zrak spusti komplet ven in vijak privijete nazaj.Postopek ponovite dokler ne gre zrak ven in dokler ne vidite da menjalnik cim vec odvaja.Potem vam ostane samo da se mal obrisete olje ki vam je spustilo ven in zmontirate nosilec akumulatorja in akumulator.
Na koncu pa zadevo se stestirate.

Upam da sem dobr opisal :oops:

Ce komu ni kej jasno naj vprasa.
avion
Alfa Member
Alfa Member

Pozdravljeni,
Imam AR 156 1.9 JTD l. 2002. Sem jo kupil druge roke, tako da kaj dosti o avtu ne vem. Z avtom sem zaenkrat akr zadovoljen. Je pa res, da sem ga lih kupil, pa bil z njim na daljšem potovanju.
Opazil sem, da sklopka dokaj pozno primer. Drugih težav s s klopko ni (zaenkrat). Nič ne trese, predvsem pa zaenkrat še ni nikoli zdrsela. Zanima me, če imaste kakšne ideje, kaj bi lahko bilo narobe. Ali je mogoče, da je treba samo kakšno zajlo našponat, da bi prej prjela?

Že vnaprej hvala za odgovore.
Odgovori
  • Informacija