10l na 100km?!

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

priporocam ti nakup lambde sonde pri avtotriglav na dunajski ( ricsmbi originali ) in kupis ponaredek. ker je poponoma enak del kot tisti v original skatlci ( sem preveru sm meu v rokah obe in obe popolnoma identicne in tudi prodajalec je reku da sta isti samo da je skatlca druga. je pa cena 20.000 sit una k je v ricambi originali pa 32.000 sit :D tko da se odloci sam. jaz bi dal rajsi 20.000 sit pa ves da je stvar tiste k more bit.. ne pa neko univerzalno sranje. ker poznam par primerkou ko jim tudi z univerzalno ni spilalo kot bi moglo. oz je spilalo normalno a ko so zamenjal z original sondo je bila poraba se za 1L manjsa kot z univerzalno( pa ze z univerzalno je spila 2.5L manj :D )

pa se nekaj : ce nimas denarja zakaj si kupujes ato ko ves da je treba redno vzdrzevati ce zelis meti tiptop avto.

LP
martinzebula
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

colibry tnx za nasvet...bom se pozanimal pa nabavil. Zakaj sm kupu alfo? Ja ker mi je všeč in ker ne maram vozit avta v katerem ne uživam, pa ker sem imel alfo 33 dobrih 8 let in mi je dobro sluzila. Ko sem jo nabavu ni bla kriza s keshem, sam so se neke zadeve mal zapletle (no po moji krivdi) in sem zdej bl na suhem...ampak sej bo bolš in pol bom lahko na polno užival z alfico...bom pa vse naredu da bo v tipi-top formi! Ce sm dal 150 evrov za LMM bom pa se za to nekak sprasku, sej bom pol mal pršparal na bencinu :) . Ampak...res si neb mogu kupt Golfa čeprav vem da bi za dnar k sm ga dal za alfo dobu lepga pa neb blo vrjetn nobenih stroškov SAMO.... pa nebi užival v voznji...tega pa ne maram. Vse ma svojo ceno tut užitek in Alfe :)
No pain, no gain
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

se strinjam :D sem tudi sam v avto vlozil 3x toliko kolikor je vreden :D pa je sevedno v apn stanju. sam na dnar se ne spomns nikoli ko se vsedes v avto in gres en drive :d
urkos
Alfa Member
Alfa Member

jaz imam tud alfo 145 1.4 TS pa mi pije malo manj kot 10l/100km. to je pac mestno fijakanje, če bi bla zraven še kakšna relacija bi bila poraba manjša.

lp
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

martinzebula napisal/-a:colibry tnx za nasvet...bom se pozanimal pa nabavil. Zakaj sm kupu alfo? Ja ker mi je všeč in ker ne maram vozit avta v katerem ne uživam, pa ker sem imel alfo 33 dobrih 8 let in mi je dobro sluzila. Ko sem jo nabavu ni bla kriza s keshem, sam so se neke zadeve mal zapletle (no po moji krivdi) in sem zdej bl na suhem...ampak sej bo bolš in pol bom lahko na polno užival z alfico...bom pa vse naredu da bo v tipi-top formi! Ce sm dal 150 evrov za LMM bom pa se za to nekak sprasku, sej bom pol mal pršparal na bencinu :) . Ampak...res si neb mogu kupt Golfa čeprav vem da bi za dnar k sm ga dal za alfo dobu lepga pa neb blo vrjetn nobenih stroškov SAMO.... pa nebi užival v voznji...tega pa ne maram. Vse ma svojo ceno tut užitek in Alfe :)
no no, stroški so tud pri golfu. Sm meu volkswagna dizel pa so bli tud stroški. Roka kdaj za zamenjat, kak izredni servis. Ni blo zdej krize, ampak recimo enkrat na let dt 100-200 euro za kak mali izredni servis ni nbena kriza. kriza je ko ti na laguni v roku parih tednov crkne turbina in računalnik in daš 500.000 sit za popravilo, kukr se je zgodil fantu od sestre.
martinzebula
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

Ja to je pa jeba ja! No ja sej nism mislu da zdej z drugim avtom ni stroškov. Sam mejčken me mori k so te male zadevce k rade crknejo na alfah tok drage. Mogoče je Alfa mal bolj občutljiv avto sam ga je pa veselje pogledat in vozit :)
No pain, no gain
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ne vem ce se prov spomnem, sam ene 5 let nazaj k je na veliko TDI-jih zacel redno crkovati LMM in je bla cena se mi zdi al 100.000 al 150.000 sit, je bla kr panika.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

Bjorn napisal/-a:ne vem ce se prov spomnem, sam ene 5 let nazaj k je na veliko TDI-jih zacel redno crkovati LMM in je bla cena se mi zdi al 100.000 al 150.000 sit, je bla kr panika.
-to se je nam dogajalo na službenih toledotih (cca 80 000sit novLMM),pri škodah so stvar izboljšali in tudi pri 300 000km ni crknil
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

meni je univerzalna lambda prav lepo delala na 33ki (poraba padla za 2.5l), stala je pa nekaj cez 30 eur, medtem ko prjatlu na 145ki ni funkcioniralo. bi mogu probat, ti pa tut jz priporocam original, ce denar ni problem.
Slika
Odgovori
  • Informacija