Servo na 156ki

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
bosko001
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Krško

Zdravo!

Da mi v teh vročih dneh ni dolgčas je poskrbela moja alfica. Nekaj mesecev nazaj se je, ko sem obračal volan, pojavil tak nadležen zvok (frrrrrrrr..), kar sem začasno odpravil z svežim oljem, ampak se je na žalost zopet pojavil in sedaj že, če pride volan v končen položaj zacvili črpalka. A mogoče kdo ve kaj bi bilo narobe?
V Avtodati sem našu pod napake opisan tudi primer za servo (ki je po opisu zelo podoben mojemu) in naj bi bilo potrebno zamenjati le sornik/ventil napeljave na volanski letvi. Kje ga dobit?

L.p.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Vsak servo volan "tuli" v skrajnih legah in obrati tudi zanihajo, tako da ne skrbi, je vse OK.

Lp
bosko001
Alfist
Alfist

Tuli med obračanjem, na koncu pa zacvili. To sigurno ni normalno, ker prej tega ni blo.
Uporabniški avatar
sharky82
Alfa Member
Alfa Member

bosko001 napisal/-a:Tuli med obračanjem, na koncu pa zacvili. To sigurno ni normalno, ker prej tega ni blo.
mogoče ti slisis cviljenje gum ce na mestu motas??? v skrajnih legah ima pa tud pr men skripajoc zvok...zaenkrat se dela normalno... :wink: lp
Uporabniški avatar
Alfa Dog
Alfist
Alfist
Kraj: Pivka, Ljubljana

Pa to ni še nič. Meni je včeraj na avtocesti kar odletel stran jermen za servo, klimo in alternator :( :( :( Svašta...
Tako da je revica spet pri Zegi.
Odštevamo čas do nove alfe...
bosko001
Alfist
Alfist

Alfa Dog napisal/-a:Pa to ni še nič. Meni je včeraj na avtocesti kar odletel stran jermen za servo, klimo in alternator :( :( :( Svašta...
Tako da je revica spet pri Zegi.
Uf, sožalje!

Drugače pa niso gume! Vidim, da še ni nihče imel podobnega problema, tako da mi itak ne morte pomagat. Bom poskusu prvo res avtodato poslušat, pa tisto zamenjat. Drugače je pa zanimivo, da ko je še motor hladen, tega brnenja ni slišat. (pa ne zarad ropota mašine :D )

L.p.
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Alfa Dog: A pol je spet rdeča Alfica v akciji? Drugače pa sožalje tud z moje strani. Upam da bodo majstri pri Zegi doro uštimali.
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

hm... to je en bypass servo ventil k se ti slisi. zamenjaj pa bo nehalo :D
bosko001
Alfist
Alfist

colibry napisal/-a:hm... to je en bypass servo ventil k se ti slisi. zamenjaj pa bo nehalo :D
Šuper! Kje se pa nahaja?

L.p.
Uporabniški avatar
Alfa Dog
Alfist
Alfist

Bearex napisal/-a:Alfa Dog: A pol je spet rdeča Alfica v akciji? Drugače pa sožalje tud z moje strani. Upam da bodo majstri pri Zegi doro uštimali.
Danes bo Alfa že ready. Sem imel malo sreče v nesreči, pa ni kake resne škode, sam en napenjalec je izpulilo ven.
Nimam rdeče Alfete od Zege - nadomestni avto sem vzel pri Triglavu (asistenca), dobil pa sem ganc novo Opel Astro 1,4 s 15 prevoženimi kilometri :D :D :D
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Dej no dej, čez rdečko je ni. :D :D :D
A si asistenco uporabo? So ti jo kr k Zegi pršlepal? Ja sej druge verjetno ni blo ko pa ti je na avtocesti obstala.
Skratka še sreča da ni blo kake večje škode. Upam da boš zdaj mel mir. Pa držat pesti da z zobatim ne bo kaj narobe. Je ful sumljivo da se jermen kar tako vtrga. A je napenjalc zaribal? Ker če se prav spomnim so ti rekli da je jermen zamenjan? Očitno mikrojermenov niso menjavali, če pa so jih so pa napenjalce dali stare not.
Skratka good luck z popravilom in z računom (da ne bo prevelik) :mrgreen:
Uporabniški avatar
Alfa Dog
Alfist
Alfist

Rdečka je že OK, ma se dost raje s svojo črnico vozim :D :D

Ni blo tako hudo, da bi obstala na avtocesti. Sem se vseeno pripeljal domov z malo več napora (brez serva) in v vročini (brez klime). Pol pa asistenca, seveda. 3glav reši vse :)

Jermen je že bil zamenjan, na žalost pa so ob menjavi preveč zategnili vijak od šponarja in tako uničili navoj - zato je šponar počasi vleklo ven in ga na kocu tudi izpulilo. Jermen pa je šel v trakce...
No, Zega je vrezal nov navoj in dal narest nov vijak nekemu lokalnemu virtuozu na stružnici, tako da je zadeva sedaj rešena.

Zdej pa upam, da ne bom videl servisa od znotraj vsaj kako leto :?: :?:
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

SUperca! =D>
Samo da si uspel rešiti zadevo! Za naprej ti pa želim veliko lepih in uživaških kilometrov!
lopov
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: koper

bom kr tukaj vprašal. opazil sem da kdaj ko recimo vozim 4 ljudi al je avto malo težji in speljujem v klanec in imam volan zamotan skrajno v eno s ali drugo stran nekaj vspredaj poka,roke,stabilizator so bili menjani? upam da kaj ne razpade:)?
alfa 156 sportwagon
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Takoj ne ... :lol:

Polosi imajo suhe ali izrabljene homokinetične zglobe.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Odgovori
  • Informacija