Kam se kaj odpravljate to Poletje ?

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
tym_alfa
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: izola
Kontakt:

tej ki prideste na obalo bi se lahko kje dobili, da se malo spoznamo in kaj recemo :D
Slika
Slika
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Foggy napisal/-a: Nimam nič proti hrvatom in glede morja jim težko kdo konkurira v bližini.

Pa naštejmo pluse:

-bližina in uporaba lastnega avtomobila-motorja , nesmiselno se mi zdi kam potovati z ladjo, letalom ,ko si potem tam mrzel in se ne moreš voziti naokoli in si zapečaten na istem mestu (uporaba javnih prevozov ne pride v upoštev)
rent-a-car?
sicer pa meni na hrvaskem najbolj mori to, da so po vecini zelo neprijazni do slovencev.
Slika
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

Orebič (Pelješac), sicer pa s Hrvati imam dobre izkušnje, res pa da hodim vedno od Splita dol v "pravo" Dalmacijo. Enostavno všeč mi je doli in tudi avto lahko malo peljem na daljši sprehod.

aja pa še za par dni v Vojvodino na Palič kar pa priporočam !
Zadnjič spremenil Uroš, dne To Jun 26, 2007 3:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uroš
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Očitno obstajajo 2 hrvaške obale. Jaz vedno hodim na tisto, ki je v redu. Je pa res, da po toliko letih letovanja na Hrvaškem govorim napol dalmatinsko, v mnogih krajih imam cel kup prijateljev itd... Zelo me moti, ko poslušam jamranje Slovencev, da naročajo hrano v slovenščini in jih Hrvati ne želijo razumeti:
1. dejansko ne razumejo preveč dobro slovensko
2. zakaj ne naročate v avstrijski restavraciji v slovenščini

Nadalje, v krogu 500m od gostiln, kjer vrtijo Thompsonove pesmi ni priporočljivo glasno petje kakršnih koli narodnih pesmi, niti avstrijskih niti slovenskih.

Ko vidite redarja, ki ima na hrbtu pol kvadrata velik tatoo bana Jelačiča se izogibajte neposrednega pogleda in pizdarij v njegovi bližini.

Ko vas ne spustijo v gostilno ni to zato, ker ste Slovenci (razen če ni taisti večer kakšna naša skupina mladcev že naredila vtisa) ampak ker najbrž zgledate bolj za v posteljo kot za k šanku.

Lep dopust. Jaz grem najbrž kite-at in/ali surfat na Peljašac.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zagorje

Mene je enkrat razpizdilo in sem enostavno prašal pa nič provokatorsko a ne razume ali noče razumet in je dec povedu da res ne razume nas isto mi je povedu kolega srbin jaz njega recimo razumem brez problema on pa mene če govorim po slovensko ne razume. Isti ti je k.... če naročiš po slovensko ali nemško :lol:

Glede baške ni šans da grem jst tja v tisto puščavo brez sence ! Za počivat kamp čikat na lošinju za žurat pa Pag
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
Uporabniški avatar
r2
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Domžale

Jst pa letos grem v bg poslušat roling stonse. Ostalo pa še ne vem.

Na hrvaškem morju, pa že nisem bil 5 let. Tako da ne vem kakšen je zdaj odnos slo-cro.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Vsak ima svoj okus in prav je tako, kaj bi bilo če bi vsi želeli iti na isto lokacijo....
Recimo sam ne rabim sence na plaži in sem brez problema od 10h-17h na največjem soncu, drugi so raje v senci in prav je tako :wink:
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

r2 napisal/-a:Jst pa letos grem v bg poslušat roling stonse. Ostalo pa še ne vem.

Na hrvaškem morju, pa že nisem bil 5 let. Tako da ne vem kakšen je zdaj odnos slo-cro.
Jaz isto razmišljam da bi šel :) A boš več dni tam, ali pa greš le na koncert?

Sva se s kolegom enkrat na Hrvaškem malo zajebavala in sva nekaj pač spraševala in ko je govoril Nemško so bili bolj vljudni kot ko je govoril Hrvaško; je pa res da ne govori perfektno Hrvaško in se mu pozna, da je Slovenec ;)

Letos, kot vsako leto grem v kamp blizu Rovinja, nam je Dalmacija za Prekmurje malo daleč ;)
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
thunderbolt
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zasavje

Na hrvašk ne!

Letos grem za par vikendov na Slovensko obalo. Planiram tudi dvo dnevni izlet: Ilirska (dirka) - Pivka (muzej) - Portorož (pir) 8) :mrgreen:

tym_alfa, lohka se dobimo.

Lepo se mejte kjer kol že boste.
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hja, jaz pa zaradi sovraštva gužve že nazaj z dopusta :mrgreen: Najhujša mi je gužva na poti, v trgovini, na plaži, v kampu, ma povsod kamor stopiš...

Bil na Pagu, v enmu odklopljenemu kampu, zelooo pocen in totalno na izi, tako svobodno rockersko vzdušje, edina senca pa je v lokalu :lol: Tam bil že nekajkrat, vedno super izkušnje, tako z "upravo" kampa, zaposlenimi v njem in pripadajočem lokalu, z lokalci (letos smo ga nekajkrat skupaj pili, hodili skupaj naokrog in podobno), tako da se najkasneje drugo leto vračam, sicer pa verjetno že konec avgusta/začetek septembra.

Kar se pa jezika tiče: jaz na to nisem občutljiv, potrudim se govoriti hrvaško, neznanje mašim s slovenščino ali angleščino, imam pa nekaj daljne žlahte iz Hrvaške in ja - dejansko nas Slovence ostali "Jugoslovani" zelo težko zastopijo. Malo ma verjetno veze tudi to, da smo se mi (ali pa vsaj naši starši) učili zelo podoben jezik, kot ga govorijo sedaj...Pa piši kao što govoriš, pa naša dvojina, pa "lublanščina", pa....

Aja, pa vsem prijeten dopust, kamorkoli že greste!
Uporabniški avatar
erikus
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ilirska Bistrica

Če bo financ ministr razpoložen, pol se zapeljemo do Hvara. Sem bla tam 2 leti nazaj bolj na koncu sezone. Kljub slabemu Hrvatov, smo bili zelo dobro sprejeti. Narava lepa, nobene gužve, vsak dan greš v drug zaliv se namakat in sončit. Majka!!
Po moje je pri Hrvatih isto kot pri Slovencih,..so slabi in dobri. Tako kot nekateri ne marajo nas, tudi nekateri Slovenci ne marajo njih. Dokler imam z njimi dobre izkušnje, bom šla tja na morje. Če se bo kaj zalomilo, pa gremo drugam :D
Bi pa preživela tudi kak vikend v kakšni koči u gozdu :D
"Quando vedo passare un'Alfa Romeo mi tolgo il cappello"(Henry Ford)
vuso
Alfist
Alfist

Španija 2x,portugalska 1x in nič morja.Ne sede mi ležat na soncu cel dan zato, da bom 2 tedna imel nekaj "lepe" barve.Bela je aristokratska :mrgreen:
K hrvatom pa tudi jaz ne maram hodt, ker so mi v večini zoprni.Mogoče bom šel za par dni pit v Zrče in probat preživet :roll:
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: MarburgAnDerDrau

Alfaspider napisal/-a:
Nadalje, v krogu 500m od gostiln, kjer vrtijo Thompsonove pesmi ni priporočljivo glasno petje kakršnih koli narodnih pesmi, niti avstrijskih niti slovenskih.

Ko vidite redarja, ki ima na hrbtu pol kvadrata velik tatoo bana Jelačiča se izogibajte neposrednega pogleda in pizdarij v njegovi bližini.

Ko vas ne spustijo v gostilno ni to zato, ker ste Slovenci (razen če ni taisti večer kakšna naša skupina mladcev že naredila vtisa) ampak ker najbrž zgledate bolj za v posteljo kot za k šanku.
Ne vem no... :-k Ti je res treba vsega tega?
Tako se psihično pripraviš če greš na bljižni vzhod ali kakšne južne neraziskane dežele...Takrat bi to bilo sprejemljivo.
Sicer pa ti ravno to pove, kam spada hrvaška...

Ko grem na oddih, imam rad mir, brez skrbi, prijazen sprejem, prijazne ksihte, dobro počutje..., skratka filing, da sem dobrodošel.
Vse to na hrvaškem pogrešam...in me niti ne zanima več, kdaj (če sploh) se bo to spremenilo.
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

tito156 napisal/-a:Pa kaj vsi samo hrvatom denar nosite?!
Jst bom pa letos počitnikoval ob delu, v Portorožu.. Torej bom letos na morju od te nedelje do konca septembra... in potem bom še kr tam... :lol: Sam pol se mi faks spet začne :doubt:

Drugače pa poleti je kar nekaj norih placov za fešto na SLO Obali :D :D :D
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ta vikend je bilo v Portoružu zelo pestro, se kar dogaja ob plaži :hi:- :eatchichen:
Odgovori
  • Informacija