Chip tuning 1,6 16V 105KM 147

Izgled Alfic, povečanje moči
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

Kaj se nisi pelju z njo preden si jo kupu, če si frišn lastnik...

Drgač pa dej nam jo predstav v galeriji in video :D

Ma sj je dost tut tistih 105konjev, bolj pomembno je to da je lepo. Tko sm js sam seb razložu, k jih ma moja tut tolk..

Sam je 145 tko da gre bolj :lol: :lol: :lol: Joke.

Še enkrat te pozivam da nam jo predstaviš, glede čipa na bencincu neturbincu ti bo pa kdo drug povedu vem za enega ki je tut na forumu :wink:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

Alfist19 napisal/-a:ja sej to vem da 18" dost poberejo sam jst bi rd iz tega kar mam izvleku največ kar se da zato vas pa prosm da mi predlagate kaj bi se dal narest za dokaj normaln dnar ne mislm zdej kkšnih extremnih predelav motorja, ker motorja ne morem menat sam nism tak majster, pa se mi zdi brez veze glede na to da je ta zdej full lepo ohranjen, avta pa tud ne bom šou prodajat ker sm glih na "frišn" ratu lastnik:D
Drgač mi jo je pa ratal na žult 192 pa mal je blo dolince mal sm pa zaokrožu:))zjbancija
Lep pozdrav!
-za majhen denar ne boš dosegel kar želiš,sprijazni se z tem,imaš lep atraktiven avto,ki vseeno ima 105KM,ki nekaj vendar dajo od sebe,še zmeraj boljše kot kakšen kur... golf 1,4 z 16",ali celo 18" :wink:
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Že ko si kupoval avto, bi moral vedeti da 1265kg in 105 konjev ni dirkalnik.
Sam si lastim 147 z 1.6 105 km motorjem in se lahko komot primerjam z 145 1.6 120 km. Bi pa rad da bi enkrat izvedli konkreten test med 147 1.5km in 120 km.
Kaj pa menjava glave motorja in računalnika z 120 km?
L.P.
Drager
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-še najboljše bi bilo,da vi dva primerjata avte,pa bi mogoče bil zadovoljen z Dragerjevo :doubt:
amdbrutale
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

A sam 192 ti jo je ratal nagont. Men z zimskimi gumami (185/15) je šla dokaj takoj do 205. Zdj mam 205/55/16 col pa je šla dol po klančku 218km/h.

Avto je pa čist originalen 105hp.
Sam men se se zmer ne zdi da tale motor kj vleče če ni na obratih je prov len. Pa še pol ni ne vem kaj, sem mislu preden sm jo kupu da je to kj bolj poskočna zadevca.

Alfist19 napisal/-a:ja sej to vem da 18" dost poberejo sam jst bi rd iz tega kar mam izvleku največ kar se da zato vas pa prosm da mi predlagate kaj bi se dal narest za dokaj normaln dnar ne mislm zdej kkšnih extremnih predelav motorja, ker motorja ne morem menat sam nism tak majster, pa se mi zdi brez veze glede na to da je ta zdej full lepo ohranjen, avta pa tud ne bom šou prodajat ker sm glih na "frišn" ratu lastnik:D
Drgač mi jo je pa ratal na žult 192 pa mal je blo dolince mal sm pa zaokrožu:))zjbancija
Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Nekaj neumesnih je bilo izbrisanih...zdej pa prosim brez neumnosti...
145 QV,33,145,147,159 TI
Uporabniški avatar
Alfist19
Alfa Member
Alfa Member

190 samo? za 18 col feltne pa za 215 širine gum osnovni mislm da je to več kot preveč dobr rezultat in se tud mal ne more primerjat s tvojim ksi mel 185 al kok že tko da...
Drgač pa morem zdj najprej stesterat kok km nardim z 18 kami s pounim tankom pol bomo pa pucal ventile da se ne bo zamorila:D
LP
don_baron
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Domžale
Kontakt:

nimaš kej kar sprijazni se s tem preveč dnarja bi zmetu da bi se ti kej poznal pri brzini itd res bi bilo velik bolš kupt 2.0!

p.s. me pa zanima iz kje si da bi vidu kako zgledajo 18 col na 147 ! razmišlam malo v to smer da bi jih tud dau gor ! 8)
Primož
mikko
Alfa Member
Alfa Member

Kupi 2.0 , pa še selespeed po možnosti. Čis luškan avto, ni dirkalnik, ampak je OK. Malo več olja spije, poraba je okoli 10l če ga lepo pelješ.
Chiptuning pa pod nobenim pogojem v noben avto!
Sestrin XC90 je bil chipan na 210bhp. Danes mu ne dela več AWD, napaka na avtomatskemu menjalniku in intercooler crknu....Popravilo je 10k evrov ;)
Avto ni narejen za več kot je serijsko...Ne zdržijo materiali, podvozje itd...
Raje kupi močnejši avto in imaš mir.
Uporabniški avatar
Alfist19
Alfa Member
Alfa Member

Ob petkih sm pr rutarju včasih pa boš lahko vidu.
drgač pa kva mislte na tole:
http://www.autodeltashop.com/product_in ... ucts_id=57
To so odmične če mam prov?
To res da moč al so to samo "base"?
Lep pozdrav!
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

Sem malo brzko po računalniko pa sem našel posnetek bivše 146-ke od prjatla, ko smo jo s-chipali kolkr se je brez katerekol druge predelave dalo.

Motor je 1.6 8V boxer 105km :P potem pa....

http://www.youtube.com/watch?v=rpY_wHFsJdQ

Avto je od 5000rpm nenormalno pospeševal do dobrih 8000rpm brez problema :P pač tudi N/A motorje se splača samo ne toliko kot je ta!

LP :D
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Ozi napisal/-a:Sem malo brzko po računalniko pa sem našel posnetek bivše 146-ke od prjatla, ko smo jo s-chipali kolkr se je brez katerekol druge predelave dalo.

Motor je 1.6 8V boxer 105km :P potem pa....

http://www.youtube.com/watch?v=rpY_wHFsJdQ

Avto je od 5000rpm nenormalno pospeševal do dobrih 8000rpm brez problema :P pač tudi N/A motorje se splača samo ne toliko kot je ta!

LP :D
A še dela? #-o

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Po vsej verjetnosti ne, hondddaaaaaaaa powah #-o
Uporabniški avatar
Dräger
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Moja je čipana in se prav tako zvrti na slabih 8000rpm. Pozna se ji da ima več navora. Ni mi žal da sem jo čipal. Ni pa za pričakovat da boš po čipanju prebil zvočni zid.
L.P.
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

:roll: ka rečete? :P je presenetljivo dolgo držala, saj je tip jo vsakič ko je bla topla na min 8000rpm vrto (predvsem na mestu #-o ) pa je držala skoraj 2 tedna :P

Najbolj odbito je to, da je blo treba blokado prestavit na 11k rpm, da se je avto vrto blizu 8500-9000rpm :D

Kaj češ, so pač take želje ble :P no pač zdaj se en slovenc vozi z tti 146 ko jo je prodal in ima tale čip notri (pred kratkim se je na avto.net prodajala) - no kolega je 1 krat menjal motor (prvi motor je zaradi ??? ribnil, drugi pa zaradi čipa, potem pa ni več popravljal ampak samo prodal)

Hmmzzz evo jo

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1510327#

Kot je videt je avto na avtoodpadu - naj se en z 1.6 boxer motorjem pelje tja in kupi ecu pa bo mel čip ;)
Odgovori
  • Informacija